Acasa » Uncategorized » Produse de panificatie – ce trebuie sa stii ca viitor brutar?

Produse de panificatie – ce trebuie sa stii ca viitor brutar?

Daca ti-ai propus sa deschizi o brutarie in viitorul apropiat, ca brutar sef sau ca administrator, atunci trebuie sa stii cat mai multe lucruri cu putinta despre elementul principal al afacerii tale. Desigur, este vorba despre produse de panificatie.

Lucrurile se complica din start, deoarece acest termen se poate referi la doua lucruri complet diferite, in functie de situatie – dupa cum vei vedea in cele ce urmeaza. Astfel, iata ce trebuie sa stii, ca viitor brutar, despre aceste produse!

Produse de panificatie menite vanzarii/comercializarii

Evident, acest termen implica, de cele mai multe ori, produsele pe care le coci/gatesti in brutaria ta cu scopul de a le vinde mai apoi. Acestea pot fi extrem de diverse – tocmai de aceea, trebuie sa iei cateva decizii importante privind tipurile de produse pe care vei vrea sa le comercializezi.

  • Brutariile clasice se axeaza deseori pe paine de diferite tipuri si feluri – mai exact, pe specialitati (fie ele romanesti, fie internationale);
  • Brutariile de specialitate se vor concentra mai mult pe foietaje si produse de panificatie mai speciale, dupa cum s-ar spune si mai putin pe paine si produse de brutarie traditionale;
  • Nu in ultimul rand, exista si brutarii care colaboreaza numai cu alte afaceri, in special cu cele din domeniul HoReCa. In acest caz, brutariile se adapteaza cerintelor afacerii tinta ori isi construiesc planul de afaceri luand in calcul cerintele generale HoReCa.

Nu este greu sa iti dai seama ce produse de panificatie vrei sau ar trebui sa gatesti si sa comercializezi. Apoi, nu uita ca poti sa faci oricand trecerea de la paine alba la cornuri, prajituri si asa mai departe.

Produse de panificatie menite achizitionarii/cumpararii

Produsele de panificatie mentionate anterior au la baza ingrediente si materii prime pe care o brutarie le poate obtine doar de la furnizorii sau distribuitorii aferenti acestui domeniu. Acestia din urma iti vand ceea ce ei numers produse de panificatie.

In acest spectru intra drojdia, faina, maiaua, amelioratorii de panificatie, produsele pentru gust si asa mai departe. Sunt numite la fel deoarece, in esenta, ajuta la crearea panificatiei pe care o brutarie o poate pune la dispozitia clientilor.

Painea cea de toate zilele nu poate fi gatita fara ajutorul unui distribuitor care sa iti poata oferi, zilnic sau saptamanal, drojdia de care ai nevoie.

Un sfat deseori oferit brutariilor de experti in industrie este sa aleaga un distribuitor/producator care le poate pune la dispozitie cat mai multe tipuri de produse de panificatie, inclusiv servicii aditionale – precum tehnica, analiza a gustului si asa mai departe. Astfel, eviti necesitatea realizarii unui contract cu un alt distribuitor.

produse de panificatie

Unul dintre cei mai de incredere producatori din Romania si la nivel global este LeSaffre. Cu o istorie extrem de bogata in acest domeniu, expertii LeSaffre iti pot oferi toate cele necesare pentru a gati produse cu adevarat gustoase – amelioratori, drojdii, posibilitati de dezvoltare produse, noi tehnologii si asa mai departe.

Astfel, daca erai in cautarea unui colaborator pentru viitoare ta brutarie, contacteaza echipa LeSaffre chiar acum!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!