Acasa » Dezvoltare personală » Limbajul trupului – post-workshop

Limbajul trupului – post-workshop

Sâmbata aceasta mi-a adus o mulțime de bucurii: pe lângă faptul că am putut savura din plin succesul zilei de vineri (când am câștigat premiul 1 în cadrul unui concurs de informatică aplicată), am aflat că „trebuie” să mă prezint la workshop-ul despre limbajul trupului organizat de Adrian Soare la București… duminică.

Așa că m-am folosit de internet ca să descopăr toate detaliile despre transport, iar duminică dimineața la ora 5 încercam să adorm în autocarul Sibiu-București. La 10 eram deja ajunsă în autogară… iar drumul până la destinația finală s-a dovedit a fi mai ușor decât îl crezusem.

Ce am învățat?

În primul rând, credeam că ideea de a ajunge la București la mai puțin de o zi de la aflarea rezultatelor concursului de pe Motivonti e cel puțin nebună. Și a fost, însă această călătorie a motivat dorința mea constantă de a xPRimenta și de a afla lucruri noi. Concluzia: DACĂ VREI, POȚI. Oricare ar fi obiectul dorinței tale.

Apoi au urmat micile cursuri și exerciții organizate în cadrul workshop-ului. Am învățat cum îți poți da seama ușor dacă o persoană se simte bine în prezența ta prin felul în care aceasta este așezată în raport cu tine: dacă sunteți așezați față in față iar aceasta iți imită gesturile, încercând să patrundă în spațiul tău intim (trasează în minte un cerc de 50 cm în jurul tău și vei descoperi care e spațiul tău intim) e clar că e interesată de ceea ce ai tu de spus. Ea incearcă să fie considerată superioară dacă te privește de sus (excepție de la regulă făcând persoanele înalte, care nu te privesc decât de la nivelul lor) sau devine agasantă atunci când îți invadează spațiul fără acordul tău anterior.

Un mod prin care îi poți semnala unei persoane că ești interesată de ea este prin a-i permite să se apropie atât fizic, cât și prin intermediul obiectelor sale, de tine: când un băiat își lasă telefonul pe masă, i-l poți așeza pe jumătatea ta de masă pentru a-i arăta că ești interesată de el. Ideea este să nu creadă că încerci să i-l furi. 🙂

Pentru a aborda o persoană în club sau în… locuri mai neconvenționale, așează-te în lateralul acesteia, nu în fața ei, deoarece aceasta e o zonă mai permisivă, în care nimeni nu se simte atacată. Arată-te deschis (Adrian a recomandat băieților care se află „la agățat” să-și imagineze că țin un tort imeeens imaginar în mâini, pentru a evita încrucișarea brațelor și a le arăta tipelor că sunt open for business).

Știai tot ce e notat mai sus?

Înseamnă că merită să aprofundezi subiectul, deoarece multe persoane au această tendință: chiar și eu aveam impresia că auzisem aceste lucruri înainte de workshop! Însă am descoperit chiar pe drumul înapoi către Sibiu că observi altfel limbajul corpului la persoanele din jurul tău atunci când te auto-analizezi mai des, când încerci să impui prin ținută persoana pe care îți dorești să o întruchipezi, când asculți bine de tot sfaturile unei persoane specializate în acest domeniu.

Ai grijă când te sprijini într-o poză de cineva! S-ar putea ca unele persoane să-și dea seama că nu ai suficientă încredere în tine pentru a sta „pe propriile picioare”.

Sursă poză

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

  1. Faza cu statul in lateral nu o stiam, dar are foarte mare logica. Ideea cu tortul e super tare, mai scade putin si din concentrarea asupra tipei. Sa nu lasi impresia ca iti place foarte mult tipa.

    Nice work 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!