Acasa » Atitudine » Râd cu poftă de glumele pe care mi le face viața

Râd cu poftă de glumele pe care mi le face viața

Exact când am cele mai mari îndoieli în privința mea am câte o zi în care viața bate de departe  filmul, motivaționalele par biete comedii, zi în care, la final copiii mă privesc cumva mirați că încă nu știu sau poate doar nu cred că sunt așa puternică și că pot face față cu bine oricărei situații, oricât de grea ar părea.

Ieri a fost una din zilele acelea: am învoit copilul de la școală la ultima oră, în mod excepțional, ca să pot ajunge la timp la muncă, aveam o programare mai devreme ca de obicei, din dorința mea de a face să fie bine pentru toți.

Băiatul mare trebuia să ajungă și la antrenament, așa că am aranjat să-l ducă socroșenia la scrimă. Plecat așadar pe fugă, lăsat copiii la soacră, goană nebună până în Piața Romană, liniștită că am unde parca la ora aia, că doar e deja o lună de când în fiecare vineri merg acolo la aceeași oră. Dar nu! Au început școlile, serviciul este lângă o școală, puhoi de mașini, dau câteva ture, până la urmă mă înghesui pe un trotuar, blochez accesul pietonilor, mă înjur în gând pentru asta și plec având deja presimțirea unei zile nu tocmai ușoară.

Când ajung în fața clădirii, ce să vezi? Lumea își luase copiii de la școală și parcarea era deja goală.. .dar nu mai aveam timp, clientul deja venise, sun la interfon, nu-mi răspunde nimeni. Scot telefonul, apel pierdut de la o colegă. Sun înapoi, toată lumea e la cârciuma din apropiere la o aniversare, fug după chei, le iau, reușesc să intru, îmi fac treaba, plec.

Observ eu că mașina nu mai accelera cum trebuie, dar na! Pe Calea 13 Septembrie simt miros de ars, parcă se și auzea ceva ciudat, mai merg un pic întrebându-mă dacă de la mine o mirosi. Când a început să iasă fum de sub capotă am fost sigură că e de la mine.

Tras pe dreapta, sunat soț, acesta nu avea timp de prostiile mele, era prea ocupat cu prostiile lui (btw, pentru cele care vor măritiș ca să aibă ajutor la nevoie, mai bine investesc într-un robot), încuiat mașina și plecat pe jos până la Ghencea pentru că niciun taxi nu m-ar fi dus iar autobuzul nu aveam timp să-l aștept, luat copilul de la scrimă.

Deja eram ruptă de oboseală, așa că sun soacra și o rog să-mi aducă ea băiatul cel mic la Ghencea ca să pot pleca direct de acolo, cu microbuzul către casă (acolo are capătul iar noi locuim în afara Bucureștiului) și să-i dau și cheile de la mașină pe care să le recupereze soțul din dotare când și-o face timp. Venit, luat copilul mic, dat cheile, urcat în microbuz, exact când am ieșit din București mi-am dat seama că am uitat cheile de la casă în mașina fumegândă.

Evident, mi-a căzut cerul în cap, după care îmi spun că poate-poate-poate, căscată cum sunt, am uitat totuși ușa descuiată. Șanse mici, dar dacă nu, fie așteptam până la miezul nopții în curte să se reunească familia și cu jumătatea posesoare de cheie, fie luam microbuzul înapoi, apoi mers la soacră, luat cheia, mers la mașină, dus cheia mașinii înapoi la soacră, mers la microbuz, microbuz și acasă.

Calculat, minim 3 ore, cu geanta, floretă, echipament și doi copii după mine. Șters varianta asta de pe listă, rămas doar cu așteptatul în curte. Șezlonguri cu salteluțe avem, știam că e și o pătură afară, deci puteam culca copiii. Am mers așadar spre casă – absorbantele cu sistemul Roll.Press.Go ce mă ajută să le pot arunca foarte discret, gen rulez, presez și gata , erau în geantă, la locul lor, pentru că da, toate acestea nu se puteau întâmpla decât fix într-una din primele zile ale menstruației când mai am și stresul să nu mă pătez și să nu fac mare efort că poate nu pot, prejudecăți de pe vremea mamei mele.

12081390_1207713312578940_1353651904_n

Baterie la telefon aveam cât să pot face scandal soțului dar cum orice SuperFemeie pe lângă că este puternică are și un dram de noroc, am găsit ușa descuiată și tare ne-am bucurat pentru că altfel pierdeam Vocea României.

Am făcut față cu bine unei situații solicitante din multe puncte de vedere, demontând preconcepțiile despre menstruație iar acum visez deja la o zi întreagă de shoping. Vremea asta rece și ploioasă cere măcar o jachetă și niște ghete noi așa că nu-mi rămâne decât să folosesc din plin Pinkday!

KV-PINKDAY_1-724x1024

Pinkday este o campanie promoţională marca Libresse, care se va desfăşura în perioada 15 octombrie – 30 noiembrie 2015. Poţi câştiga de la 100 de euro/zi, până la premiul cel mare de 5000 de euro, pentru a face cumpărăturile pe care ţi le doreşti. Tot ceea ce trebuie să faci este să trimiţi un cod unic prin sms, sau să îl înscrii pe www.libresse.ro, şi ai intrat în cursa pentru ziua mult visată de shopping.

Care a fost lecția pe care am recapitulat-o când am pus capul pe pernă, seara?

Că a fi și a face sunt mai presus de a avea!

Indiferent că am mașină, casă, soț, mamă, soacră, job, timp liber, cel mai important lucru pe lumea asta este să fiu încrezătoare în propriile mele puteri, să cred că pot face și să fac, să știu că orice lucru care la prima vedere pare negativ, se dovedește la un moment dat că este cea mai bună soluție, să mă focusez pe căutarea de soluții și să nu las problema să mă domine și mai important decât toate este să-mi păstrez simțul umorului, să râd cu poftă de glumele pe care mi le face viața din când în când.

Știți vorba aia: dacă viața îți dă lămâi, fă-ți o limonadă!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!