Acasa » Dezvoltare personală » Putem avea cu adevărat încredere în dezvoltarea personală?

Putem avea cu adevărat încredere în dezvoltarea personală?

Azi se vorbește foarte mult despre personalitate, dezvoltare personală, inteligență emoțională, cum să fii mai bun, mai eficient, cum să fii mai convingător sau cum să vorbești mai bine. S-au scris cărți întregi despre cum să relaționezi mai bine cu oamenii din jur, cum să-ți faci mai ușor prieteni, cum să fii mai curajos și mai perseverent. O mulțime de informații, majoritatea foarte bune!

Și totuși de ce avem nevoie de toate astea? De ce avem nevoie să ne dezvoltăm din punct de vedere personal? Pentru ce facem ceea ce face? De ce să fim mai buni? Sau mai eficienți? De ce trebuie ca azi să știm comunica mai bine ca ieri? Care este scopul acestor abilități pe care le dobândim? Ne ajută cu ceva?

Sunt sigur că la un anumit moment ți-ai pus și tu aceste întrebări și poate ai ajuns la concluzia că nu știi ce faci sau și mai bine spus că nu știi de ce faci ceea ce faci iar când ajungi la această concluzie îți dai seama poate că toată treaba cu dezvoltarea personală este o inutilitate costisitoare și consumatoare de timp.

Și eu am fost acolo! Sau poate înveți o abilitate nouă, o pui în aplicare și ai câteva rezultate micuțe dar viața ta în adevăratul sens al cuvântului nu se îndreaptă spre nimic. Dacă e așa îți pot spune că dezvoltarea personală este cu adevărat o inutilitate pentru tine. Dacă faci lucruile numai așa ca sa le faci nu le vei face niciodată cum trebuie. La fel e și cu dezvoltarea personală! Dacă nu ai un scop pentru care să te trezești dimineața și pentru care să muncești sau să te dezvolți din punct de vedere personal atunci nu o vei face niciodată cum trebuie și nu-ți va fi de folos. Așa că primul pas pe care trebuie să îl faci este să îți găsești scopul în viață.

Nu știu dacă te-ai gândit vreodată serios la ceea ce vrei să faci cu adevărat pe această lume, dar dacă nu ai făcut-o niciodată până în acest moment îți recomand să termini de citit articolul și să te gândești serios la ce vrei să faci. Ce te pasionează? Cum vrei să faci lumea mai bună? Cum vrei să trăiești? Ce prieteni vrei să ai? Pune-ți întrebările potrivite și răspunde la ele. După aceea poți începe să te dezvolți din punct de vedere personal și îți spun din propria mea experiență că această dezvoltare va fi una înfloritoare și mulțumitoare. Acum știi pentru ce trăiești și nu mai faci jumătăți de măsură. Vei da totul în tot ce faci și rezultatele nu vor întârzia să apară.

Felul în care poți descoperi ceea ce te pasionează este să privești în primul rând spre interiorul tău. Descoperirea vocației este o chestie foarte personală și nu îți pot spune exact ce să faci totuși mai jos pot să-ți dau câteva metode despre cum să o descoperi.

1. Gândește-te la ce ai vrea să faci pe viitor și la cine ai vrea să devii

De foarte multe ori oamenii ajung să facă lucruri în viață, iar unii dintre ei ajung să le facă foarte bine dar fără să știe de ce fac ceea ce fac. Apoi se trezesc la un anumit moment și sunt dezamăgiți de viața lor. Dacă vrei să eviți asta gândește-te la viitor și la cine ai vrea să devii. Gândește-te ce vei face și pe cine vei ajuta prin acțiunile tale. Dacă vei avea în minte aceste lucruri nu vei fi niciodată demotivat iar la final vei fi mult mai mulțumit de tine.

2. Visează

Trăim într-o lume plină de informații și care ne solicită foarte mult atenția. Din acest motiv ajungem să nu mai avem propriile noastre visuri ci ajungem să ne dorim lucrurile pe care alții și le doresc cu impresia că acestea se potrivesc pentru noi. Dar nu e deloc așa! Dacă încerci să îndeplinești visurile altora vei fi dezamăgit iar dezvoltarea ta nu va fi în avantajul tău. Visează! Dacă nu ai făcut-o până acum începe acum și fă-o în stil mare. Nu te limita!

3. Fă o pauză

Poate ești deja prins cu o mie de lucruri pe care trebuie să le faci și totuși în sinea ta ești gol, dezamăgit și frustrat. Nu știi ce vrei și nu știi unde vrei să ajungi deși ”alergi” foarte mult în fiecare zi. Dacă așa stă treaba atunci fă o pauză și gândește-te la ce vrei să faci. Vei fi mai mulțumit și mai plin de energie când vei știi de ce alergi atât de mult.

4. Trăiește-ți viața cu calm

După cum spuneam și mai sus viața în lumea occidentală e agitată și oamenii sunt tot timpul pe fugă. Din acest motiv nu mai au timp să se gândească la ce își doresc cu adevărat și la cum să ajungă acolo. O metodă eficientă împotriva acestui lucru e să conștientizezi asta și să te calmezi. Vei fi mult mai stăpân pe situațiile din viața ta și vei putea lua decizii mai mulțumitoare, decizii care să te apropie de scopurile tale.

5. Scrie-ți o viziune a vieții

Scoate o foaie de hârtie și un pix și scrie ce vrei să faci și cine vrei să devii. În felul ăsta vei avea tot timpul în fața ochilor scopurile tale iar în momentele grele când te pierzi și ajungi să nu mai știi cine ești să le poți reciti. Te va energiza și te va ajuta să continui în dezvoltarea personală spre visurile tale.

În final ce pot să-ți spun decât că e important să te dezvolți din punct de vedere personal, dar e și mai important să știi care e scopul pentru care trăiești pe această lume. Dacă îl vei descoperi atunci dezvoltarea ta va fi una extraordinară și plină de energie.

Dacă vrei să aflii mai multe informații despre dezvoltare personală, antreprenoriat, marketing și vânzări te așteptăm pe http://www.expertvanzari.ro, unde vei găsi o comunitate de oameni interesați de propria dezvoltare din toate punctele de vedere.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

2 răspunsuri

  1. Unii traiesc pe baza de vise, si tot odata pe baza de irealitate.
    Unii considera ca diploma fac totul, insa la capitolul practica dau esecuri ,motiv pentru care nu e bine sa te increzi in ceea ce este numit „Dezvoltate personala”, ci cel mai ok este sa dezvolti ceea ce este considerat a fi „Dezvoltare personala”.

  2. Dezvoltarea personala functioneaza daca vien din interior. APlicarea simpla a unor pasi seci nu te ajuta foarte mult pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!