Trăieşte asemenea unui copil

„Omul, oricâtă învăţătură ar avea, oricât de preocupat ar fi mereu de probleme serioase, trebuie ca – uneori – să se simtă ca un copil, să se poată bucura vesel, fără griji, ca un copil.” – Spiridon Melikian

Ai trăit momente în care ai simţit nevoia să te opreşti pentru o clipă ca să te gândeşti ce ai fost şi ce ai devenit? Ai simţit vreodată cum timpul te schimbă şi te ţine ocupat cu tot mai multe dorinţe inutile? Ai vrut să dai timpul înapoi sau măcar să îl opreşti în loc?

Sunt convinsă că ai trecut, inconştient sau conştient, cel puţin o dată prin aceste stări.

Când eşti mic, vrei neapărat să creşti, să fii adult, să cucereşti lumea. Ai o sete imensă de a te afirma şi de a întoarce lumea în sus. Vrei ca toţi să vadă cine eşti tu cu adevărat şi câte poţi să realizezi. Îţi doreşti să fii mare ca să te joci cu prietenii tăi de dimineaţă până seara şi să nu te pună părinţii să dormi devreme.

Când eşti mare, vrei să te întorci la copilăria ta pentru că te simţi stresat, prins de mâini şi de picioare de tot felul de probleme care nu îţi dau pace. Îţi aduci aminte cu nostalgie de momentele în care nu aveai alte griji decât să te joci cu prietenii tăi. Nu îţi era foame, sete sau somn. Erai fascinat de tot ce era în jurul tău. Îţi plăcea la nebunie să găseşti o baltă pe asfalt în care să sari cu putere şi să te stropeşti din cap până în picioare.

Acum că ai crescut, ce faci? Te mai bucuri de ploaie, de fulgii de nea, valurile mării sau de razele soarelui?

Ai uitat să reacţionezi cu bucurie la o ploaie de vară pentru că îţi este incomod să te uzi. Nu mai ştii să râzi în hohote când te loveşte un val la plajă pentru că nu dă bine din exterior. Nu te mai bucuri când ninge afară pentru că circuli greu cu maşina. Refuzi să te bucuri de razele soarelui pentru că ai impresia că pielea ta se arde.

Oare este chiar aşa? Tot ce te înconjoară nu mai merită trăit cu bucurie? Este greşit să vezi viaţa cu ochi de copil?

Ia exemplu de la toţi copiii pe care îi vezi zilnic şi ai să realizezi că ei sunt mai câştigaţi decât adulţii. Nu se stresează că nu au maşini scumpe, vile cu 9 camere, celebritate sau conturile bancare pline.

Ei nu se uită în curtea vecinului şi nu trăiesc în trecut. Mereu privesc înainte cu încredere chiar şi atunci când cad şi se lovesc. Cei mici îşi trăiesc viaţa cu zâmbete, râsete, fericire şi încredere.

Mergi într-o duminică în parc şi uită-te la copiii care se joacă. Priveşte-i cu câtă pofta râd şi cât de fascinaţi sunt de natură, de iarbă, nisip sau de jucării. Uită-te în ochii lor şi ai să vezi numai sinceritate, încredere şi bucurie. Este minunat să trăieşti asemenea unui copil.

Ştiu că nu este uşor să laşi la o parte grijile, problemele şi stresul. Numai încearcă să schimbi anumite obiceiuri din viaţa ta şi deschide braţele unui trai fericit. Ia aminte ce îţi voi spune în continuare şi aplică aceste sfaturi cât de des poţi.

10 sfaturi ca să vezi viața ca la 10 ani

1. Oriunde te afli sau mergi, uită-te în jurul tău şi conştientizează fiecare lucru care te înconjoară – copacii, florile, razele soarelui, oamenii, copiii, râsetele, sunetul discuţiilor, zgomotul bicicletelor şi a maşinilor, ciripitul păsărelelor. Copiii găsesc mediul înconjurător minunat şi stau minute în şir să vadă ce este în jur.

2. Când treci printr-o dezamăgire, nu te supăra, ci priveşte înainte şi înţelege că fiecare eşec este o lecţie importantă de la viaţă. De fiecare dată când un copil cade, se ridică, se scutură şi continuă să se joace râzând.

3. Arată-te curios când ţi se iveşte o oportunitate şi nu îţi fie frică să încerci ceva nou. Toţi copiii se implică în activităţi diferite care le aduc zâmbete şi care îi fac mai încrezători în propriile forţe.

4. Râzi cât mai des posibil din orice. Râsul face mult bine pentru starea ta de spirit. Copiii sunt gălăgioşi pentru că se simt bine şi râd în hohote. Ia şi tu exemplu de la ei.

5. Simte fiecare întâmplare prin care treci – o îmbrăţişare, un sărut, o adiere, ploaia, razele soarelui, orice cântec. Nu te mai feri de ploaie, zăpadă sau soare. Cei mici le văd ca nişte oportunităţi pentru a se distra pe cinste.

6. Fă mişcare în fiecare zi – urcă şi coboară scările, mergi pe jos, fă jogging, joacă volei cu prietenii, mergi la dans. Copiii se joacă ore în şir pentru că se antrenează permanent prin mişcare.

7. Simplifică lucrurile şi nu mai gândi negativ – ele par complicate şi grele pentru că aşa vrei tu să le vezi. Nu există lucru care să îi intimideze pe copii. Pentru ei totul este realizabil.

8. Deconecteză-te de tehnologie şi fă excursii cu prietenii cât mai des. Pentru copii, prietenii şi familia sunt cei mai importanţi. Ei ar da orice ca să facă excursii departe de aglomeraţia oraşului.

9. Fii sincer cu tine şi cu ceilalţi ca să trăieşti în armonie în fiecare zi. Sinonimul pentru copii ar trebui să fie sinceritate pentru că asta îi reprezintă pe ei. Tocmai pentru că sunt sinceri, le este atât de uşor să aibă prieteni buni.

10. Bucură-te din plin de fiecare zi pe care o trăieşti pentru că asta face fiecare copil chiar şi atunci când îi este greu.

Acestea sunt cele mai simple 10 sfaturi pe care ţi le pot da ca să vezi din nou viaţa la fel cum o vedeai atunci când aveai doar 10 anişori.

Te rog frumos, pune accent pe valoarea, frumuseţea şi simplitatea vieţii! Vei avea numai de câştigat!

Numai zâmbete îţi doresc,
Andreea E.

Andreea are un blog de dezvoltare personală pe care vi-l recomandăm: www.doartu.com

Invitat
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: