Acasa » Atitudine » Viaţa-i o joacă! Tu te joci?

Viaţa-i o joacă! Tu te joci?

Nu mi-e jenă să spun în gura mare că un singur lucru urăsc pe lumea asta: RUTINA! O, doamne, pune-mă mai mult de două zile să fac acelaşi lucru şi moralul meu o să fie la 30 de metri sub pământ… iar cheful de viaţă va fi zburat de mult din mentalitatea mea.

Dacă ar vrea să mă tortureze vreodată un terorist n-ar trebui să mă bată sau să-mi pună picături de apă să-mi picure în frunce… Ar trebui doar să mă pună să fac zilnic, în mod repetitiv exagerat, acelaşi lucru. Pune-mă să mă joc zilnic acelaşi joc pe calculator şi o să-ti spun tot ce vrei să ştii ca să mă pui iar în libertate!

Sunt un om simplu. Ca tine. Şi deşi joaca n-ar trebui să fie lucrul „primar” pe care să-l facem, căci aşa ne-a zis dragul de Aristotel, joaca-i perfectă pentru recreere şi evadare „din” rutină.

Tu te joci?

La grădi şi la şcoală facem mişcare căci avem ore de sport. Dar apoi există o ruptură şi parcă tot poporul uită de existenţa sportului sau a „jocului”.

„Nimic nu slăbeşte şi nu distruge corpul omului ca o lungă inactivitate fizică.” – Aristotel

Nu, nu vorbesc aici strict de fotbal, baschet, hochei sau alte jocuri de acest fel. Ştiu că tu şi amicii tăi aveţi un program încărcat. Fie că-i vorba de facultate, fie că aveţi un job… da, ştiu, durează mult până vă strângeţi cu toţii la un baschet! Trageţi unul de altul: Ionel are un copil nou născut, Mirel are un şef care îl ţine peste program iar Gigel e la master în Ucraina…

Tocmai de aceea zic: „Tu te joci?„. Căci dacă baschet nu e, fotbal nu e, ce să te joci, nu?

Dimineaţa faci un concurs cu cei din casă să vezi care se spală primul pe dinţi sau care se încalţă primul? Cum ar fi ca cel întră primul la baie dimineaţa să aibă masa de dimineaţă gătită de ceilalţi? Cum ar fi ca prin oraş să nu te întreci cu colegii stând bară la bară într-o cutie de conserve cu roţi, dar alergând pe-o bicicletă? Cum ar fi ca în weekend să organizezi un astfel de concurs cu nişte colegi de facultate sau de job? Dar cum ar fi să vă jucaţi de-a ridicatul gunoaielor? Ce, sună strigător la cer?! Crede-mă, ar putea fi distractiv + de mare ajutor pentru societatea în care locuieşti… Facem concurs de cine ridică zilnic mai multe gunoaie de pe stradă: la fiecare gunoi aruncat în coş faci o poză cu mobilul. Cel care la final de săptămână are cele mai multe fotografii autentice primeşte de la restul o îngheţată sau o bere, după preferinţe.

Viaţa-i o joacă… încă din prima zi! Şi lumea din jurul tău este dispusă să se joace cu tine, crede-mă! Dacă nu eşti implicat în jocuri atunci ia rapid iniţiativă şi dă naştere unui joc care să te ţină pe tine si pe cei din jurul tău motivaţi. 🙂

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!