Acasa » Atitudine » Schimbare » Lucruri utile pe care să le faci primăvara

Lucruri utile pe care să le faci primăvara


Iat-o a sosit! Dacă ţi-ai făcut anumite planuri,  de genul – la primăvară mă apuc de slăbit sau la primăvară voi  face escapade prin ţară,  pentru a vedea locurile pitoreşti, deja le poţi pune în aplicare.

În cazul în care doreşti să faci ceva inedit în acest anotimp şi eşti în pană de idei, te ajutăm noi!

Colectează plante de primăvară

Urzica, leurda, stevia, tămăioara şi alte plante ce ne bucură ochii primăvara devreme , sunt o doză plină de sănătate. Ce vă îndemnăm să faceţi cu ele? Evident, să le consumaţi. Dar mai avem o sugestie – să le colectaţi. Ieşiţi la plimbare cu prietenele şi aprovizionaţi-vă cu aceste plante. Ulterior ele pot fi utilizate în ceaiuri, sucuri,  diferite tratamente, măşti sau creme naturale pentru frumuseţe. Din florile de gălbenele, de exemplu, puteţi face săpun natural, care este foarte eficient pentru spălarea feţei, mai ales că săpunurile bio sunt foarte în vogă în ultimul timp. Nu este foarte greu, trebuie să ai petale de gălbenele, fulgi de săpun, apă şi uleiuri esenţiale, bune în acest caz sunt cel de cătină şi cel de mandarine. Este nevoie să amesteci toate cele enumerate, să le pui la foc mic, după care la răcit.

Plantează arbori

Care sunt cele trei lucruri importate pe care trebuie să le facă un om pe pământ? Să sape o fântână, să facă un copil şi să sădească un copac. Iată că în luna martie, dar  şi în prima decadă a lunii aprilie, care sunt considerate de specialişti perioade foarte bune pentru sădirea pomilor, poţi realiza cu brio cea de-a treia misiune J.  Cu toate că se spune că toamna e cel mai bine de plantat arborii, şi în acestă perioadă se practică săditul lor, important este ca temperatura solului să nu scadă sub 2-3 grade Celsius şi nu uitaţi că irigarea pomilor în perioada de după sădit este obligatorie.

Poţi sădi nu doar arbori, dar în genere, să te ocupi cu grădinăritul – săditul florilor, plantelor. Dacă locuieşti la bloc, poţi merge la ţară, la părinţi sau la rude, unde vei avea parte de o experienţă inedită în acest sens.

Citeşte o carte în natură

E una să citeşti în casă şi absolut altceva când citeşti în mijlocul naturii, într-un parc, bunăoară sau într-o pădure. În casă poţi fi distras de televizor, internet şi alte chestii, iar acolo, în comuniune cu natura te poţi lăsa dus de valul lecturii. Poţi lua cu tine o pătură, un termos cu ceai sau cu cafea şi multă dispoziţie bună.  Cele mai bune cărţi pentru lectura în natură, sigur sunt romanele de dragoste, dar dacă eşti pasionat de alte stiluri, ai tot dreptul să citeşti ce-ţi place, numai nu poezii de Bacovia, pe ele le vei citi la toamnă!

primăvara

Apucă-te de studiat

Primăvara este un nou început nu doar pentru natură, dar și pentru creșterea și dezvoltarea ta personală. Apucă-te de hobby-ul de mult amânat, înscrie-te la cursuri în Chișinău, București sau în oricare oraș te afli. Alegerea e foarte mare, cu siguranță. Totul de ce ai nevoie este dorința.

 Aleargă

Acum nu mai ai nicio scuză să nu faci sport. Dacă iarna nu puteai alerga din cauza frigului şi a zăpezii, acum,  timpul îţi permite totul. Poţi alerga în curte, în parc,  pe terenul de sport. Acum îţi va fi mai uşor şi din considerentul că nu vei mai fi nevoit să porţi hainele groase şi încălţămintea grea de iarnă. Totul este pentru a face sport!

 Mergi la zoo

Iarna animalele de la grădina zoologică nu prea au  avut parte de vizitatori, aşa că acum suntem aşteptaţi acolo! Dacă ai copii – şi mai bine, va fi o distracţie pentru ei şi un respiro pentru tine.

 Poze, cât mai multe poze

Copacii dau în floare, iarba înverzeşte, soarele scaldă totul în lumină, oamenii zâmbesc – o mulţime de momente frumoase şi primăvăratice ce pot fi prinse cu aparatul foto sau, de ce nu, cu telefonul.

Lista poate continua, primăvara inspiră la lucruri frumoase!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!