Acasa » Atitudine » Optimism » Viaţa e mai frumoasă când zâmbeşti

Viaţa e mai frumoasă când zâmbeşti

Ştiu că am zis de atâtea ori că e musai să gândeşti mereu pozitiv, să ţii fruntea sus, să priveşti înainte şi să zâmbeşti. Da, îmi menţin în continuare părerea! Trebuie să faci lucrurile astea cât mai des. Doar că, la fel de conştientă sunt şi asupra faptului că există momente, zile, perioade în care nu suntem tocmai în apele noastre, în care suntem la un pas de a renunţa la tot ce am muncit şi obţinut până atunci, suntem dezamăgiţi fie de noi, fie de oamenii din jur, fie chiar de situaţia în sine. Şi ne aflăm pe marginea prăpastiei, la un pas de dezastru.

Prietenii te văd, vor să schimbe starea în care te afli şi încearcă prin toate metodele să te facă să îţi revii. Să fii iarăşi TU, cel cu zâmbetul pe buze, cel care îi face pe toti să se simtă extraordinar. Uneori te amuză încercările astea, alteori te scot din minţi. De ce? Pentru că ei, în fond, nu vor reuşi nimic. Dacă dorinţa de depăşire a momentelor grele nu vine de la tine, din interiorul tău…totul e în zadar.

Nu pot să te fac să îţi doreşti să scapi de problemele astea, eu nu te pot schimba cu nimic. Dar îţi pot spune câteva lucruri şi întâmplări care să te facă să zâmbeşti, să te gândeşti puţin la ceea ce ai, la ceea ce ai dat, la ceea ce meriţi şi la ce oameni ai în jur şi vei vedea că viaţa nu e chiar atât de urâtă…

 1. Oamenii care s-au născut orbi zâmbesc în ciuda faptului că nu au idee cum arată un zâmbet. De ce? Este o reacţie umană naturală.
 2. Vocea lui Mickey Mouse şi a lui Minnie Mouse s-au căsătorit în viaţa reală (Wayne Allwine şi Russi Taylor). La fel s-a întâmplat şi în cazul celui ce este vocea lui SpongeBob şi vocea computerului Plankton (Tom Kenny şi Jill Talley).
 3. Când te-ai născut, pentru un timp foarte scurt, ai fost totuşi cea mai tânără persoană de pe planetă.
 4. O substanţă chimică numită oxitocină este eliberată în corpul nostru atunci când oamenii se giugiulesc, ajutându-ne să ne vindecăm rănile.
 5. Vacile au cele mai bune prietene. Potrivit oamenilor de ştiinţă, vacile au alte vaci considerate cele mai bune prietene şi sunt stresate atunci când se află la depărtare una de cealaltă.
 6. Broaştele ţestoase pot respira prin….fundul lor.
 7. Alexander Graham Bell a dorit ca oamenii să se salute reciproc la telefon spunând „ahoy” şi nu „hello”.
 8. Te-ai întrebat vreodată cine pierde timpul să planteze atât de mulţi stejari, aceştia apărând din neant mereu? Ei bine, vinovatele sunt nimeni altele decât veveriţele. Acestea uită deseori unde îşi pun ghindele, lucru ce determină apariţia şi creşterea a mii de copaci noi în fiecare an.
 9. Trupa „The Beatles” a folosit cuvântul „dragoste” de 613 ori în cântecele lor.
 10. Gândeşte-te că exact în momentele astea undeva în lume se leagă o prietenie pe viaţă, se naşte un copil, se căsătoresc doi oameni îndrăgostiţi, există întotdeauna o mâncare pe care încă nu ai încercat-o, un loc pe care nu l-ai vizitat, un om pe care nu l-ai întâlnit şi, deşi a devenit clişeu, chiar există oameni care împing de o uşă pe care scrie „Trage”!

Lucrurile frumoase se întâmplă atunci când te detaşezi de tot cea înseamnă urât, rău şi negativ. Uneori, cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru tine este acela de a respira adânc şi de a avea încredere că totul va funcţiona aşa cum trebuie în final. 

Şi nu uita, cel mai important lucru: ZÂMBEŞTE!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

2 răspunsuri

 1. Toata viata mea am fost serioasa, adica zambeam foarte rar.De la un timp am invatat sa ma iubesc si sa ma respect, am invatat sa zambesc.Cand scriu aceste randuri, zambesc, pentru ca am curajul sa le scriu si ma bucur.
  Ma simt schimbata in bine de cand am invatat sa zambesc.Eu imi zambesc, altii imi zambesc, viata imi zambeste…Ce minunata e viata si o traiesc din plin.

 2. Daca astazi e o zi grea pentru tine, sau treci printr-o perioada grea, si speranta aproape ca te-a parasit, daca nimeni nu e langa tine si ti-e greu, te rog, drag prieten, sa alergi la Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu.
  La El gasesti iertare, speranta, bucuria de a trai si fericire adevarata…
  El e singurul care ramane cand toate celelalte se duc. Si El iti va fi un prieten adevarat, cum niciun om nu iti poate fi. http://www.caleamantuirii.blogspot.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!