Acasa » Atitudine » 12,5 secrete pentru o relație fericită

12,5 secrete pentru o relație fericită

O relație fericită și sănătoasă poate fi cel mai frumos aspect al vieții tale.

Relațiile bune îți îmbunătățesc viața pe mai multe planuri – îmbunătățesc sănătatea, armonizează starea emoțională și lărgesc orizonturile de socializare.

Pe de altă parte, în psihologia relațiilor spune că relațiile îți pot fura din vitalitate, dacă sentimentele nu sunt reciproce.

Totodată, studiile menționează că cu cât mai mult te implici într-o relație, cu atât mai mult primești înapoi.

Iubirea și relațiile sănătoase presupun muncă în echipă, participare, capacitatea de a te adapta și  disponibilitatea de a-ți schimba viața.

Află cum să păstrați relația sănătoasă sau să restabiliți  iubirea și încrederea.

Fiecare relație este unică, iar oamenii sunt atrași unul de celălalt din diferite motive.

Totuși, sunt câteva secrete ale succesului și reguli ale psihologiei relațiilor care funcționează mereu și oriunde.

Cunoașterea acestor reguli de bază vă vor ajuta să oferiți sens relațiiilor, să le păstrați intense, iar  oamenii singuri să-și găsească dragostea.

  1. Comunicați live. Spune NU rețelelor de socializare și discuțiilor la telefon. Spune DA discuțiilor față în față. Chiar și cele 15 minute de discuție vor șterge orice urmă de neînțelegere. Te deranjează ceva sau te neliniștește – vorbește despre asta. Nu te plânge, nu boci, încearcă să te concentrezi asupra momentelor pozitive și foarte rar să amintești de cele negative. Este foarte importantă comunicarea față în față pentru a crea o relație fericită. 
  2. Prețuiți interesele comune. Cuplurile fericite de regulă, nu se plictisesc împreună, indiferent de ceea ce fac. S-ar putea să nu îți placă ceea ce face partenerul tău și asta este normal. Nu aveți interese comune? Serios?! Dar să gătiți împreunp? Dar să mergeți împreună la petreceri? Dar să faceți sport? Întotdeauna veți găsi activități pe care să le practicați împreună – important este să respecți zona personală a partenerului tău.
  3. NU geloziei. Ea omoară omul din interior. Trebuie să eviți scenele de gelozie. În nici într-un caz nu trebuie să provoci nu trebuie să te joci cu focul. Unul dintre parteneri sigur se va arde. Toți oamenii au predispoziția de a fi geloși. Mulți suferă de lipsa de încredere în sine. Nu trebuie să provoci acest sentiment distrugător care va distruge iubirea.
  4. Fiți statornici și consecvenți în comportament. De foarte mult timp a fost constatat că imprevizibilitatea nu este cea mai bună calitate a unei persoane. Și dacă unul dintre parteneri are această calitate, atunci celălalt partener se confruntă cu o mulțime de probleme, de regulă, probleme de sănătate. Asta din motiv că imprevizibilitatea duce la dispariția sentimentelor și la distrugerea sistemului nervos.
  5. Sentimentele apărute brusc, brusc dispar. Ele se consumă repede. Dacă femeia și bărbatul vor să fie fericiți împreună, unul dintre ei trebuie să-și iubească partenerul cu logică. Nu trebuie să crezi că partenerul tău este indiferent, slab sau surd din simplul motiv că nu oferă prea multă atenție nemulțumirilor tale. Asta nu indică că ea sau el nu te mai iubește. Asta vorbește despre faptul că el gândește logic și este în stare să-și țină în frâu emoțiile.
  6. Oferiți atunci când e nevoie. Nu-ți ajuta partenerul fără să dai întrebările de rigoare: „vrei să te ajut?”, „vrei să fac eu asta?”, „cu ce aș putea să te ajut?”. Cele mai multe probleme apar din cauza că oamenii nu sunt în stare să discute unul cu celălalt. În asemenea cazuri oamenii se ajută unul pe altul în tăcere, sperând că celălalt îi va spune mulțumesc, însă celălalt nici nu bănuiește că pentru el a fost făcut ceva. Un motiv serios pentru a începe un conflict și pentru a destrăma o relație fericită. Din acest motiv, dacă vrei să-ți ajuți partenerul trebuie să discuți cu el și să îi propui ajutorul tău.
  7. Fiți realiști. O altă mare problemă a cuplurilor este că având așteptări prea mari unul de la celălalt, cei doi ajung să se dezamăgească. Dacă partenerul nostru nu acționează așa cum ne-am dori noi, devine foarte greu sau aproape imposibil să acceptăm această relație. Dacă ai așteptări reale și accepți omul așa cum este el – vei scăpa de foarte multe motive pentru ceartă. Nu este o sarcină ușoară, însă este un sfat bun pe care ar trebui să-l urmezi.
  8. Iubirea nu se vinde și nu se cumpără – trebuie să știi asta. Dacă unul dintre parteneri încearcă să cumpere sentimentele celuilalt, el trebuie să știe că cheltuielile lui vor fi mult mai mari decât calitatea „mărfii”.
  9. Găsiți timp unul pentru celălalt. Pierdem foarte mult timp la muncă, de asemenea trebuie să mănâncăm și să ne odihnim. Dacă cel puțin pentru câteva ori ai deconecta Wi-Fi-ul, telefonul și alte gadgeturi –  vă veți bucura de căldura și prezența celuilalt fără gălăgie din exterior. De asemenea, ați putea face o mulțime de activități împreună: călătoriți, gătiți ceva gustos, studiați o limbă străină, faceți sport, mergeți la o plimbare etc. Posibilități de a fi în doi sunt o mulțime – rămâne doar să alegeți.
  10. Îmbrățișați-vă! Multe studii au arătat că dacă adormiți îmbrățișați, faceți schimb de parfumuri, care este emanat atunci când te simți confortabil, protejat și calm. Vrei o relație fericită? Oferă partenerului tău minim 12 îmbrățișări pe zi!
  11. Glumiți mai des. Îndrăgostiții sunt mai veseli și jucăuși la primele etape ale relației. Cu toate acestea, această stare jucăușă este ulterior distrusă de problemele cotidiene, iar obidele vechi încep să-și facă simțită prezența. Simțul umorului poate să vă salveze relația și să vă ajute să treceți peste vremurile grele, micșorând stresul. Distrați-vă împreună. Încearcă cumva să-ți uimești partenerul. Jucați-vă împreună cu animalele de companie sau cu copii. Încearcă să afli mai mult despre partenerul tău, ce îi place să facă, cum îi place să se distreze. Râdeți împreună atunci când este posibil. Majoritatea situațiilor dificile vor deveni mai relaxante dacă le vei privi zâmbind.
  12. Alături la bine și la rău. Trebuie să accepți faptul că coborâșuri și urcușuri sunt în fiecare relație. Uneori, unul dintre parteneri poate să fie dominat de problemele cotidiene, de exemplu, să-și piardă locul de muncă. Alte probleme, precum problemele de sănătate, pot afecta starea celuilalt partener și efectiv, vă poate afecta relația.

Bonus: 12,5. Păstrați egalitatea. Dacă o femeie vrea ca partenerul ei să fie un prinț, ea trebuie să devină prințesă, pentru că nu este un secret că între parteneri trebuie să existe aceleași valori. Fiecare partener se va simți mai bine dacă celălalt partener va avea același statut social ca și el.

Dorina Livițchi

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!