Acasa » Atitudine » Imaginea de sine

Imaginea de sine

Singurele momente în care chipul şi trupul ne aparţin doar nouă sunt cele pe care le petrecem în faţa oglinzii pentru că de fapt înfăţisarea şi atitudinea noastră sunt daruri pe care le oferim mereu celor care ne privesc, celor apropiaţi sau necunoscuţilor cu care intrăm în contact.

Imaginea este prima carte de vizită pe care o primesc ceilalţi în mod conştient şi inconştient, observând aspecte precum:

  1. Aspectul exterior: fizionomie, cromatică
  2. Comportamentul: mimică, limbajul trupului
  3. Exprimarea: tonul vocii, fluiditatea exprimării

Ele formează totodata și modul în care te vezi pe tine, sau imaginea de sine.

Informaţiile cu adevărat credibile se transmit până să spunem primul cuvânt şi tocmai de aceea este esenţial un echilibru între ceea ce ne dorim să transmitem şi modul cum alegem să facem asta.

Variaţia  ideii de frumuseţe nu face decât să sublinieze faptul că fiecare om trebuie să îşi formeze propria “reţetă de frumuseţe “ şi când spun asta  mă refer  la aspect, dar şi la frumuseţea sa ca persoană, pentru că este un tot unitar care se exprimă şi percepe cu ajutorul tuturor simţurilor.

Şi nu spun că trebuie să ne scoatem “măştile” şi să le afişăm pentru rezultate de excepție.

Întregul proces de stabilire a echilibrului este unul mult mai complex şi începe cu o bună cunoaştere de sine, o conştientizare a calităţilor şi defectelor, o bună analiză a propriei persoane în diferite aspecte şi ipostaze ale vieţii.

În final rezultatul ne permite să subliniem atuurile şi să transmitem informaţia prin toate modalităţile de comunicare.

În fiecare dintre noi există mult mai mult potenţial decât suntem capabili să conştientizăm şi cea mai bună cale spre îndeplinirea viselor nu este o construcţie de la zero.

O viziune mai bună asupra calităţilor pe care le avem deja şi modalitatea prin care putem scoate ce e mai bun din ele.

Oprah Winfrey spune că “Cea mai mare descoperire a tuturor timpurilor a fost aceea că o persoana îşi poate schimba viitorul doar schimbându-şi atitudinea”.

Ba chiar și Jeff Keller scrie în cartea sa „Atitudinea este totul” despre rolul esențial al atitudinii în schimbarea viitorului.

Iar Skip Ross te provoacă să „devii în întregime ceea ce potenţialul tău îţi permite să fii”.

Cum?

Avem la îndemână bagheta magică a zilelor noastre: inteligenţa.

Făcând alegeri înţelepte putem avea rezultate pe măsură alegând din multitudinea de opţiuni din piaţă: cursuri de dezvoltare personală, public speaking, personal branding şi multe altele.

Şi totul începe de la obiective.

Atunci când ştii ce vrei, descoperi de ce anume ai nevoie ca să îţi atingi obiectivele, afli unde poţi găsi ceea ce ai nevoie şi treci la acţiune cât mai repede.

Cu siguranţă se găsesc sceptici care să susţină că nu au timp, şi nu îi voi contrazice, pentru că timp are doar cine îşi face. De fiecare dată când spun asta simt un zâmbet ironic în colţul gurii care spune: ”mda, sigur”.

Şi totuşi, fiecare dintre noi suntem la bază simpli oameni, născuţi cu aceleaşi capacităţi, simţuri şi acelaşi număr de ore sau minute pe care să le petrecem zilnic.

Sigur că modul în care alegem să ne construim destinul ţine doar de noi, la fel ca şi modul în care alegem să ne petrecem timpul.

Sigur că avem cu toţii familie, job şi alte activităţi care ne consumă ca timp şi energie, dar oare cine a aplicat la jobul pe care îl ai astăzi?

Si cv-ul prin care ai aplicat, a cui experienţă  profesională o reflectă? Şi cine a ales să îşi formeze acea experienţă?

Ei bine, noi… cu noi înşine, în toate cele 6 domenii ale existenţei noastre facem zilnic, în fiecare ora şi minut, alegeri. Şi suntem azi suma alegerilor făcute până acum.

Provocare

Te provoc la un exerciţiu: tu când ai făcut ultima dată parte din povestea ta? Ia-ţi cat timp ai nevoie sa răspunzi şi conştientizează-l. Dacă încă mai faci parte din povestea ta, atunci te felicit din toată inima!

Iar dacă răspunsul este “nu ştiu”, “nu îmi aduc aminte” sau alte variante de acest gen îţi recomand să iei în calcul o perioadă de regăsire, eventual să urmezi un curs de dezvoltare personală, un workshop de personal branding, un modul de public speaking sau orice altă activitate ce te va ajuta să te regăseşti, să îţi identifici potenţialul şi abilităţile.

Chiar acum consumi ceva extrem de preţios citind acest articol: timpul tău. Şi ar fi minunat ca informaţiile de aici să merite, pentru că vreau să cred că suntem o generaţie care cunoaşte premisele fundamentale pentru rezultate de excepţie.

Gestionând conştient timpul, capacităţile, potenţialul şi abilităţile, vom reuşi să punem în armonie gândurile şi modul în care le exprimăm, formând astfel o imagine omogenă a ceea ce spunem că suntem.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!