Acasa » Atitudine » Schimbare » Metoda de slăbire pentru o siluetă de invidiat vara aceasta

Metoda de slăbire pentru o siluetă de invidiat vara aceasta

În fiecare an în această perioadă, sălile de sport sunt luate cu asalt de persoane care își doresc să își recapete silueta înainte de vacanța de vară. În plus, tot felul de diete-minune promit topirea kilogramelor în exces într-un timp scurt.

Nu este nimic rău să dorești să fii în formă pentru vară, dar trebuie să faci asta într-un mod sănătos, fără să apelezi la diete drastice, care îți pot afecta sănătatea, sau la exerciții fizice intense care îți pot provoca probleme.  Nu apela la soluții extreme. Metoda de slăbire pe care o folosești trebuie să te ajute să slăbești, dar fără să te priveze de nutrienții de care are nevoie organismul și fără să afecteze starea de bine. Dietele care promit pierderea foare rapidă în greutate sunt, de obicei, cele care te încurajează să te înfometezi și te privează de substanțele nutritive esențiale pentru favorizarea scăderii în greutate. Acest lucru nu este sustenabil și este foarte probabil să pui la loc kilogramele pe care reușești să le pierzi.

Schimbă-ți obiceiurile alimentare

În loc să începi diete-fulger de 10 zile sau să renunți cu totul la carbohidrați, schimbă-ți obiceiurile alimentare. Metoda de slăbire pe care care ar tebui să o adopți tebuie să includă identificarea obiceiurilor alimentare nesănătoase, ca de exemplu consumul excesiv de sare, zahăr, grăsimi, alimente procesate și mâncare de tip fast food sau nerespectarea meselor zilnice. Multe studii au demonstrat că persoanele care își schimbă stilul de viață și adoptă o alimentație echilibrată, diversificată, obțin rezultate mult mai bune pe termen lung.

Fă mai multă mișcare

Exercițiile fizice regulate te ajută să te menții sănătos și îți îmbunătățesc starea de bine. În măsura posibilităților, mișcarea are trebui să facă parte din rutina zilnică. De exemplu, exercițiile cardio practicate doar 20 de minute zilnic au efecte benefice asupra întregului organism.  Nu este nevoie să mergi neapărat la sală pentru asta, deoarece poți face diferite exerciții de intensitate scăzută sau moderată acasă sau în aer liber. Metoda de slăbire cea mai eficientă pentru pierderea în greutate se bazează în primul rând pe alimentația corespunzătoare, dar și pe mișcare, pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Cere ajutorul unui specialist în nutriție

Un sistem de sprijin bun este un element vital pentru atingerea obiectivelor de greutate într-un mod sănătos. De multe ori, persoanele care întâmpină dificultăți atunci când vine vorba să se țină de un plan alimentar, obțin rezultate mult mai bune atunci când apelează la un specialist în nutriție. Nutriționistul nu numai că îți poate indica un plan alimentar adecvat pentru nevoile tale nutriționale, ci oferă și sprijinul de care ai nevoie, prin recomandări care te pot ajuta să depășești anumite probleme care pot apărea pe parcursul dietei și te poate ajuta să înveți să adopți o alimentație sănătoasă.

Un specialist în nutriție te poate ajuta să depășești obstacolele care pot apărea, ca de exemplu etapele de stagnare, atunci când nu reușești să mai slăbești și să menții obiceiurile alimentare sănătoase pe care le adopți. De asemenea, este persoana care te va încuraja și te va  sprijini în demersul tău în mod constant. Secretul adoptării unui stil de viață sănătos este să beneficiezi de sprijinul unei persoane care te va ajuta să te concentrezi pe obiectivele tale.

Așadar, metoda de slăbire cea mai eficientă nu presupune nici înfometare, nici diete-fulger, nici exerciții fizice până la extenuare. În schimb, presupune schimbări importante pe care să le faci în alimentația zilnică și adoptarea unor obiceiuri alimentare de durată, nu doar pe perioada dietei. Întotdeauna când urmezi o dietă, va trebui la un moment dat să renunți la ea. Vrei o schimbare pozitivă, sănătoasă, care nu are efect yo-yo? Învață să te alimentezi corect . În loc să mănânci doar salate toată vara, află mai multe despre nutriție și despre ce și cum să mănânci ca să slăbești și să îți menții silueta. Merită din plin să faci acest lucru și vei învăța să mănânci sănătos în orice anotimp.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!