Acasa » Atitudine » Schimbare » Ei vor ca tu să pierzi

Ei vor ca tu să pierzi

Câteodată mi se pare foarte dificil să interacţionezi cu unii oameni. Încerc să mă fac înţeles, încerc să le fac pe plac, încerc să-i fac să se simtă bine şi de multe ori chiar îmi iese. Cu toate acesta însă, ei tot nemulţumiţi sunt. Parcă tot timpul caută motive şi modalităţi noi şi chiar ingenioase aş putea spune, în care să nu se simtă bine.

Fie observă lucrurile care nu funcţionează în acel moment aşa cum îşi doresc, fie dau vina pe tine pentru anumite lucruri şi probleme din viaţa lor şi dacă cumva rămân fară lucruri de spus…hey! Există mereu trecutul! De acolo pot mereu să-şi aducă în prezent probleme cu lopata. Şi dacă eşti prin preajma lor, te trezeşti la un moment dat ca eşti prins în această grămadă de moloz cleios.

Ştii despre ce vorbesc? Ţi s-a întâmplat să-ţi petreci timpul cu o astfel de persoană?

Te trezeşti având o dispoziţie bună, îţi bei cafeaua sau ceaiul de dimineaţă, mergi către locul de muncă şi observi natura din jurul tău, poate faci puţin sport, asculţi o melodie plăcută şi acest lucru îşi oferă o stare de bine. Până când…apare această persoană. Parcă şi vezi negura negativităţii care pluteşte în jurul ei. Şi începe să-ţi povestească…

Ce vreau să stii este că această persoană poate că nu are neapărat ceva cu tine ci pur şi simplu alege să gândească şi să acţioneze pe mentalitatea: “Să moară şi capra vecinului”. Din păcate, dacă te molipseşti de această mentalitate, ajungi să te comporţi şi tu aşa. Există chiar o şansă să consideri că “aşa stau lucrurile” sau “asta-i viaţa”. Asta înseamnă că ar trebui să pictăm totul în roz şi gata, suntem fericiţi? Nu neapărat.

Când vine vorba de interacţiunile pe care le avem cu cei din jur, printre cele mai sănătoase mentalităţi este cea care îţi orientează atenţia către câştig reciproc. Dacă mergi pe acest fir de gândire, oamenii te vor aprecia foarte mult pentru că înainte de a spune sau face ceva, te gândeşti dacă nu cumva poţi să răneşti pe cel de lângă tine sau dacă îi poate dăuna în vreun fel. Desigur, îţi susţii punctul de vedere şi nu te faci preş pentru cei jur. Eşti asertiv într-un mod în care împreuna, tu şi omul (oamenii) cu care interacţionezi, să mergeţi împreună în direcţia în care doreşte fiecare. Pare dificil de făcut? Câtodată chiar este! Însă nu-i nimic atunci când ţi cont de faptul că persoana cea mai flexibilă influenţează întregul sistem. Această persoană este liderul pe care îl admiri pentru modul în care simţi că primeşti lucruri valoroase de la el.

Sunt sigur că modul acesta de a fi este unul care-ţi surâde şi în general îţi place să fii în această poziţie. Însă ce faci când întâlneşti persoana de mai sus, care caută mai mereu să te prindă într-un păienjeniş de probleme?

Exită mai multe variante:
Îţi dai seama că deja este prea mult şi alegi să laşi aceste persoane să facă parte din trecutul tău, odată pentru totdeauna. Primul pas este să-ţi dai sema că acel comportament nu este în regulă. Am întâlnit oameni care-şi petrec timpul alături de aceste persoane şi validează comportamentele lor, chiar dacă nu le face bine deloc. Atenţia mare aici!

Dacă vrei să ai un rol în viaţa ei, atunci încearcă să-i comunici că modul în care se comportă nu face decât să împrăştie negativitate în jur, inclusiv în viaţa ta și că acest lucru nu este un comportament pe care să-l poţi tolera pe termen lung. Ori schimbaţi subiectele de discuţie ori a sosit timpul pentru o schimbare!

Este foarte important să întelegi că acest comportament nu este unul aţintit direct către tine şi de cele mai multe ori, nu are legătura direct cu tine. Aceste persoane negative, la un moment dat, au luat decizia de a se comporta aşa, ca model de viaţă. Este un model pe care l-au adoptat şi-l cultivă în fiecare zi.

Întrebarea este:
Ce faci tu atunci când intri în contact cu o astfel de persoană? Accepţi, primeşti şi mergi mai departe? Sau…

Spune-mi cum procedezi atunci când întâlneşti un om care se scaldă într-o mentalitate “Să moară şi capra vecinului” şi cum faci faţă dacă eşti în preajma lui zi de zi?

Vlad Negrilă – NLP Trainer

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!