Esti brutar si iti place sa testezi diferite ingrediente care sa influenteze gustul, textura sau aspectul produselor de panificatie?
Stiai ca maiaua este de mai multe feluri si ca poate influenta mai mult decat drojdia aroma, textura si modul in care prepari produsele de panificatie? Vrei sa afli mai multe despre ingredientele inovative pe care le poti folosi in brutaria ta? Continua sa citesti!
Ce este maiaua lichida?
Aceasta este o cultura vie, obtinuta din faina si apa, care fermenteaza natural sub actiunea bacteriilor lactice si a drojdiilor salbatice prezente in mediul inconjurator.
Maiaua este un agent de crestere natural mai putin popular, dar foarte versatil, putand fi folosita pentru o multime de tipuri diferite de aluaturi.
Producatorii de drojdii si maiale, in urma cercetarilor si testelor, au creat mai multe tipuri de maiele, printre care si Kontinol, un tip de maia dezactivata.
Ce este maiaua lichida dezactivata si cum difera de cea clasica?
Inainte de toate, sa clarificam ce este aceasta maia lichida dezactivata. Maiaua lichida Kontinol este un produs inovativ, creat de producatorii de agenti de crestere naturali, care se obtine din fermentarea controlata a fainii de secara, proces in urma caruia se dezvolta un amestec bogat in acid lactic si acid acetic.
Ceea ce face maiaua Kontinol speciala este faptul ca, desi este dezactivata, adica microorganismele care fac aluaturile sa creasca sunt oprite din multiplicare, ea inca are toate celelalte proprietati – aromatice si de imbunatatire a texturii aluatului.
De ce brutarii folosesc maiaua lichida Kontinol?
Acum, sa vorbim despre motivele pentru care ar fi avantajos sa integrezi aceasta maia lichida dezactivata in retetele tale de paine.
Un avantaj major al utilizarii maialei lichide Kontinol este capacitatea acesteia de a ajusta nivelul de aciditate a aluatului, un aspect esential in prepararea aluaturilor cu gust autentic si o coaja perfect crocanta.
Folosirea maialei lichide nu influenteaza doar gustul, ci si textura. Miezul este mai pufos, cu alveole mai mari, iar coaja produselor de panificatie este mai crocanta.
Cum folosesti maiaua lichida dezactivata in retetele tale?
E mai simplu decat ai crede sa folosesti maiaua Kontinol. Evident, prima data trebuie sa testezi cu cantitati mici de aluat. Poti incepe prin a o adauga in retetele tale obisnuite de paine, inlocuind o parte din lichidul cerut de reteta cu maiaua lichida.
Important este sa observi cum reactioneaza aluatul la aceasta schimbare si sa testezi cu diferite concentratii pana obtii rezultatul dorit.
Sfaturi pentru maximizarea efectelor maielei lichide
Incearca sa ajustezi hidratarea aluatului tau. Maiaua lichida adauga atat aroma, cat si umiditate in aluat, asa ca poate fi necesar sa modifici cantitatea de faina sau apa pentru a obtine consistenta perfecta.
Experimenteaza cu diferite tipuri de faina pentru a vedea cum interactioneaza cu maiaua lichida. Unele tipuri absorb mai multa apa, in timp ce altele pot influenta gustul final al painii.
Daca vrei sa obtii cele mai bune rezultate, trebuie sa folosesti si cele mai bune ingrediente de pe piata. Lesaffre, cu cei peste 150 de ani de experienta in producerea agentilor de crestere, continua sa inoveze si sa aduca in bucataria ta ingrediente de calitate superioara!
Descopera maiaua lichida dezactivata Kontinol, testeaz-o, si pregateste cele mai bune produse de panificatie pentru clientii tai!