5

Ești nervos?

Rămâi calm când pleacă autobuzul fix din fața ta, când n-ai semnal la telefon exact când ai cea mai mare nevoie de el, când îți dai seama că ți-ai uitat căștile pe pat și ai coborât deja de la etajul 5, când rămâi fără baterie la laptop în ultimele 20 de minute din film, când ai învățat perfect o lecție dar la examen uiți tot, când ți se rup adidașii noi cumpărați ieri, când orice.

Zâmbește. Fă haz de necaz. Situația oricum e de căcat, nu-i mai pune ca garnitură o porție sănătoasă de nervi. N-o să fie mai ușor de înghițit.

Provocare

Mâine conștientizează situațiile în care în mod normal te-ai fi enervat și alege să rămâi calm. Totul ține de tine. Continuă ca și cum totul merge exact cum ai stabilit. Improvizează din mers și ai răbdare.

Controlează-ți impulsurile / emoțiile sau lasă-te măcinat de ele.

Sorin
 

Click Here to Leave a Comment Below 5 comments
Octavia - 04/02/2013

Am adoptat stilul asta de ceva vreme si pot spune doar atat: este minunat! Sa poti zambi in situatii in care altii injura si le plesnesc vasele sanguine…sa poti face haz de situatii si oameni… Rezolvarea vine mult mai repede si mai simplu asa 🙂

Reply
  Sorin - 04/02/2013

  Bravo! Faci parte dintr-un grup select 😀

  Reply
Natalia - 04/02/2013

Dar chiar putem fi mereu asa? Nu cred…

Reply
  Sorin - 04/02/2013

  Ideea nu-i sa fii tot timpul asa, ci cat mai des posibil.

  Reply
Vaddy - 17/02/2013

Exact ! E uimitor cum un singur impuls generat de o situatie minora poate schimba total starea de calm la o stare de nervi de necontrolat…Insa chiar daca aparent nu pare semnificativ,un lucru minor care ne enerveaza deschide teren pentru un altul si tot asa,pana cand ajungem sa fim stresati si nu mai intelegem de ce suntem mereu suparati si cu capul in jos…E un cerc vicios de care prea putini isi dau seama,din pacate,fara sa-si dea seama ca stresul,depresia intervin inevitabile la un moment dat…Un exercitiu excelent de aplicat in articolul de fata ,care ,in timp,va da benficii exceptionale.Mie mi-a schimbat total modul de gandire.Daca sa ne enervam pe ceva usor si sa fim permanent intr-o stare de negativism este floare la ureche,la fel de simplu este sa fie si viceversa,sa gandim pozitiv cu fiecare situatie ,indiferent de natura ei ,si pana la urma sa reusim sa avem starea de bine (aproape) permanent. In orice caz,situatia e aceeasi ,gen ti s-a spart telefonul,te-a parasit jumatatea,nu ti-ai primit banii etc…situatia e la fel adica faptul este consumat…singurul lucru care ne ramane este atitudinea,iar o atitudine pozitiva face minuni !

Reply

Leave a Reply: