Acasa » Atitudine » Momentul X

Momentul X

Apar momente în viaţa noastră care ne pun toate calităţile şi punctele tari la încercare. Indiferent de pregătirea pe care credem că o avem, indiferent de vârstă sau de experienţa de viaţă, indiferent de numărul de prieteni sau de bani, odata şi-odată tot ne lovim de un moment X al vieţii noastre. Şi atunci, cel putin pentru început, ai impresia că vei claca. Încet şi sigur te gândeşti că nu ai cum să faci faţă, că nu ai nicio şansă să rezişti şi chiar să depăşeşti problema.

Începi să te întrebi de ce ţi se întâmplă toate astea tocmai ţie, de ce apare o aşa problemă exact în momentul în care credeai că totul îţi merge bine, întrebarea care ţi se imprimă automat pe buze – „De ce?”. Ai impresia că toate problemele lumii s-au năpustit asupra ta, ai impresia că nu mai ai pic de putere să continui, ai impresia că totul e atât de negru încât te uiţi în jur şi nu mai vezi absolut nimic.

Dar ştii ce? Eşti om! Da, adu-ţi aminte treaba asta şi bagă-ţi bine ideea asta în cap! De ce? Pentru că fiind o fiinţă raţională, mama natură ţi-a dat nişte creier, nişte neuroni, nişte idei şi mai ales ţi-a dat multă forţă şi tărie. În momentul în care te loveşti de un necaz, de o problemă, consideri că ţi s-a dus şi motivaţia de a lupta, că ai pierdut orice urmă de tărie, corect? Nici pe departe! Căci organismul nostru mereu îşi face rezerve de lucruri bune, rezerve pe care trebuie să le foloseşti în asemenea situaţii. La fel ca atleţii de cursă lungă care se confruntă cu momentul ZERO, cu punctul mort de efort, pe care, odată depăşit, cursa e ca şi încheiată, aşa şi noi trebuie să ne ambiţionăm să depăşim acel moment! Ţi-ai pierdut motivaţia? Caută alta! Luptă pentru tine, pentru familie, pentru un prieten, o prietenă, poate chiar pentru câinele tău… pentru orice şi oricine, dar luptă!

Şi apoi îţi vei da seama că vine un moment în viaţă în care vei avea puterea să spui că nu ăsta e finalul poveştii pe care îl vrei tu!

Şi după ce vei rezolva problema o să vină momentul mult aşteptat în care vei avea tot dreptul din lume să spui asta: „Începând de astăzi, când mă voi uita şi-mi voi aminti de trecut, voi zâmbi şi-mi voi spune astfel – Nu credeam că voi reuşi… dar iată că am reuşit… am depăşit toate problemele şi toţi oamenii care au încercat să mă doboare!”

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

3 răspunsuri

  1. Will Smith are o vorba cu „Run and Read”. Sportul, si-n speta alergatul, te fac sa cauti acea ultima picatura de energie exact atunci cand ai cea mai mare nevoie de ea. Mai mereu cand sunt intr-un moment X, cum ii spui tu, imi aduc aminte de copilarie cand mergeam la cros si desi eram obosit gaseam liniste si energie in mine sa continui pana la finish. Ancorarea in sport is the shit 🙂

  2. In momentele grele din viata cu greu iti mai aduci aminte de aceste cuvinte. Eu zic ca socul din situatiile dificile este cu atat mai mic cu cat suntem mai putin dependenti de persoane, lucruri, functii, etc.

  3. De multe ori in viata avem momente cand facem anumite lucruri, pe care normal nu le-am face sau pur si simplu nu credem ca le-am putea face atunci cand nu mai avem alta cale, cand suntem motivati de frica, disperare sau orice alta stare, care ne pune in postura de a duce la bun sfarsit ceea ce ne-am propus.

    „If we all did the things we are capable of doing we would literally astound ourselves.” – Thomas Edison

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!