Acasa » Motivaţional » O poveste simplă despre pauze…

O poveste simplă despre pauze…

Doi tăietori de lemne merg în pădure pentru o nouă zi de muncă. Primul taietor de lemne îşi ia fierăstrăul şi se trudeşte cât de mult poate, toată ziua, neoprindu-se nici măcar pentru un pahar cu apă sau pentru masa de prânz, crezând că, atâta timp cât munceşte din greu, el va tăia mai multe lemne şi, prin urmare, va câştiga mai multi bani.

Al doilea tăietor de lemne lucrează de asemenea din greu, dar ia frecvent pauze, aşa încât primului tăietor de lemne i se pare că de fiecare dată când se uită la colegul său, acesta se odihneşte, bea apă sau se joacă cu fierăstrăul său.

Cu toate acestea, grămada sa de lemne pare întotdeauna mai mare şi mai înaltă decât a primului taietor de lemen. Cum e posibil asa ceva?

După ore de munca neîndreruptă, acoperit de sudoare şi aproape de epuizare, primul tăietor de lemne se întrerupe în cele din urmă un minut din munca sa şi îl întreabă pe celălalt cum a fost în măsură să taie aşa multe lemne când pare să ia atât de multe pauze.

Celălat taietor răspunde: „Asta-i simplu. În fiecare oră sau cam aşa, mă opresc şi îmi ascut fierăstrăul. În acest fel, lama mea este mai bine ascuţită şi tăiatul este mult mai uşor!

Pauzele mici şi dese, cheia marilor succese… Dar depinde cum te foloseşti de acele pauze!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

3 răspunsuri

  1. Interesant.Adica eu de exemplu, cand invat, fac temele pot sa iau din ora in ora cate o pauza de 5 minute ca sa imi ascut mintea, sa o odihnesc ca sa fie mai atenta? De exemplu: am facut tema la romana si am invatat (1 ora) apoi iau 5 minute pauza si respir aer curat, inchid ochii si recapitulez ce am invatat, imi imaginez lucruri dragute ? Asta e ideea? Va rog raspuns.

    1. Nu doar ca e o idee…ba chiar e recomandat ca la o ora de activitate sa se ia 10 minute de recreere.In aceste 10 minute de recreere poti de exemplu sa faci unele activitati placute pentru tine.Sa te uiti pe geam,sa suni pe cineva cu care iti face placere sa vorbesti sa te intinzi putin pe pat si sa meditezi la ce ai vrea sa faci in continuare etc.Multa bafta si sper ca te-am ajutat.

  2. Un exemplu de eficienta foarte fain. Un singur lucru este relevant in situati asta: ca ceea ce investesti sa aiba sens pentru tine si pentru ceea ce doresti sa faci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!