Acasa » Atitudine » Găsește-ți o pereche și fă exercițiul ăsta simplu

Găsește-ți o pereche și fă exercițiul ăsta simplu

Mai mult dintr-o joacă am descoperit un mic exercițiu de schimbare a atitudinii. Vorbeam acum o săptămână cu o prietenă pe internet și am realizat că mi se plângea că avea o zi groaznică. E ok, și eu am momente când mă plâng. Uneori e bine să te descarci sau să rogi pe cineva să te asculte puțin și să-ti ofere un sfat.

Chiar dacă nu ajută cu adevărat, îți dă o senzație bună…

Atunci i-am zis tipei: Totuși, zi-mi despre ceva ce ți-a plăcut la ziua asta groaznică a ta.

Și tipa s-a blocat oleacă, nu prea știa ce să-mi zică. De fapt mi-a spus că nu crede că s-a întâmplat nimic bun …

I-am povestit apoi cum, dacă vrem, putem găsi ceva bun în absolut orice întâmplare rea.

I-am dat și un exemplu: acum mai mult timp un angajat mi-a furat o sumă de bani. Nu i-am recuperat… dar cu ajutorul său am reușit să repar gaura din sistem prin care ar fi putut fura și alții pe viitor. A fost ca o investiție care bine că a venit așa devreme… Inițial nu am văzut așa pozitiv lucrurile, dar în timp am ales să văd partea plină a paharului.

Așa că am tras de ea și am forțat-o să găsească ceva ce i-a plăcut la ziua aceea groaznică, orice, oricât de mic.

Deja de peste o săptămână, seară de seară, mă întâlnesc virtual cu această prietenă pe Facebook (ea locuiește în Serbia) și ne scriem despre acel lucru fain ce l-am trăit în ziua respectivă. Ieri mi-a povestit despre o îmbrățișare. Altă dată despre un pasaj dintr-o carte pe care o citește. Altă dată despre faptul că, prima dată după mult timp, a vorbit cu mama ei foarte deschis.

Pentru fiecare lucru pozitiv pe care mi-l zice, și eu caut un lucru pozitiv în ziua mea. Și deși credeam că o să–mi fie ușor, că-s un om destul de optimist, în anumite zile poate să devină destul de greu.

Dar, ca idee, e un exercițiu care ne poate schimba. Ne poate ajuta să vedem părțile pline ale paharelor care, uneori, par atât de goale.

DECI – Găsește-ți o pereche, caută un prieten, o prietenă, sau vorbește direct cu unul dintre părinți sau cu soțul/soția și faceți acest mic exercițiu seară de seară. Durează două minute. Dar cred cu tărie că merită. 🙂

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!