Acasa » Atitudine » Tot ce știu despre sex

Tot ce știu despre sex

Eu am crescut într-o lume în care acțiunea de a face sex era un fel de cucerire, mândrie și motiv de curaj al celui care îl făcea. Sexul era cu atât mai apreciat cu cât el implica multitudine și necunoscut: adică mult sex cu oameni mai degrabă necunoscuți. Lucrul ăsta era însă mai degrabă valabil pentru bărbați decât pentru femei. Ele nu se puteau exprima sexual liber fără să le fie aplicate eticheta generală de „curvă”.

O vreme am pendulat între cele două păreri, încercând să îmi fac propriile idei despre subiect. Bineînțeles, el fusese un subiect tabu în familia mea, ca un multe alte familii românești. În fapt, părinții mei nu s-au exprimat emoțional de față cu mine, nici măcar ținându-se de mâini.

După mai multe întrebări și frământări, am înțeles următoarele lucruri:
. sexul este exprimarea iubirii între doi oameni.
. dacă niște oameni maturi decid de comun acord să facă sex îmbrăcați în cățeluși, folosind cătușe cu puf roz sau intr-o pereche mai mare de două persoane, asta e treaba lor. Eu nu aș face asta pentru că pur și simplu nu mă interesează experiența, dar asta nu înseamnă că judec ce se întâmplă în alte dormitoare.
. manifestarea sexuală exacerbată ascunde de multe ori o lipsă mare de iubire și intimitate. De aceea, veți întâlni bărbați „cuceritori” care se leagă de aproape orice fustă văd, dar nu se pot opri la o o singură relație. Pentru că vor să își valorizeze masculinitatea, dar nu pot trăi în profunzimea și vulnerabilitatea unei singure conexiuni.
. sex înseamnă joacă, glumă, bucurie. Cel puțin asta este el pentru mine.
. sexul este sănătos și normal așa cum este un duș pe zi. Și tot așa o să le spun și copiilor mei despre el.
. sexul este motivul pentru care eu îmi plimb acum degetele pe tastatură și tu îți plimbi ochii pe ecran citind textul ăsta. El nu este rușinos, nu trebuie vorbit despre el în șoaptă sau pe la colțuri.
. a avea orgasm este sănătos, reconfortând și foarte important. Multe femei, din păcate, nu pot avea orgasm dintr-o multitudine de motive, majoritatea fiind legate de rușinea cu care sexul a fost tratat, mai ales în relație cu femeile.
. sexul în cuplu, cu iubire, cu intimitate este mai bun decât cel „sezonier”. Pentru că în orice relație comunicarea devine mai clară și profundă pe măsură ce partenerii au experiențe comune.
Sexul este deci o formă naturală de a ne cunoaște și a ne conecta cu celălalt. Dar mai ales și mai ales, sexul ne conectează cu noi.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!