2

Tu ai un ritual matinal?

Tu ai un ritual matinal?

Tu ce faci în fiecare dimineaţă? Te speli pe dinţi şi pe faţă? Mănânci? Îţi bei ceaiul sau cafeaua? Fumezi o ţigaretă matinală? Hrăneşti animalele din casă? Faci un duş? Citeşti acest blog motivaţional?

În fine, indiferent de ceea ce faci, acela-i ritualul tău matinal. Te defineşte, cumva, în felul său. Zi-mi că nu-ţi faci duş dimineaţa şi mi-e clar că eşti genul de om care te poţi trezi uşor… Căci eu, spre exemplu, îmi fac duş dimineaţa ca să mă pot trezi.

Şi ritualul matinal este pentru viaţa noastră de zi cu zi precum este capul peştelui pentru peşte… căci, se zice, „peştele de la cap se împute”.

Dar prin ritualul matinal nu vrem să ne împuţim ziua, desigur, ci să o facem să fie minunată!

Modul în care-ţi începi ziua dă tonul…

Ritualul acesta matinal ar trebui să-ţi „seteze” starea corespunzătoare sau dorită pentru a avea o zi cât mai bună.

Începe-ţi ziua fără să mănânci la micul dejun şi deja ai început prost, zic medicii. Începe-ţi ziua cu puţină mişcare fizică şi un pahar de apă… şi metabolismul tău se trezeşte mai repede, fiind pregătit să funcţionezi la nivel maxim, să fii super-productiv.

Dacă vrei să faci o schimbare în viaţa ta, încearcă s-o faci dimineaţa…

Ce ai vrea să faci şi nu prea faci? Ai vrea să faci mai multă mişcare? Să citeşti mai mult? Indiferent de ceea ce vrei să schimbi la tine, încearcă să aduci schimbarea asta în ritualul tău matinal.

De ce? Pentru că aşa vei da tonul.

Nu spun să faci dimineaţa 100 de genoflexiuni şi să citeşti două cărţi… Dar dă tonul! Citeşte 5 pagini. Sau 10. Îţi ia putin. Fă o încălzire. Apoi vezi-ţi de zi mai departe.

Durează aproximativ 21 de zile să creezi un sistem de operare, un automatism… un „ritual” putem zice.

Apropos, uite 5 sfaturi ca să începi să iubeşti trezitul de dimineaţă

Cum arată ritualul tau matinal?

Ariel
 

Click Here to Leave a Comment Below 2 comments
georgeta - 25/06/2012

Avantajul meu e ca ma trezesc….cand ma satur de somn !!!!Sant pensionara….si uneori ma trezesc la 6 ,alteori la 9….Percep mai intai taifasul pasarilor ,apoi masinile turate din parcare…multumesc Domnului pentru ziua care incepe si mobilitatea corpului…Mai lenevesc putin dupa ce ma intorc de pe o parte si alta…Daca fiara de companie se ridica pe clanta usii de la intrarea in apartament,e musai sa o scot…asa ca arunc niste haine si ies cu ea,caci usa de la bloc e inchisa.Abia dupa aceea incepe ritualul:fierberea cafelei,pusul la racit,baia,imbracatul de casa,cafeaua bauta cu medicamentele de inima,meditatia,deschid net-ul,caut muzica ambientala pe trilulilu,citesc mesajele importante si dupa caz , ma duc la cumparaturi sau ma apuc de treburi domestice.Imi place prima parte a zilei…cand nu e canicula caci am atata muzica naturala …pasarile sant niste fiinte cu tabieturi,cu palavrageala,galceava,duiosie si neaparat gurmande…ciugulesc pana si pervazul daca nu-si gasesc grauntele….Sant un pensionar fericit,cu tabieturi matinale !!!!!!

Reply
Anca - 25/06/2012

Salut!

Ritualul meu de dimineata este:
1. Mers pana la piata sa cumpar ceva frunze verzi si fructe
2. Alergat/sarit coarda/ ceva miscare in jur de 10-15 minute
3. Dus (nu pentru ca ma trezesc greu ci pentru ca vreau sa fiu curata si fresh in fiecare dimineata 😀 )
4. Fac un smoothie cu frunze, fructe si apa ca sa imi iau o portie de clorofila si energie
5. Merg la serviciu pe jos

In cele mai multe zile respect ritualul, se intampla sa mai sar peste partea cu sportul, inca nu e obicei, sunt inca in curs de implementare.
Mi-ar placea sa ma trezesc mai devreme(acum ma trezesc la 8:30 si ajung tarziu la serviciu pana termin tot ritualul) si sa fac mai mult sport.

Reply

Leave a Reply: