O manichiură reușită te ajută să ai un look curat și îngrijit. Cu toate că este mai ușor să mergi la salon pentru acest lucru, cu puțin efort, răbdare și ustensilele potrivite, poți obține un rezultat aproape identic chiar din confortul casei tale.
Pentru asta vei avea nevoie de o trusă de manichiură (pila unghii, forfecuță cuticule), oja dorită și o bază pentru protecție. Și, desigur, să cunoști pașii necesari. De asta ne ocupăm noi în articolul ce urmează, ca tu să-ți poți realiza manichiura rapid și cu ușurință.
1. Îndepărtează stratul vechi de ojă (dacă e cazul)
Dacă ai o ojă veche pe unghii, e important să începi prin a o îndepărta complet. Folosește dizolvant pentru unghii și dischete demachiante. Dacă unghiile tale se exfoliază ușor, ar fi indicat să optezi pentru un dizolvant fără acetonă.
Există multe variante pe bază de ulei de ricin sau argan, care sunt bogate în provitamine și uleiuri vegetale. Acest lucru va ajuta și la o regenerare a unghiilor.
2. Decide ce formă vrei să dai unghiilor
După ce ai îndepărtat oja și ai curățat bine unghiile, e momentul să le dai o formă. Ca să fii sigură că nu greșești, te poți ghida după anatomia degetelor. Forma pătrată este mai potrivită dacă ai degetele lungi.
Dacă, în schimb, degetele tale sunt mici, acestea vor arăta mai bine cu o formă ovală sau ascuțită a unghiilor.
3. Pilește unghiile cu o pilă fină
Pentru pilirea unghiilor este important să alegi un model potrivit și o pilă de calitate. Spre deosebire de unghiile false, unde putem folosi pile aspre, unghiile naturale necesită o pilă fină, tocmai pentru a nu le deteriora.
Un model din safir sau sticlă este foarte rezistent și va fi și blând cu unghiile tale. Începe prin a pili unghiile de la un capăt către centru, într-o singură direcție. Pentru a preveni exfolierea este bine să menții un unghi de 45 de grade între pilă și unghie.
Tip: folosește un buffer pe suprafața unghiei ca să obții o finisare perfectă.
4. Înlătură cuticulele
Tăierea sau îndepărtarea cuticulelor este următorul pas. Pentru oricare dintre variante optezi, e important, mai întâi, să le înmoi bine. Astfel, îți va fi mai ușor și nici nu vei risca să te rănești. Poți împinge cuticulele cu ajutorul unui bețisor din bambus.
5. Degresează unghiile
Unghiile, în special cele lungi, sunt un mediu predispus la acumularea murdăriei și a bacteriilor. De aceea, este esențial să le cureți foarte bine de fiecare dată când îți refaci manichiura.
Ia un bol cu apă caldă, adaugă puțin săpun lichid și înmoaie mâinile timp de câteva minute. Apoi, șterge-le cu un prosop din hârtie.
6. Aplică baza
Pentru protejarea și regenerarea suprafeței unghiei, poți folosi un lac întăritor. Aplică-l pornind de la jumătatea unghiei și avansează către margini. Așteaptă să se usuce complet și treci la aplicarea ojei.
7. Aplică oja
Există o gamă foarte variată de oje din care poți alege, în funcție de preferințele tale. Dacă nu vrei sau nu ai timp să aștepți prea mult până aceasta se usucă, optează pentru o ojă cu uscare rapidă.
Modul în care se aplică este identic cu modul în care ai aplicat baza – de la jumătatea unghiei spre lateralele acesteia. Poți da două straturi pentru un efect mai intens, dar așteaptă ca primul să se usuce bine înainte să-l aplici pe al doilea.
Realizarea unei manichiuri poate fi chiar un moment de relaxare atunci când ai timpul, ustensilele și cunoști pașii necesari pentru un proces reușit. Cu toate acestea, merită efortul dacă vrei să economisești bani și timp pe care altfel l-ai pierde cu programările la salon.
Sursă foto:unsplash.com