Acasa » Dezvoltare personală » Productivitate » Stăpânul lumii în 3 pași

Stăpânul lumii în 3 pași

Imagini, Sunete, Atingeri, Gusturi și Mirosuri. Toate sunt căile prin care îmi extind conștiența și mă conduc în explorarea unor noi locuri, culturi, opere de artă, oameni, vieți.

Imaginează-ți că ai în față un pahar cu vin sau o cupă cu înghețată de ciocolată cu o căpșună implantată în ea! Ăsta-i începutul tuturor acțiunilor!

Te-a impresionat? cu siguranță! Din momentul ăsta începe procesul, de aici încep EU intrând în relație cu mine și cu obiectul care mi-a stimulat simțurile! După ce fac cunoștință prin toate simțurile încep un dialog: îmi place?, nu-mi place?, ar fi bun, ar fi bine, vreau , am voie, am nevoie? Apoi degust. Hmm, da! Am făcut o alegere bună! Asta se întâmplă atunci când îți dai timp pentru savurare.

Și pentru că suntem bombardați în permanență de stimuli am învățat să mergem pe pilot automat, repede înainte! În decursul unei zile, cele mai multe decizii și acțiuni sunt automate și ne-conștientizate și în drum spre birou îmi iau un corn și o cafea, îmi dau seama că o beau atunci când îmi arde limba și-mi spun ‘cred că m-am grăbit’ mergând mai departe, uitându-mă la ceas să nu întarziu! E drept, am nevoie de automatisme altfel n-aș putea nici măcar să-mi scriu gândurile, însă tendința civilizației cotidiene este de a diminua efortul uman, atât fizic cât și intelectual, oferind prefabricate, niște căi mai ușoare de a funcționa, care devin tot mai ispititoare și în același timp, cam indispensabile.

În acest context se spune că un om de succes este cel care reușește să facă față stresului făcând ‘urechea toacă’ la tot ce ar putea să-l distragă din ne-conștiență, canalizându-și acțiunile către scop. De fapt, când ai ajuns aici ai pierdut controlul! Cine este stăpânul meu? Cine conduce aici? Nu degeaba se vorbește despre stăpânire de sine, când ai pierdut autocontrolul nu te mai ai în stăpânire! Se pierde contactul cu sinele când simțurile nu sunt luate în seamă.

Succesul înseamnă să ai stăpânire de sine, să fii stăpân pe tine în orice situație și în orice conjunctură. Cine poate asta poate fii stăpânul lumii!

Iată cei trei parametrii care-ți arată cât de aproape este succesul:

Verifică-ți poziția!

Este clipa de atenție pe care o am la sfârșitul fiecărei zile asupra reverberației pe care mi-a lăsat-o! Cu ce gust, care-i sentimentul zilei care se sfârșește?Asta face conectarea la trăirile tale pentru că ești rodul gândurilor tale din fiecare zi, este cartea în care tu ești personajul principal, dacă povestea are continuitate pe parcursul anilor atunci nu te-ai pierdut, înseamnă că te afli pe drumul tău.

Deschide-te către simțurile tale pentru a auzi semnalele!

Energia corpului nu este inepuizabilă, de aceea înaintăm făcând pași. Planificarea este importantă pentru că etapizează travaliul lăsând loc evaluării. Este pauza de destindere și de întrebare: am ajuns până aici, e bine, pot face și următorul pas?

Evaluarea nu e făcută să testeze doar produsul ci și energia care mi-a rămas pentru a continua.

Ai grijă de prioritățile tale!

Din viața ta fac parte și persoanele importante, și evenimentele importante, și plăcerile importante pentru tine. Nu uita, pe tot parcursul acestei călătorii să te ai pe tine mereu cu tine!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!