3

Principiul 6-1

AAA

Poate că aţi mai auzit povestea că Dumnezeu a creat Pământul în 6 zile iar în cea de-a 7 s-a odihnit.

Eu personal nu sunt un creştin împătimit dar acest simplu principiu m-a ajutat enorm în construirea unui time management eficient. Aşa cum îl formulez eu este „6 zile rezultate, 1 de odihnă”. De luni până sâmbătă folosesc în fiecare zi lista pentru că acestea sunt zilele mele de rezultate. În fiecare din aceste zile eu îmi doresc să obţin un nivel optim, nu mai mult dar nici nu mai puţin de rezultate.

Atâta timp cât în respectiva zi am reuşit să obţin acel nivel optim pot să îmi petrec restul timpului făcând orice. Am să explic acest nivel optim într-un articol viitor. Dumnica, indiferent de ce s-a întâmplat în timpul săptămânii este zi liberă.

Vă propun să folosiţi acest principiu pentru vieţile voastre. Eu îl folosesc de aproximativ 7-8 luni şi cu siguranţa este unul din cele mai importante discipline şi obiceiuri pe care le am în viaţa mea. S-a mai schimbat şi s-a mai adaptat dar a reuşit să treacă testul timpului fiind foarte eficient.

Paul
 

Click Here to Leave a Comment Below 3 comments
Ariel - 24/02/2010

Pentru mine nu merge acest principiu… in schimb as aplica un sistem de genul 10h – 14h / 14h – 10h … o zi lucrez 10 ore si am 14 libere, o zi lucrez 14 ore si am 10 libere. Problema la mine este ca eu lucrez mereu. Mereu. Pentru ca o fac cu placere eu nu pot sa-mi dau seama cand ar trebui sa lucrez si cand sa fac ceva ce-mi place – pentru ca in fond… imi place ceea ce lucrez.

Reply
Ziua 3 de planificare şi nivelul optim de rezultate - Dezvoltare personala cu Motivonti - 27/07/2015

[…] cum am spus într-un articol anterior eu folosesc principiul 6-1 şi anume 6 zile rezultate, 1 de odihnă. Însă este o mică problemă în acest principiu. În […]

Reply
Trickuri cu To-Do lists - Dezvoltare personala cu Motivonti - 03/08/2015

[…] tot vorbit de organizare, de uitare, de time management şi tot aşa, dar niciodată n-am vorbit despre unde ar trebui […]

Reply

Leave a Reply: