Acasa » Dezvoltare personală » Productivitate » Sfaturi din experiența mea pentru un blog de succes

Sfaturi din experiența mea pentru un blog de succes

Când am preluat Motivonti.ro, știam câteva noțiuni caracteristice unui blog. Știam de WordPress, http, cautarea în Google te trimite pe blogul cuiva și câteva idei minore despre ce înseamnă un site sau blog personal.

Nu râdeți, vă rog, am fost blondă câțiva ani la rând și mă justific. 🙂 Lăsând gluma la o parte, într-adevar nu prea știam multe lucruri legate de un blog. Îmi făceam griji că acest minunat blog de dezvoltare personală a ajuns la mine și îmi era frică ca nu cumva să nu-l administrez corect și să-i fac ceva rău.

Desigur, s-a întamplat ceea ce am gândit! Cu cunoștintele mele atehnice, nuștiu ce prostii am făcut prin setari și am dus traficul blogului pe apa sâmbetei…

Știti vorba ceea – de ce ți-e frică nu scapi?! Am atras ceea ce am gândit.

Așa că, m-am trezit cum traficul site-ului că se duce vizibil în jos… Statisticile și locul din topul blogurilor de dezvoltare personală au scos la iveală problema cu care mă confruntam.

Atunci am apelat la Paul, care ”a reînviat” blogul. Fiind de mai mulți ani activ în online, are mult mai multe cunoștinte decât mine asupra blogului și a apelat la diverse persoane care se pricep la așa ceva.

sfaturi

Dacă ai un blog sau administrezi vreun blog sau pur și simplu ești la început de drum în lumea online-ului, vreau să-ți povestesc câteva lucruri învațate în tot acest timp. 

(Nu, nu sunt pricepută acum în ale blogului, însă vreau să vă las cu câteva sfaturi pe care le-am învățat din experiența mea după ce am făcut câteva greșeli majore pe blog.)

  • Nu șterge nimic din arhivă

Dacă ți se pare ție că ceva nu se potrivește și că stă degeaba acolo – nu-l șterge! Nimic din arhivă nu stă fără nici un rost. Google deja a ”absorbit” informațiile și te ajută la indexarea blogului. Dacă ștergi ceva, s-ar putea să fie locomotiva care trage mai multe vagoane/articole și se duc și ele pe apa sâmbetei…

  • Apelează la o firmă de SEO

Dacă totuși ai greșit ceva prin setări sau vrei să faci ceva modificări de design, sau să te îndrume la început de drum, mai bine apelează la o firmă serioasă de SEO. Ei te ajută cu orice nelămurire. Fii sigur că prețul plătit pentru o firmă de SEO va fi mult mai mic decât l-ai putea plăti să repari greșelile pe care posibil le-ai face.

  • Scrie articole pe subiecte la care te pricepi

Îmi place să spun că articolele mele în care povestesc cum este viața mea de mămică sunt foarte apreciate. De ce oare? Pentru că lumea simte că povestesc o întâmplare reală, se conectează cu mine. Mă înțeleg dacă sunt și ele mămici. Rezonează poate cu ideile mele și mă citesc, probabil din curiozitate. De aceea, te sfătuiesc să scrii și tu pe subiectele care te pasionează și la care poate ești extraordinar de bun. Nu este necesar să fii în trend cu lumea, îți poți construi propriul trend. 

  • Nu te aștepta să te îmbogățești peste noapte 🙂

Câteva persoane mă întrebau dacă din blog poți face bani. Desigur că poți face bani. Îți trebuie timp, disponibilitate, răbdare, să te viziteze cât mai des inspirația… În 2009 când a apărut Motivonti.ro nu erau atât de multe persoane care își făceau un blog de la 0. În prezent sunt o mulțime de bloguri de dezvoltare personală, deci ”concureța” este maaare dacă ar fi, să spunem, că participi la un concurs de făcut cât mai mulți bani. Aici vorbim de un concurs de ”făcut trafic”. 🙂 Desigur dacă ești o persoană dedicată poți scoate profit din blogul administrat de tine. Ai putea, de ce nu, pur și simplu să scrii pe blog despre pasiunile tale, cum fac o mulțime de persoane, să ridici blogul în Google și în top pentru a fi mai ușor de găsit. Și… cândva, cineva te poate contacta pentru o ofertă. În cazul în care nu ai prea mult timp la dispoziție să cauți tu sansele care să-ți aducă profit. 🙂

În concluzie, dacă faci o greșeală apelează la o firmă de SEO, scrie articole despre ce-ți place și ai răbdare, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!