Acasa » Dezvoltare personală » Cuplu » Descoperă tot ce nu știai despre somnul bebelușului!

Descoperă tot ce nu știai despre somnul bebelușului!

Inca de la nastere, din primul moment in care care o mama isi tine copilul in brate, aceasta incepe sa constientizeze ca acum toata atentia ei trebuie sa se indrepte asupra micutului sau. Orice tanara mamica, mai ales in primele luni de viata ale bebelusului sau, este atenta la fiecare miscare a lui, la fiecare moment in care respira si, mai ales, atunci cand doarme.

Descopera, in cele ce urmeaza, raspunsurile la cele mai controversate intrebari pe care proaspetele mamici si le pun si nu lasa gandurile negative sau influentele exterioare sa puna stapanire asupra ta!

  • Copilul doarme prea mult sau prea putin?

Aceasta este principala grija a unei femei, mai ales in prima luna de viata a micutului ei. Uneori, i se poate parea ca bebelusul nu se odihneste suficient, alteori ca isi petrece o perioada prea lunga de timp dormind. Aceasta preocupare genereaza stres, stari de anxietate, de neliniste in randul tuturor mamelor, intrebandu-se adeseori daca cel mic nu este cumva bolnav, iar cauza principala fiind lipsa somnului sau, dimpotriva, multele ore petrecute dormind.

Trebuie sa stii, insa, ca fiecare copil este diferit si nevoile sale de asemenea. Sunt copii care pot dormi, in primele zile de viata, de la 14 la 18 ore, si sunt altii care dorm intre 8 si 10 ore, la intervale destul de mari pe parcursul zilei si al noptii.  Pentru a evalua corect daca bebelusul doarme suficient si, mai ales, daca se odihneste indeajuns, este necesar sa fii atenta la starile pe care acesta le manifesta. Daca acesta este linistit, calm si nu manifesta alte stari de irascibilitate sau plansete necontrolate, inseamna ca orarul lui de somn este cel potrivit. In plus, daca vrei sa ii asiguri un somn linistit si confortabil, poti opta pentru unul dintre accesoriile pentru patut, precum baldachinele. Verifica oferta de baldachine propuse de Baby needs si alege modelul ideal pentru a ii putea oferi micutului tau un spatiu optim  pentru ca somnul lui sa fie cel mai dulce si linistit.

despre somnul bebelușului

  • Copilul ar trebui sa imparta acelasi pat cu mama sau sa adoarma in patutul lui?

De cele mai multe ori, din dorinta de a fi tot timpul in preajma bebelusului ei, o mama poate comite greseala de a lasa micutul sa adoarma in patul adultilor. Acest obicei va fi un factor de influenta atunci cand copilul va creste ce nu ii va permite sa isi dezvolte independenta fata de mama. Este esential ca bebelusul sa aiba propriul lui loc in care sa doarma, atat pentru confortul propriu, cat si pentru a ii induce, inca de la o varsta frageda, acest principiu al independentei. Pentru momentele in care cel mic se va trezi in miezul noptii, ar fi indicat sa ii asiguri, in campul lui vizual, elemente care sa ii distraga atentia si care sa il faca sa adoarma la loc, fara sa planga. Un carusel muzical ar fi cea mai potrivita alegere in acest sens. Descopera gama de carusele muzicale pentru copii si alege pentru micutul tau varianta care ti se pare a fi cea mai potrivita pentru a ii distrage atentia, a ii starni amuzamentul si a il face sa se relaxeze si sa adoarma, intr-un final.

  • Cum ar trebui sa procedezi cu mesele din timpul noptii?

De obicei, mamele asociaza trezitul din timpul noptii cu senzatia de foame, insa trebuie sa stii ca studiile arata faptul ca mesele de dinaintea somnului nu au o influenta asupra tulburarii orarului de odihna pe parcursul noptii. Nu orice moment de trezire trebuie asociat cu senzatia de foamne. In ceea ce priveste programul alimentar al bebelusului, ar fi indicat ca acestea sa aiba loc la un interval de 3-4 ore in primele luni de viata si sa se reduca pe masura ce copilul creste si beneficiaza si de hrana solida.

Acestea sunt 3 dintre cele mai frecvente intrebari pe care femeile si le pun si principalele motive care genereaza ingrijorare si stari de panica in randul tinerelor mamici.despre somnul bebelușului

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!