Acasa » Dezvoltare personală » Personalitatea alfa – ce trebuie să știi?

Personalitatea alfa – ce trebuie să știi?

Există o distribuire a tipurilor de personalitate ce clasifică oamenii ca având personalitate alfa, beta sau omega. Această ramificare a fost făcută mai întâi pentru studierea animalelor, unde animalul alfa e liderul grupului deoarece el este, de obicei, cel mai puternic și mai agresiv.

Totuși, când vine vorba de oameni, cei care sunt percepuți că având o personalitate alfa sunt cei care au trăsături dominante de caracter. Aceste persoane sunt, de cele mai multe ori, foarte ambițioase și hotărâte.

Femeia alfa

Femeile alfa sunt deseori descrise că fiind bossy, manipulatoare și cu un aer de superioritate. În realitate, acestea sunt trăsături expuse de oamenii care doresc cu disperare să dețină controlul, însa nu reușesc.

O femeie alfa adevărată poate avea o personalitate puternică, dar ceea ce o face lider, ceea ce îi inspiră diligența și tenacitatea este încrederea în sine, ambiția și determinarea.

Femeia alfa aduce oamenii împreună

O femeie cu personalitate alfa va fi sufletul cercului său social. Chiar dacă nu are întotdeauna nevoie de companie, iubește să interacționeze cu oamenii de care se simte atașată și conectată. În cadrul petrecerilor sau conferințelor, ea va atrage mulțimea în jurul ei ca o un magnet. În situații tensionate, ea poate găsi rapid rezolvări și poate aplana elegant conflictele.

Femeia cu personalitate alfa nu se lasă umilită

De multe ori, femeile puternice par intimidante. De aceea, ele pot fi insultate sau chiar amenințate de unii oameni. Femeia alfa nu va accepta niciodată așa ceva. Departe de a fi arogantă, ea își va apăra cu demnitate dreptul la exprimare și convingerile, fără a-i fi frică să vorbească atunci când observă că este neîndreptățită. În plus, această femeie se cunoaște foarte bine pe sine, se educă pe subiectele care o interesează și este proactivă.

Este o femeie puternică

Poate că viața a doborât-o de câteva ori, însă ea s-a ridicat de fiecare dată, reluându-și drumul. În ciuda faptului că s-a confruntat cu nedreptăți, boli, abuzuri, sărăcie sau alte situații grele, femeia cu personalitate alfa a avut mereu puterea să meargă mai departe. Ea nu își uită niciodată scopul, are o gândire pozitivă și nu se da bătută.

Femeia alfa este foarte loială celor dragi

Cine a câștigat iubirea și loialitatea unei femei alfa, poate fi sigur că această legătură este una durabilă și prețioasă. Femeia cu personalitate alfa te va proteja, va stă lângă tine atunci când ai nevoie de ea și îți va fi alături la bine și la greu.

Chiar dacă are multe cunoștințe, o femeie alfa are doar câțiva prieteni apropiați, cărora le-a permis să o cunoască cu adevărat. Deși ea poate socializa cu oricine, nu are încredere decât într-un grup restrâns de persoane.

Are respect de sine și demnitate

Dacă o femeie alfa se află într-o situație în care ar trebui să renunțe la propriile principii pentru a face alți oameni fericiți, ea va alege, cel mai probabil, să nu-și compromită principiile. Pentru ea, demnitatea este foarte importantă, iar asta se reflectă prin atitudinea și respectul ei de sine.

Femeii alfa nu-i pasă ce vorbește lumea

Această femeie poate trăi o viață neconvențională pe care alții nu o înțeleg. Oamenii o pot vorbi pe la spate, condamnând-o pentru că nu face alegerile care, în viziunea lor, sunt cele firești.  Opiniile lor, însă, sunt irelevante pentru femeia alfa; ea continuă să-și trăiască viață exact așa cum ii place.

Nu tratează alte femei cu superioritate

Unele femei care sunt greșit catalogate drept femei alfa, au reputația de a fi incisive cu cei din jurul lor, în special cu alte femei. Acestea sunt portretizate că fiind niște persoane înfricoșătoare, care judecă alegerile altor persoane și se poartă urat cu subordonații lor, doar pentru a părea superioare.

Dar o adevărată femeie alfa nu are un asemenea comportament.

Ea știe cine este și cum a ajuns acolo. Mai mult, îi încurajează pe cei în care vede potențial. Femeia cu personalitate alfa va munci mult pentru a avansa, iar când acest lucru se va întâmpla, va fi bucuroasă sa vadă că alte femei îi iau exemplul.

Barbatul alfa

La fel că femeia alfa, bărbatul alfa are câteva trăsături caracteristice.

Este curajos

Bărbatul cu personalitate alfa nu este neînfricat. De fapt, nimeni nu este neînfricat. Toți avem insecurități și temeri pe care nu le putem controla. Cu toate acestea, bărbatul alfa este capabil să meargă într-o anumită direcție, în ciuda temerilor sale. S-ar putea să se teamă că noua sa afacere va eșua, dar asta nu-l va împiedica să încerce.

Bărbatul cu personalitate alfa își poate controla emoțiile

Modul în care reacționăm la circumstanțe nefavorabile joacă un rol important în viața noastră. Dacă lucrurile nu merg conform așteptărilor și ești concediat, cum vei reacționa?

Ei bine, bărbatul alfa va reacționa respirând adânc și gândindu-se la următorul pas pe care ar trebui să-l facă. El nu va lăsa emoțiile să îl copleșească.

Are întotdeauna un scop

Nu contează dacă vrei să fii atlet profesionist, contabil, CEO sau călător prin lume – contează să ai un scop bine definit. Când știm încotro ne îndreptăm – când avem o direcție în viață – suntem plini de motivație și de hotărâre. Astfel, zilele noastre sunt petrecute făcând progrese. Bărbatul alfa are întotdeauna un scop; el nu trăiește niciodată la voia întâmplării, iar acțiunile sale nu sunt niciodată neplanificate.

Bărbatului cu personalitate alfa nu-i este frică să ia decizii

Frica de a lua decizii este, de fapt, o teamă de a face față consecințelor unei decizii greșite, indiferent dacă asta înseamnă să mănânci într-un restaurant neprimitor sau să investești într-o companie neprofitabilă. Având curajul de care am vorbit mai devreme, bărbatului află nu-i este frică să ia și să-și asume deciziile. De aceea, el este deseori identificat drept un lider, ceea ce îi este pe plac.

Nu-i este frică să spună ce gândește

Oamenii au devenit extrem de sensibili. De prea multe ori nu spunem ceea ce gândim cu adevărat. Poate ne este teamă să rănim sentimentele cuiva. Sau poate ne este frică de confruntări. Bărbatul alfa își exprimă opinia sinceră în ciuda acestei frici. Nu, el nu o face în mod întâmplător, ci își alege cu atenție cuvintele.

Așadar, personalitatea alfa are caracteristici la care mulți dintre noi nu s-ar fi așteptat. Indiferent că este vorba despre femei sau bărbați, persoanele alfa nu pot trece neobservate.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!