Acasa » Atitudine » Schimbare » Prietenie sau nu?

Prietenie sau nu?

Sunt momente când fiecare simte nevoia de puţin mai multă atenţie decât de obicei din partea prietenilor. Fie că treci printr-o problemă mai delicată, fie că ai ceva de sărbătorit vrei ca cei din jur să îţi arate că ştiu să fie alături de tine. Situaţiile în care răspunsul lor nu e tocmai cel aşteptat de tine nu sunt rare şi de aici pornesc, în general, întrebările.

Prieteni VS Cunoscuţi

Să zicem că îţi place grupul de oameni cu care ieşi miercurea la film, joia la karaoke şi în week-end la bere. Totul e foarte fain, distracţie cât cuprinde, voie bună din plin. Îţi place că eşti înconjurat de oameni cu aceleaşi pasiuni ca şi tine, că vă simţiţi bine când vă adunaţi, că poate mai fac ei cinste din când în când şi îţi mai rămân nişte bani pentru vremuri grele. Dar la un moment dat te întrebi pe câţi din cei pe care tu îi consideri prieteni o să te poţi baza atunci când vei avea nevoie?

Prietenie cu forţa nu există

O să dai peste dezamăgiri din partea prietenilor; e inevitabil. Chestia e să analizezi bine situaţia şi să hotărăşti dacă merită să păstrezi legatura cu persoana respectivă. Chiar dacă ţi se pare că ai multe în comun cu cineva, că îţi place să ieşiţi la poveşti, că eşti mai şmecher daca eşti în compania lui, s-ar putea ca părerile sa nu fie reciproce. Poate Gigel e prietenos cu tine atunci când se întâmplă să staţi la aceeaşi masă la sucul de sâmbătă seara, dar asta nu îl face prietenul tău. Când ajungi să îţi dai seama de asta, oricât te-ai strădui să îl faci pe respectivul să te vadă şi el la fel, nu prea ai cum să reuşeşti. Parerea cuiva despre tine e cam greu de schimbat şi până la urmă nici nu merită efortul.

Alege-ţi bine prietenii!

E adevărat, nu poţi să ştii dinainte caracterul fiecăruia. Ai nevoie de ceva timp în care să cunoşti persoanele de care eşti înconjurat înainte să îi poţi numi prieteni. Ştiu ca e frumos să te poţi lăuda cu un cerc cât mai mare de prieteni – trebuie doar să fii atent pe cine laşi înăuntru. Dacă la un moment dat îţi dai seama că doar tu încerci să păstrezi legătura cu celalalt, că doar tu eşti preocupat de problemele lui, doar tu îl scoţi din casă, e cazul să reanalizezi situaţia în care eşti.

Prietenie cu forţa CHIAR nu există

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

2 răspunsuri

  1. Eu am un prieten si bun … e greu sa intretii o prietenie, de aceea imi place sa am mai multi cunoscuti si atat!

  2. Adevarul este ca nu poti avea foarte multi prieteni buni , o prietenie este ca un suflet pereche iar restul raman doar cunostinte 😀 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!