Acasa » Dezvoltare personală » Autoevaluare » Tocilar într-ale dezvoltării personale anunță experiment!

Tocilar într-ale dezvoltării personale anunță experiment!

Zilele ăstea mă dedic transformării mele într-un giver în toată puterea cuvântului și am mare nevoie de ajutorul tău. Explic mai jos toate detaliile. Dacă nu știți ce anume este un giver, am scris mai multe aici.

Pe scurt însă, el este omul care oferă fără să se aștepte la nimic înapoi și doar pentru că iubește să îi ajute pe cei din jurul lui. Citind cartea lui Grant – Give and Take – care descrie comportamentul și caracterul unui giver, mi-am dat seama că eu sunt tipul acesta de persoană. Problema este că traiul în comunitățile românești mici în care am crescut m-a învățat că „dacă ești bun ești luat de prost”, „să nu ai încredere în nimeni”, „oamenii buni termină ultimii”, etc. Ție îți sună cunoscute asemenea idei și expresii? Din câte știu eu, ele sunt foarte des întâlnite în multe contexte.

Dar la un moment în viața mea am ințeles că, pentru a fi pe deplin fericită, trebuie să îmi asum cine sunt eu și să fiu congruentă cu felul meu de a fi, indiferent cum mi s-a spus sau mi se pare că se prezintă lumea din jur. Pentru că, într-un final, îți garantez că cine se asemănă se adună. Așa că, eu sunt în mod nativ un giver și vreau să îmi exersez această abilitate nepracticată la capacitatea ei maximă.

Deci, iată programul meu. Poate te inspiră și pe tine:

a. Timp de 100 de zile, urmez programul #100happydays. Mai exact, în fiecare zi, postez pe o rețea de socializare un motiv de recunoștință pentru ziua respectivă. În felul ăsta, onorez ziua care a trecut, oamenii din viața mea și îmi concentrez atenția pe lucrurile care pozitive din jurul meu.

b. Timp de 21 de zile, în fiecare zi voi trimite câte un mesaj sau email de mulțumire unei persoane care m-a ajutat. Cuvintele oferite înmoaie inimi și înveselesc zilele.

c. Aici vine partea interesantă în care am nevoie de ajutorul tău. În fiecare zi, timp de 21 de zile, vreau să fac o favoare de 5 minute unei persoane necunoscute. Pentru că nu sunt sigură că voi găsi la întâmplare pe cineva, vreau să primesc de la tine sugestii sau indicații despre  ce anume pot să fac. Dacă ai nevoie tu de ajutor (să trimit un email, să comand ceva, să dau un telefon în numele tău, să-ți dau un feedback pe ceva, să povestești ceva ce nu poți spune altcuiva, dă-mi de veste). Dacă știi pe cineva pe care pot ajuta, iarăși, dă-mi de veste! Vreau să ajut câte un străin zilnic, deci este ok (chiar preferabil) să nu ne cunoaștem. Așa că, haideți cu provocările că sunt tare dornică să fiu un giver all the way!

Sugestiile voastre sunt bine primite ca si comentarii la articol – doar să lăsați și o adresă de email valabilă ca să vă contactez. Come on, people! Roll ‘em up! 

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!