Acasa » Călătorii » Tu stii care sunt calitatile unui bun sofer auto?

Tu stii care sunt calitatile unui bun sofer auto?

A fi sofer nu este deloc usor. Condusul presupune existenta mai multor calitati psihice de care au nevoie cei care decid ca isi doresc sa calatoreasca in masina proprie, fara a mai depinde de mijloacele de transport in comun. Inainte de a se aventura in a incepe scoala de soferi, este important ca oamenii sa stie care sunt calitatile psihice de care trebuie sa dispuna nu doar pentru a fi soferi, ci pentru a fi soferi buni cu adevarat!

Atentie distributiva

Atunci cand se afla la volan, soferii trebuie sa dispuna de o atentie distributiva, pe care sa stie cum sa o foloseasca in mod corespunzator. In trafic va fi nevoie sa fie atenti simultan la comenzile pe care le folosesc din pedale, la celelalte masini de pe strada, dar si la semnele de circulatie sau la trecerile de pietoni. De asemenea, atentia trebuie indreptata si catre folosirea corespunzatoare a oglinzilor, pentru ca fiecare drum sa fie realizat in siguranta!

Calm

O alta calitate de care trebuie sa dispuna soferii este calmul. Atunci cand se pierd cu firea, oamenii tind sa devina impulsivi, ceea ce ii poate distrage de la trafic. Fiind calmi, soferii vor reusi intotdeauna sa fie atenti la tot ce tine de drum si vor reusi sa ajunga la destinatie in siguranta, fara incidente.sofer auto

Rabdare

Uneori, aglomeratia poate fi sufocanta. In anumite zone, soferii vor merge bara la bara, ceea ce inseamna ca trebuie sa fie extrem de rabdatori si trebuie sa inteleaga ca nu are rost sa incerce sa caute diferite ocolisuri sau metode prin care sa depaseasca coloana de masini din fata.

Constientizarea sigurantei celorlalti pasageri

Persoanele care conduc si care au mai multi pasageri in masina nu sunt responsabile doar pentru siguranta proprie, ci si pentru cea a persoanelor care se afla pe bancheta din spate sau pe scaunul din dreapta. Constientizand acest lucru, soferii deja vor avea un atu in comparatie cu oamenii care dau dovada de lipsa de responsabilitate, gonind pe strada cu viteze mult prea mari sau nerespectand semnele de circulatie.

Capacitatea de a gandi in perspectiva

O alta calitate pe care trebuie sa o aiba soferii este capacitatea de a gandi in perspectiva. E ca la sah: in unele situatii, soferii trebuie sa anticipeze miscarile celor din fata, din spate sau din lateral, pentru a sti cum sa actioneze. De exemplu, daca cineva observa ca un alt sofer nu conduce prudent, ideal ar fi sa se pastreze distanta. Site-urile de profil auto reprezinta o sursa grozava de inspiratie pentru soferii care vor sa afle mai multe despre calitatile psihice pe care trebuie sa le aiba!

Indiferent daca isi conduc masina proprie sau un autoturism inchiriat de la una dintre cele mai bune companii rent a car de pe piata, precum VAG24, soferii trebuie sa fie mereu stapani pe sine in trafic. Calitatile psihice de care trebuie sa dispuna soferii cantaresc extrem de mult atunci cand vine vorba despre siguranta lor, dar si cea a pasagerilor!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!