Acasa » Dezvoltare personală » Detaliile ce-ţi fac ziua mai frumoasă

Detaliile ce-ţi fac ziua mai frumoasă

Se ştie că detaliile uneori sunt foarte importante, deşi definiţia cuvântului „detaliu” sună cam aşa:

„Element (neesențial) dintr-un ansamblu; parte (secundară) a unui lucru; amănunt.”

Pentru mine anumite „detalii” ale comportamentului meu sunt esenţiale pentru a-mi face singur o zi frumoasă. Detalii esenţiale? Da, detalii esenţiale!

O să enumăr câteva dintre aceste detalii care-mi fac ziua mai frumoasă. Unele par stupide în timp ce altele par logice şi de rutină, dar ideea e că cu cât dai mai multă atenţie „detaliilor esenţiale”, cu atât va fi ziua mai frumoasă.

Îmbracă-te într-un mod special

Dacă de obicei te îmbraci în blugi şi tricou azi îmbracă-te într-o cămaşă şi suflecă-ţi mânecile. Mâine încearcă să pui o cravată… vezi cum te simţi. Dacă de obicei porţi blugi, încearcă azi să porţi o rochie sau o fustă. Fă nişte schimbări care să te facă pe tine să te simţi special. Ţie trebuie să-ţi placă modul în care te-ai îmbrăcat, şi atunci o să placă şi celor din jur.

Vorbeşte, zâmbeşte, râzi!

Uneori uităm să comunicăm cu oamenii ce ne ies în cale într-o zi de rutină. Dacă tot cumperi ziarul de la taraba din colţ încearcă să împărtăşeşti şi un zâmbet sau nişte cuvinte frumoase. Arată oamenilor că eşti fericit şi asta-i va face şi pe ei fericiţi. Nu uita să râzi. Nu te abţine. Nu face pe seriosul. Râsul e sănătos şi frumos. 🙂

Spune „mulţumesc”

Când suntem mici suntem învăţaţi să mulţumim oamenilor din jurul nostru oricând ne ajută. Uneori, din grabă probabil, uităm să spunem acest cuvânt. În cazul de faţă a spune „mulţumesc” este o atitudine. Atitudinea pe care tu o ai faţă de lumea din jurul tău. Mulţumeşte şi ţi se va mulţumi. Fă-o cât mai des. Zi-o tuturor!

Fă complimente şi urări

Vorbesc serios. Fă complimente. Nu contează cui. Unui tip, unei tipe, unui necunoscut, unui poliţist, vânzătoarei, taximetristului, cerşetorului chiar. Ai făcut vreodată un compliment sincer? Ai văzut ce sentiment de împlinire aduce? Fă complimente când apuci. Urează-i taximetristului după ce te lasă la destinaţie multe curse. Spune-i vânzătoarei de la colţ că-i stă bine părul. Este vorba în continuare de atitudinea ta.

Arănjează-te într-un mod special

Dacă tot te-ai îmbrăcat frumos atunci dă-te şi cu un parfum. Dacă faci asta deja, dă-te cu unul nou pe care să-l simtă şi nasul tău (de obicei noi nu mai simţim mirosul parfumului cu care ne dăm de mult timp). Arănjează-ţi părul, fă schimbări, ieşi din rutină: dă-l cu gel, nu-l da cu gel, fă-i cărare, nu-l pieptăna, prinde-l, nu-l prinde… Rade-te, machiază-te (în funcţie de sex, desigur), schimbă-ţi lanţul, schimbă-ţi cerceii etc.

Observă-i şi ascultă-i pe cei din jur

Într-un cuvânt: ÎNCETINEŞTE! Opreşte-te, respiră, priveşte în jur, admiră, observă, ascultă. Dacă-i nevoie trezeşte-te cu 30 de minute mai devreme, dar încetineşte! Mai bine dormi cu 30 de minute mai puţin şi ai o zi frumoasă decât să te trezeşti mai târziu şi să treci prin zi ca prin brânză. Fă puţin pe buretele. Absoarbe tot ce poţi.

Urează oamenilor să aibă o zi frumoasă

Nu ezita să le urezi tuturor oamenilor cu care interacţionezi o zi frumoasă. Fă-i să te audă când zici asta. Spune-o zâmbind (nu malefic). Lasă-i să simtă entuziasmul cu care spui asta. Urează asta celor din jur şi vei avea o zi frumoasă. 🙂

Dacă voi mai faceţi şi alte lucruri pentru o zi frumoasă nu ezitaţi să adăugaţi comentarii.

Vă urez o zi minunată!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

11 răspunsuri

 1. Serios, articolele sunt din ce in ce mai interesante si speciale. Va felicit si eu pentru ca meritati! 🙂

 2. Sa mangai un animalut. Atingerea lui iti va da energie pozitiva iar daca il privesti cum se joaca/mananca/doarme cu siguranta vei zambi. Aceste creaturi cu blanita, cu ochi ca migdalele, mari si blanzi, lipsite de rautate, sunt un „detaliu” pe care ar trebui sa il includem in viata noastra cat de des se poate.

 3. Sa iti ajuti prietenii cand au nevoie de tine!
  Sa scrii articole puternic motivationale pentru cei ce trec prin perioade mai grele pentru ca singuri, fara un dram de ajutor, le va fi mult mai greu sa treaca peste probleme.
  Sunteti in top 3 siteuri motivationale pentru mine!
  Mult succes in continuare

 4. E prima data cand intru pe siteul Dvs. Va felicit din tot sufletul! Desi sunt o persoana puternica si optimista mai tot timpul, aveam nevoie de inca un stimul in acest sens! Va multumesc si ma alatur voua cu tot dragul!

 5. alex_b,zi.mi te rog si mie care sunt celelalte 2 site.uri motivationale top 1 si 2? Mersi! spune:

  alex-b, zi.mi te rog care sunt celelalte 2 site-uri motivationale top 1 si 2? Ms!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!