Acasa » Dezvoltare personală » Productivitate » Lucrul de la birou – Pro sau contra?

Lucrul de la birou – Pro sau contra?

De câteva zile am şi eu acest ceva ce se numeşte „birou”. Acest ceva are foarte multe roluri în viaţa unui om care trăieşte în secolul 21. În primul rând am impresia că a lucra la un „birou” îţi dă un anume statut social. Eu fac o diferenţă foarte-foarte mare şi clară între oamenii care lucrează de acasă şi oamenii care stau pe puţin 8 ore pe zi la birou.

Eu mereu mi-am dorit să am un loc în care să lucrez, diferit de locul în care dorm, mănânc, fac dragoste etc. pentru că aveam impresia că lucrând de acasă nu-s organizat, pierd multă vreme şi nu sunt 100% motivat să lucrez (am în jurul meu o groază de lucruri ce-mi pot distrage atenţia).

În viziunea mea la „birou” nimic nu mi-ar putea distrage şi aş lucra 8 ore fără oprire. Dar ce gândire eronată am! Ştiţi cum arată birourile Google? Cam aşa.

Concluzia la care am ajuns după două zile de birou este că eu unul aş lucra aşa: când am chef de birou m-aş duce la birou… când n-am chef de birou nu m-aş duce la birou.

Avantaje şi dezavantaje sunt de ambele părţi. Cel mai mare avantaj pe care-l văd lucrând la un birou momentan este faptul că pot face „live brainstorming” cu echipa, cu colegii… Ceea ce este muuuult superior brainstormingurilor (citiţi pe silabe) prin e-mail sau Skype.

Şi un mic video despre cum se „lucrează” în ziua de azi la birou:

Sursă video

Voi de unde lucraţi? De unde preferaţi să lucraţi? Şi cum staţi cu întreruperile?

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

6 răspunsuri

 1. Eu intotdeauna am lucrat bine cand totul a fost foarte organizat… insa este nevoie de un mediu foarte dinamic pentru a indeplini cerintele optime de lucru ale fiecaruia si nu un mediu cu birouri aliniate identice

 2. înainte să îmi iau primul job, mi se părea o mare idioțenie faptul că nu ți se oferă șansa de a lucra de-acasă. mereu îmi spuneam: vai ce idioți, e lumea așa mare și ei nu se gândesc la oportunitatea de a lucra cu oameni fără să-i mai cheme la birou.

  dar la scurt timp am ajuns la concluzia că lucrul de-acasă nu e deloc productiv, fiindcă mereu se găsesc alte lucruri mai interesante de făcut, fapt ce-ți distrage atenția și de-aici concentrarea se duce pe apa sâmbetei.

  drept dovadă sunt amânările de genu’ „las’ că învăț io mai târziu lecția aia la chimie”.

 3. La mine nu e cazul cu munca de acasa cu toate ca mi-as dori-o dar nu sunt in totalitate sigur ca nu as fi distras de alti factori (cum ar fi pisica mea 😀 sau hamsterii care pot deveni FOARTE stresanti cand vor ei! ) In momentul de fata ma multumesc cu programul de 8 ore pe care il am la birou, birou situat destul de departe de casa.

 4. la servici e ca la servici am locusorul meu super personalizat – https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150624175308456&set=a.498022988455.267723.711263455&type=1&ref=nf

  acasa insa stau mai mult in pat sub laptop(sau tableta) si am si un clipboard in cazul in care ma apuca desenatul. Langa pat am o masuta cu rafturi dedesubt in care imi tin tot ce trebuie pentru bratarit si desenat. Am si birou dar care e mai mult masa de calculator, pe care sta nefolosit calculatorul mare. Iti urez succes si sa folosesti cu spor biroul.

  1. :)) Locsorul tau personalizat…daca as fi eu acolo as lua-o razna. Dezordine! As vrea sa va arat eu cum arata biroul meu dar nu pot posta poze. Sunt de acord cu munca la birou 🙂 eu am un loc placut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!