Acasa » Dezvoltare personală » Fii un „yes man”!

Fii un „yes man”!

Despre filmul „Yes Man” am scris aici şi am promis că revin cu un articol despre „teoria yes man”.

Această teorie nu există cu adevărat de fapt. Totul a început când Danny Wallace a publicat o carte intitulată „Yes Man” după ce un necunoscut i-a zis în autobuz într-o zi: „Zi ‘da’ mai des!”. Asta l-a făcut pe Danny să scrie o carte despre cum a început să zică timp de un an „Da” la orice.

Desigur, despre asta e vorba şi-n filmul despre care am scris mai sus. Jim Carrey, sau de fapt personajul pe care-l joacă în film, este un om ce nu iese din rutină, ce se ascunde mereu de realitate, ce fuge de probleme în loc să le rezolve… un om fără viaţă, fără vise, fără dorinţe, un semi-robot mi-aş permite să spun.

Exerciţiul „Yes Man”

Deşi poate suna prostesc, a spune „da” în stilul „Yes Man” este un exerciţiu foarte bun. Atât în film cât şi în carte personajele încep să spună „da” şi viaţa li se schimbă. Da, ştiu, filmele şi cărţile nu reprezintă o realitate… sau dacă o reprezintă cel mai probabil este foarte difuză.

Dar eu am făcut exerciţiul „Yes Man” şi chiar mi-am schimbat viaţă.

Când am nevoie de exerciţiu?

Acest exerciţiu nu poate „ajuta” pe oricine, desigur, dar dacă eşti genul de om care nu mai iese din casă, genul de om care-i prins într-o rutină, genul de om care a ajuns să nu mai răspundă la telefon, să nu mai aibă chef de nimic… atunci fă acest exerciţiu.

Ce face de fapt acest exerciţiu?

Face două mari lucruri…

1. Te scoate din zona de confort.

2. Te scoate din rutină.

Şi pe deasupra:

Desfăşurarea acţiunii

Fă exerciţiul timp de o săptămână şi zi-mi apoi cum te-ai simţit.

Regulile ar fi următoarele:

  • nu suprapune programe (adică nu spune da în cazul în care ai altceva de făcut)
  • nu lăsa oamenii din jur să ştie că faci acest exerciţiu (pentru că-ţi vor cere să faci lucruri pe care chiar n-ar trebui să le accepţi)
  • spune „DA!” la absolut orice plin de entuziasm

Vei face acest exerciţiu?
(aştept răspunsul la această întrebare, să ştii!) 🙂

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

4 răspunsuri

  1. Ca si in carte te toaca de bani. Eu am incercat din cauza cartii acest „exercitiu”. E destul de marfa. Nu m-am plictisit deloc. Il recomand!

  2. Am vazut si eu intamplator filmul. Nu imi place Jim Carey…dar mi-a placut enorm mesajul. Si m-a pus pe ganduri…totul vine din ATITUDINE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!