Acasa » Atitudine » Schimbare » Îmbunătăţeşte-ţi starea de spirit în câteva minute

Îmbunătăţeşte-ţi starea de spirit în câteva minute

Câţi dintre noi nu ne-am confruntat cu zile mai puţin bune, zile care încep prost încă de la prima oră a dimineţii, zile pline de certuri, discuţii în contradictoriu, probleme stresante? Şi câţi nu am încercat să ne simţim mai bine mâncând o ciocolată sau chiar fugind de probleme? Majoritatea. Marea problemă e ca lucrurile nu stau tocmai aşa, o ciocolată ne poate ajuta puţin, dar nu ne scapă de probleme, şi evitarea acestora nu ne va aduce niciodată un beneficiu. Există, totuşi, alte modalităţi care te ajută să te simţi mai bine în doar câteva minute.

    1. Fă lucruri care te fac să te simţi cu adevărat bine!

Ai avut parte de o zi proastă? A venit seara, ai ajuns acasă şi încă ai aceeaşi stare de nervozitate? Ia loc, odihneşte-te puţin şi alege să faci ceva ce îţi face plăcere. Ieşi la o plimbare cu un prieten vechi, găteşte cu cineva sau pentru cineva, cântă/ascultă muzică, citeşte ceva, ieşi la un film. Trebuie să existe ceva ce să îţi mângâie sufletul.

       2. Fă ceva bun pentru cineva… mîntr-un mod pur aleatoriu!

Mulţi oameni de ştiinţă, psihologi, cercetători au afirmat că atunci când o persoană face un act de bunătate se ajută de fapt pe ea însăşi. Nu cred că nu ai simţit starea aia interioară de bine după ce ai ajutat pe cineva din orice punct de vedere. Dacă nu mă crezi, sau dacă încă nu ai experimentat aşa ceva până acum, nu mai aştepta. Nu te costă nimic, nu ai nimic de pierdut ci doar de câştigat.

      3. Pune pe hărtie lucrurile şi oamenii pentru care eşti recunoscător.

Una dintre cele mai simple modalităţi prin care poţi scăpa de lucrurile neplăcute, gândindu-te la ceva total opus este să te concentrezi şi să notezi lucrurile pentru care eşti cu adevărat recunoscător, evenimentele în urma cărora ai rămas cu amintiri ce şi acum îţi mai provoacă fiori, oamenii care au fost alături de tine şi te-au ajutat când ai avut nevoie. Mulţumeşte-le!

     4. Bea o ceaşcă de cafea

Aroma şi gustul de cafea îţi provoacă instantaneu o stare de bine, îţi dau energie şi acel imbold de care ai nevoie să îţi faci curaj să te apuci de lucruri cu adevărat importante pentru tine. Savureaz-o!

     5. Zâmbeşte!

Toţi ştim că râsul eliberează endorfine în câteva minute, lucru ce ne schimbă starea de spirit instant şi prin care simţim acea stare de fericire. De ce să nu profităm din plin de el, mai ales că e gratis?:) Ai avut o zi atât de proastă încât nu ai chef să ieşi la un Stand-up, nu ai chef nici de compania prietenilor care ştii că sunt foarte amuzanţi? Există, totuşi, clasicul World Wide Web. Youtube-ul e plin de filmuleţe care mai de care mai amuzante, filme de comedie găseşti oriunde aşa că treci la treabă!

     6. Consumă citrice

Ştiu, sună ciudat, însă am citit de curând că se poate îmbunătăţi starea emoţională a unei persoane prin consumul de Vitamina C deoarece astfel se stabilizează nivelul de radicali liberi în organism. În momentul în care aceşti atomi reactivi sunt neutralizaţi prin consumul de Vitamina C, ei nu mai pot afecta celulele nervoase, ceea ce, implicit, duce la o stare de bine, aşadar nu ne îmbunătăţim doar sănătatea ci şi starea de spirit, starea emoţională.

Respiră, înfruntă-ţi problemele căci toate au o rezolvare, învaţă câte ceva din fiecare zi şi pune capul pe pernă cu gândul că a mai trecut o zi în care te-ai simţit extraordinar şi ai făcut ceva notabil!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

3 răspunsuri

  1. Bianca esti atat de…nu stiu ce sa spun:desteapta ,inteligenta,ai o gandire atat de matura.Gata stiu : esti o persoana deosebita.EXRAORDINARA.Cu siguranta articolele scrise de tine ajuta multe persoane.Continua tot asa.

  2. De studiat !!! Cred ca toti stim in sufletul nostru cele mai usoare cai de a ne motiva insa, poate ne este mai usor sa cedam in fata rautatii oamenilor . De multe ori ne lasam cuprinsi de ….frica si uitam ca solutia cea mai simpla este GANDIREA POZITIVA !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!