Acasa » Uncategorized » Cauzele ginecomastiei – o problema reala, dar care poate fi tratata!

Cauzele ginecomastiei – o problema reala, dar care poate fi tratata!

ginecomastie

Ginecomastia este caracterizata de prezenta glandei mamare in exces in randul barbatilor. Aceasta este cauzat, in principal, de o dereglare hormonala, fie scaderea testosteronului, fie cresterea nivelului de estrogen.

Indiferent de cauze, afectiunea cunoscuta sub numele de ginecomastie este o problema reala in randul barbatilor, conditie care poate avea efecte psihologice negative asupra acestora. Din fericire, aceasta poate fi tratata cu usurinta in cadrul unei clinici de chirurgie estetica!

Totusi, inainte de a discuta despre tratamente, este important sa intelegi care sunt cauzele exacte ale ginecomastiei – descopera-le in randurile de mai jos!

Care sunt cauzele ginecomastiei?

Prezenta in exces a glandei mamare la barbati este cauzata, printre altele, si de:

  • Dezechilibrul hormonal la nivelul estrogenului si testosteronului. Atunci cand unul dintre acesti doi hormoni isi schimba concentratia in organism, rezultatul este afectiunea cunoscuta ca ginecomastie, anume marirea glandei mamare;
  • Consumul de anumite substante, precum medicamente hormonale care afecteaza nivelurile de testosteron/estrogen, steroizi, medicamente cu fitoestrogeni, medicamente care au rolul de a trata anxietatea sau depresia, diverse medicamente cardiace, tratamente pentru adenomul de prostata si diverse medicamente pentru stomac si pentru infectii;
  • Tumori de la nivelul glandei suprarenale sau testiculelor (acestea cresc productia de estrogen din organism);
  • Afectiuni ale testiculului, implicit afectiuni cafe afecteaza productia de testosteron (lovituri, infectii, etc.);
  • Afectiuni precum – hipertiroidismul, hepatita cronica, ciroza hepatica, insuficienta cardiaca, mutatii genetice, infectie HIV, leziuni ale maduvei spinarii.

Acestea sunt principalele cauze ale ginecomastiei si totodata motivul pentru care schimbarea volumului sanilor – sau unuia dintre sani – cere consultatia unui medic specialist, in vederea depistarii cauzei, eventual a tratarii din timp a afectiunilor prezente.

In acelasi timp, este important de retinut faptul ca ginecomastia apare si in mod natural – dupa nastere, la pubertate (uneori persistand si dupa varsta de 20 de an) si dupa varsta de 60 de ani, atunci cand productia de testosteron scade.

ginecomastie

Cum este tratata ginecomastia?

Afectiunea cunoscuta ca ginecomastie poate fi tratata prin operatie chirurgicala sau cu ajutorul lipoaspiratiei laser. Un pacient va fi tratat cu ajutorul unei interventii doar atunci cand medicul specialist ajunge la concluzia ca ginecomastia nu poate fi tratata cu ajutorul medicamentelor (cand nu exista raspuns la acestea) sau cand aceasta are un volum prea mare pentru a fi tratata intr-un mod non-invaziv.

Interventia chirurgicala poate fi insotita si de lipoaspiratie, atunci cand volumul glandei mamare cere acest lucru. Interventia dureaza aproximativ 2 ore, iar recuperarea implica purtarea unei bustiere speciale timp de 30 de zile. Procesul de recuperare este considerat unul rapid, care nu produce stres pacientului.

Simptomele/semnele de ginecomastie nu trebuie ignorate, in principal datorita faptului ca si barbatii pot face cancer de san. Astfel, investigarea ginecomastiei (ecografie, mamografie) este o necesitate.

Poti face acest lucru in clinica estetica Dr. Dana Miricioiu din Bucuresti. Acolo, vei fi intampinat de o echipa de specialisti care te va ajuta sa intelegi mai bine afectiunea cunoscuta ca ginecomastie, implicit iti va spune care sunt metodele de tratament potrivite pentru tine (in functie de cat de evoluata este afectiunea).

Daca ai observat schimbari la nivelul glandei mamare, nu trebuie sa stai pe ganduri – programeaza o consultatie chiar astazi si beneficiaza de tratament adecvat!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!