Acasa » Dezvoltare personală » Productivitate » Un obiect office devenit de uz școlar: tabla magnetică!

Un obiect office devenit de uz școlar: tabla magnetică!

Tabla magnetică a devenit un obiect comun atât în școli, cât și în multe locuințe, datorită avantajelor incontestabile pe care le are.

Este și firesc să se întâmple așa, dovadă că ea reprezintă un instrument pe care mulți îl consideră deja esențial în construirea unui mediu de studiu complet în unitățile de învățământ, dar și acasă.

Tablele magnetice, vedetele din clasă și de acasă

Dacă la început și-a făcut intrarea ceva mai timid în școlile private, acum găsim table magnetice peste tot, deoarece pot să înlocuiască cu succes atât panourile din plută, cât și tablele de tradiționale pe care se scrie cu cretă.

Și în camera copilului ce merge grădiniță, școală generală sau liceu, alături de un birou bun și un scaun rotativ ergonomic, o tablă magnetică este în zilele noastre indispensabilă.

Pe internet există diverse modele de asemenea produse, albe sau colorate, ba chiar și table magnetice transparente.

Una dintre cele mai bune trăsături ale unei plăci magnetice de calitate este faptul că poate rezista mult timp fără a se deteriora, datorită materialelor din care este confecționată.

Noile modele ce se pot comanda online nu se zgârie cu markerele și bureții, nu se deteriorează niciun fel suprafața prin zgâriere sau impregnare cu vopsea.

Dacă este corect curățată după fiecare folosire o astfel de tablă modernă poate dura fără probleme cinci sau șase ani, poate chiar mai mult.

O tablă magnetică este un mijloc de a face economie la hârtie, mai ales dacă vorbim de ciorne. Pur și simplu trebuie ca acela ce o folosește scrie mai întâi pe tabla magnetică, iar atunci când este cazul poate ca să transfere pe caiet sau pe foaia de hârtie propriu-zisă forma finală a textului, rezolvărilor matematice, desenelor etc.

Mai mult decât atât, având în vedere că smartphone-ul  este acum pentru oricine un obiect de care nu se desparte în nicio situație, dacă nu este neapărat necesară transferarea scrierii sau desenului pe hârtie se poate face pur și simplu o poză și apoi tabla magnetică prin ștergere este gata pentru o nouă utilizare.

Beneficiile aduse de o tablă magnetică bună

Cele mai bune table magnetice sunt cele albe, deoarece prin scriere cu un marker colorat contrastul este mai bun.

Acest lucru le diferențiază net de tablele clasice negre pe care se scria cândva cu cretă albă.

În comerț există markere de toate culorile, așa încât învățatul este acum mult mai creativ.

Scrierea sau desenatul se face uniform, deoarece spre deosebire de cretă, care nu va avea niciodată o linie continuă și bine definită, o cariocă specială pentru scris pe placa magnetică permite lăsarea unor urme impecabile. Contrastul și uniformitatea lăsate liniile markerelor va permite o scriere și o desenare mult mai clară decât cu creta.

Plăcile magnetice sunt și mai simplu de șters cu bureții speciali din dotare, lucru ce nu s-a putut realizat niciodată perfect pe o tablă clasică.

Singurul aspect de care trebuie să se țină seamă este acela de a nu lăsa prea mult scrierea pe tablă, deoarece va deveni mai greu de șters, dar cu apă sau alcool se pot înlătura orice tip de urme, indiferent de cât timp au stat neșterse.

Plăcile magnetice țin mai bine la murdărie decât plăcile pe care se scrie cu cretă, chiar dacă un reziduu de culoare lăsat de marker va cădea totuși. Oricum, acesta cade într-o cantitate mai redusă și este mai puțin periculos pentru sănătate.

O placă magnetică se instalează foarte ușor, de regulă prin agățare pe perete cu ajutorul unor șuruburi. Există și varianta de plăci magnetice cu trepied, mobile, care au avantajul că pot fi mutate și amplasate fix acolo unde se dorește.

Pe plăcile magnetice se poate scrie cu tot felul de markere colorate, dar se pot utiliza și magneți care să susțină hârtii și poze. Acest lucru le face apropiate de panourile de plută, doar că magnetul nu dăunează locului în care este făcută atașarea, precum se întâmplă cu o placă de plută înțepată cu o pioneză.

La fel ca și în privința markerelor, comercianții oferă celor interesați o mare varietate de magneți de dimensiuni, culori și forme diferite.

Totuși, dacă nu există posibilitatea de a cumpăra magneți speciali, se poate folosi orice magnet de frigider.

După cum se vede, utilizarea unui astfel de element de studiu modern, tabla magnetică, este un instrument capabil ca să răspundă cu adevărat provocărilor noului mileniu.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!