Acasa » Atitudine » Eu cu ce mă îmbrac?

Eu cu ce mă îmbrac?

Tânără și prea liniștită fiind, obișnuiam să-mi iau doar haine pentru liceu, de fiecare zi, și, când scăpând din autocenzură îmi mai făceam curaj să ies în club, mă panicam. Eu cu ce mă îmbrac? Chiar nu aveam deloc.

De obicei, sfârșeam împrumutând sau improvizând între dulapul maică-mii și al meu. Am realizat după ceva vreme cât greșeam. Să zicem că era scuza lipsei de experiență, a unor deprinderi nesănătoase, etc…

Slavă Domnului că între timp le-am depășit și am ajuns să mai și presar sfaturi!

Garderoba nu doar că trebuie să-ți reflecte stilul personal, dar mai ales ritmul de viață.

Dar, cum îți dai seama de ce ai nevoie și ce nu? Ești pregătită să faci față vestimentar fiecărui moment din viața ta? Sau înainte de fiecare nuntă, mic eveniment te panichezi și umbli înnebunit după ceva, fără o imagine bine conturată, fără vreun plan? Ori nu dai atenție hainelor de birou, visând la pantofii tăi argintii cu tocuri de 10 din dulap?

Chiar și un buget mic sau timpul scurt dedicate cumpărăturilor pot fi folosite bine sau mai puțin bine. Astfel, cumpărând mulți pantofi cu toc, când tu nu mergi pe tocuri la birou, iar evenimentele sunt rare în calendar, e păgubos și, chiar, îți poate spune că trăiești mai puțin conștientă de viața ta reală, cât pierdută în reveriile blogurilor de fashion și a pozelor de pe Instagram.

Cumpără câteva piese basic, versatile, de calitate, care să poată fi combinate în nenumărate ținute. Și începe să te concentrezi pe zonele slab reprezentate vestimentar din viața ta.

Cum reperezi:

  1. Scrie pe o foaie toate activitățile pe care le faci într-o lună și cam cât timp dedici fiecăreia. Ține cont și de evenimentele mai rare: nunți, botezuri, etc.
  2. Grupează activitățile pe categorii care necesită același tip de ținute (casual, smart business etc.): serviciu, ieșiri publice, ieșiri în oraș, ieșiri cu copiii în parc, shopping etc.
  3. În funcție de numărul orelor dedicate fă o diagramă, ca o plăcintă, din aceea de statistică.

Exemplu: 8 ore la serviciu, 2 ore la un eveniment (ai nevoie de un anume tip de ținută, puțin schimbată pentru fiecare). Categoriile ar putea fi: casual/de zi cu zi, de seară, profesional, sport, relaxare, somn, ocazii speciale.

Idealul ar fi ca procentajul unui anume tip de haine din dulap sa se potrivească cu numărul de ore petrecute în acea activitate.

Cum repar:

Se poate ca stilul tău de viață să se fi schimbat și să ajungi să ieși mai des la evenimente, însă să fi rămas într-o garderobă casual, cu accente business și să-ți fie dificil să improvizezi de fiecare dată o ținută chic. Investește în câteva piese “cu vino-ncoace”, dar suficient de versatile cât să le poți combina: un blazer prețios, o pereche de pantofi cu toc într-o nuanță metalică, o pereche de pantaloni eleganți din tafta, triplu voal, catifea, o bluză de mătase, o pereche de cercei candelabru etc.

Iar, dacă numărul orelor petrecute la birou este mare, fii atentă ca garderoba ta să reflecte acest lucru. Acorda atenția potrivită ținutei profesionale, nu visa la un stil de viață monden în care paietele, tocurile amețitoare, bijuteriile masive sunt uniforma zilnică și, mai ales, nu-ți umple dulapul cu ele. Nu vei folosi toate acele lucruri, te vei frustra din cauza banilor risipiți, a așteptărilor nerealiste, vei sfârși cel mult costumată în divă la petrecerile de grătar.

Cu această diagramă în minte vei realiza ce investiție merită gândită și care amânată, care sunt cele prioritare și care este de fapt dinamica reală din viața și garderoba ta.

Garderoba ta îți reflectă stilul de viață?

Articol scris de Gabi Urdă,

Consultant vestimentar și de imagine

www.gabiurda.ro

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!