Acasa » Atitudine » Optimism » Scaune confortabile pentru birou – cum îl alegi pe cel mai bun

Scaune confortabile pentru birou – cum îl alegi pe cel mai bun

Din fericire pentru cei care petrec multe ore la birou, așezați pe scaun, există recomandări avizate cu privire la ergonomia unui scaun de birou bun. Scaunul pentru birou și salteaua pentru pat sunt obiecte care ne influențează semnificativ postura, contribuind le menținerea sănătății coloanei vertebrale, prin urmare ele trebuie alese cu mare grijă.

 

Scaunul de birou trebuie să fie ergonomic, confortabil și, cel mai important, să îți mențină corpul în poziție corectă. Nu te număra printre cei care suferă de dureri de spate după câteva ore de stat pe scaun la birou, doar pentru că nu ai ales un produs bun. Pe scauneonline.ro, de exemplu, ai la dispoziție o varietate de modele atent construite pentru a corespunde oricărei cerințe în materie de confort.

Poziția corectă la birou

Poziția cea mai comodă este și cea mai bună. Trebuie să te rezemi de spătarul scaunului, să îți sprijini mâinile pe birou și să nu te apleci în față pentru a lucra. Desigur, poziția corectă la birou este strâns legată de scaunul pe care îl utilizezi, iar acesta trebuie să fie adaptat nevoilor tale. În general, o poziție corectă pe scaun este considerată cea în care coloana formează unghi drept cu șezutul.

Cum alegi scaunul potrivit pentru tine

Specialiștii recomandă să eviți scaunele cu spătar foarte bombat, pe cele fără spătar și mingea de fitness utilizată pe post de scaun. Există trei posturi de bază: aplecată, semirezemată şi complet rezemată. Un scaun bun îți permite să stai confortabil în toate cele trei posturi și îți oferă suport când schimbi spontan pozițiile.

Ajustabilitatea

Ajustabilitatea scaunului de birou este o caracteristică foarte importantă. Cu cât scaunul are mai multe componente care pot fi reglate (înălțime, spătar, șezut, brațe etc.), cu atât se poate plia mai bine pe corpul tău. Când cauți un produs de calitate, verifică și lățimea acestuia. Un scaun de birou bun li se potrivește atât persoanelor scunde, cât și celor înalte sau plinuțe. La fel de util este să ajustezi și spătarul scaunului – mai înalt înseamnă mai confortabil.

Ergonomia

Ergonomia scaunului este altă caracteristică importantă, însă puțini știu cum trebuie să fie un scaun de birou pentru a fi considerat ergonomic. Un scaun ergonomic trebuie să ofere confort pentru braţe, umeri şi încheieturi. Scaunul ideal trebuie să fie confortabil când lucrezi, dar și când te odihneşti.

Materialul

Materialul în care este îmbrăcat scaunul de birou trebuie sa fie de cea mai bună calitate, flexibil și plăcut la atingere, să permită o bună aerisire și să nu rețină mirosuri neplăcute. La fel de recomandat este să alegi un material care să fie în acord cu decorul în care vei folosi scaunul.

Stabilitatea

Un scaun potrivit ar trebui să aibă roți care se rotesc la 360 de grade, iar baza mobilă să aibă cinci brațe. Este bine să iei în calcul și suprafața pe care vei folosi scaunul. Există scaune care pot fi ajustate la nivel milimetric, oferind balans echilibrat utilizatorului și imitând natural mişcările de întindere şi răsucire ale acestuia.

 

Prețul

Prețul unui scaun de birou este determinat mai ales de marca acestuia, de materialele din care este fabricat și de dotări. Din punct de vedere mecanic, scaunele ergonomice sunt disponibile în multe versiuni, care diferă din punct de vedere al complexității. Modelele de top sunt prevăzute cu angrenaje ingenioase pentru controlul independent sau simultan al înclinării, dar au și costuri pe măsură. Un scaun bun este construit inteligent și îmbină materialul de bună calitate cu scheletul rezistent.

 

Atenție, faptul că un scaun este ergonomic nu înseamnă neapărat că este bun pentru tine. Alocă timp pentru alegerea scaunului și testează-l! Scaunul ergonomic trebuie să îți permită să te miști confortabil și eficient.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!