Acasa » Atitudine » Schimbare » Salteaua din spumă cu memorie – o alegere excelentă

Salteaua din spumă cu memorie – o alegere excelentă

Vechea regulă cu privire la saltele era : cu cât salteaua e  mai fermă, cu atât mai bine. O dată cu apariția pe piață a saltelelor din spumă cu memorie, se pare că nu este chiar așa. Modul în care salteaua se adaptează conturului corpului a căpătat importanță iar specialiștii recomandă saltele din spumă cu memorie.

Ce este spuma cu memorie?

Inițial, apărută ca o inovație din 1966, la Administrația Națională pentru Aeronautică și Spațiu (NASA), spuma cu memorie este un material destinat inițial pentru fabricarea scaunelor din avioane, pentru a reduce intensitatea și presiunea gravitației la decolări și aterizări. Odată cu descoperirea beneficiilor sale, spuma cu memorie a pătruns rapid în domeniul medical, deoarece este un material confortabil și sensibil, potrivit pentru pacienții aflați în secția de terapie intensivă sau în scaunele cu rotile.

Capacitatea spumei cu memorie de a se adapta contururilor corpului a fost atât de revoluționară încât a  ajuns și în industria saltelelor.

Ce avantaje aveți de la  o saltea din spumă cu memorie?

1.    Spuma cu memorie oferă confort și ameliorarea durerii

Când dormiți în pat, forța gravitației acționează asupra corpului tău, prin tracțiunea în jos și presiunea în sus care vine de la saltea. Utilizarea unei saltele obișnuite cu arcuri interioare creează puncte de presiune dureroase în care corpul și salteaua intră în contact, de obicei, la nivel de  șolduri, umeri și călcâi. O saltea din spumă cu memorie are capacitatea de a se ajusta în funcție de corp, reducând presiunea ascendentă a corpului cu până la 50%.

O saltea cu spumă cu memorie susține corpul în mod uniform, ajutând la o poziție corectă a coloanei vertebrale. Prin urmare, funcția de reducere a punctelor de presiune nu numai că vă ajută să obțineți un somn mai bun, dar are și beneficii pentru sănătate în general.

2. Temperatura este ajustată în funcție de necesități

Salteaua care se ajustează în funcție de greutatea corpului este alcătuită din material sensibil la temperatură , adică spuma cu memorie. Specialiștii spun că influența căldurii corpului înmoaie spuma în locurile potrivite, permițându-i să urmeze curbele și liniile naturale ale corpului.

Această caracteristică de sensibilitate la temperatură ajută la ameliorarea durerii, deoarece zonele cu durere sunt ușor mai calde decât restul corpului nostru. Aceste mici diferențe înmoaie și mai mult spuma, permițându-i să fie mai comodă în zonele dureroase.

3. Saltelele din spumă cu memorie sunt hipoalergenice

Acarienii , praful și alți alergeni, cum ar fi mucegaiul și părul de animale de companie se fixează în saltelele tradiționale cu arcuri datorită spațiilor mari deschise prezente în interiorul saltelelor.

O saltea cu arcuri interioare pe care o ai de câțiva ani ar putea găzdui în interior 100.000 până la 10 milioane de acarieni. Nu numai că oferă mediul perfect, dar le oferă și acces la o sursă stabilă de hrană. Se știe că acarienii se hrănesc cu celulele moarte ale pielii și, deoarece petrecem atât de mult timp în paturile noastre, lăsăm o cantitate considerabilă de celule moarte ale pielii pe suprafețele de dormit.

Datorită structurii de înaltă densitate a spumei cu memorie, nu există spații mari deschise în care să poată găzdui acarienii. Saltelele din spumă cu memorie au o cantitate foarte redusă, sunt hipoalergice și majoritatea sunt tratate cu substanțe care alungă acarienii .

4. Saltelele din spumă cu memorie sunt durabile și au viață lungă

Salteaua de calitate medie din spumă cu memorie durează până la opt ani, iar cea fabricată din spumă cu memorie de calitate superioară  durează până la cincisprezece ani. Întreținerea nu este o problemă prea mare, este ușor de realizat. Ca orice saltea dublă, se recomandă întoarcerea periodică și aspirarea din când în când a suprafeței.

În comparație, saltelele cu arcuri interioare durează până la cinci până la șase ani, dar sunt predispuse să se lase în timp.  

Merită achiziția unei saltele din spumă cu memorie?

Salteaua din spumă cu memorie sunt prezente în numeroase magazine virtuale. Comandați online la Mattro.ro și alegeți una din modelele de saltele de calitate superioară. Având în vedere numeroasele sale beneficii pentru sănătate , întreținerea fără probleme,  calitatea materialelor, salteaua din spumă cu memorie este o investiție excelentă pentru căminul dumneavoastră.  

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!