Acasa » Dezvoltare personală » Nutriție » Stil de viață sănătos

Stil de viață sănătos

Din ce în ce mai mulți români caută să cumpere produse cât mai naturale – bio – eco – organice – ecologice, cum le-ai numi, oricum sunt sinonime și au același înțeles.

A devenit o ”modă” să zici că mănânci sănătos și tot mai multe persoane încurajează acest lucru. Oare să fie adevărată dorința aceasta de a manca sănătos sau este doar să fii în pas cu trendul de pe Facebook sau Instagram…

Este ca și cu moda televizorului. Când le spunem la unii că nu avem televizor, ne întreabă – da voi sunteți pocăiți? 🙂

Conform statisticilor, tot mai mulți români declară că doresc să devină vegetarieni și o bună parte dintre ei cumpără produse de la raionul celor cu sigla BIO.

Am observat și eu în jurul meu tot mai multe persoane care nu consumă carne, unele persoane foarte rar și alții, cum suntem noi – ocazional. Câțiva amici sunt extrem de atenți la ceea ce consumă și-i vezi cu depozite imense de produse comandate de pe site-urile specializate.

Promovarea unui stil de viață sănătos este un trend ascendent pe rețelele de socializare. Admirăm unele persoane și ne minunăm de tăria lor de caracter că reușesc să se țină de acest regim. Le vezi pe la sala de sport, pe la expoziții de produse bio și mai apoi apar cu ele pe internet unde scriu că-ți ”recomandă câteva dintre aceste produse bio, organice” eventual îți oferă și câteva rețete ușoare de făcut din ele. Cum să nu te lași încurajat de ei? 🙂

Sunt plăcut suprinsă că din ce în ce mai multe persoane apelează la un stil de viață sănătos și nu mai pari un extraterestru când zici că nu mânânci carne sau că doar consumi alimente bio.

Este foarte dificil să faci rost de produse cât mai naturale, fără E-uri, conservanți și tot felul de crocobauri. Să ai încredere în ceea ce scrie pe etichetă.

De fapt, nu este dificil, este nevoie să citești cu atenție fiecare etichetă, să ai răbdare să cercetezi piața și să faci alegerea corectă. Este scump să consumi zilnic alimente de la raionul bio al supermarketului.

Dar oare sănătatea noastră nu merită acest efort financiar?!produse bio

În ultima perioadă, produsele bio pentru un stil de viață sănătos le poți găsi mai ușor și la prețuri decente. Datorită faptului că există cerere pe piață, oferta nu a întârziat să apară. Așa că dacă, într-adevăr îți dorești să schimbi stilul tău alimentar, ai de unde alege.

Am găsit recent o gamă variantă de produse și au chiar și produse bio fara gluten, pe www.getbio.ro. (Dacă cumva ești una dintre persoanele care are intoleranță la gluten).

Totuși, nutriționiștii ne sfătuiesc să nu ne lăsăm duși în eroare de inscripția „natural” sau „100% natural”. Certficarea bio/eco/organic se obține foarte greu și faptul că legislația nu prevede nicio restricție la utilizarea termenului „natural” pare a fi doar o strategie bună de marketing.

Ceea ce vedem noi pe la târguri scris foarte mare ”100% natural” ne poate dezamăgi. Un produs etichetat ca fiind „natural” poate conține aditivi, îngrășăminte sau alte substanțe daunătoare organismului. Așa că atenție maximă, să citim foarte atenți etichetele.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!