Acasa » Atitudine » Schimbare » Vopsirea părului acasă este mai ușoară dacă urmezi aceste sfaturi

Vopsirea părului acasă este mai ușoară dacă urmezi aceste sfaturi

Multe doamne și domnișoare preferă să se vopsească acasă, din diverse considerente. Nu doar bugetul este un factor important, ci și timpul. Dacă ai numeroase fire albe și trebuie să te vopsești lunar, cu siguranță nu vei dori să petreci prea multe ore în salon sau să îți amâni planurile pentru a ajunge la programare. Vopsitul acasă poate fi simplu și ușor dacă urmezi câteva sfaturi legate de tehnica de vopsire, despre cum alegi o vopsea de par perfectă pentru tine și dacă ai la dispoziție toate accesoriile necesare. 

Accesorii necesare pentru vopsirea părului 

Înainte de a începe procesul de vopsire, indiferent dacă alegi doar nuanțare sau și decolorare, asigură-te că ai la dispoziție următoarele accesorii: 

  • mănuși: de regulă se regăsesc în pachetul de vopsea, însă poți utiliza orice fel de mănuși medicinale sau alimentare, pentru a-ți proteja mâinile împotriva colorării și neplăcerilor cauzate de vopsea;
  • un bol special pentru vopsea: îl poți cumpăra dintr-un magazin specializat sau poți utiliza orice fel de bol din sticlă sau porțelan, evitându-le pe cele din metal, care provoacă oxidarea vopselei;
  • o pelerină specială pentru vopsit: în lipsa acestui accesoriu, poți utiliza un prosop sau un tricou vechi, pe care le vei folosi strict pentru vopsire;
  • o pensulă lată, specială pentru vopsit: aceasta ajută la aplicarea precisă, rapidă și corectă a vopselei; 
  • un pieptene pentru separarea părului în porțiuni și șuvițe; 
  • o bonetă din plastic specială pentru vopsit sau o cască de duș, cu rolul de a izola vopseaua și a păstra căldura, pentru ca aceasta să acționeze mai bine. 

Ce faci înainte de vopsit? 

Perioada de dinainte are un rol important în succesul acestui proces. Astfel, dacă este posibil, programează-ți din timp ziua în care te vei vopsi, pentru a-ți fi mai ușor să urmezi câteva reguli simple. În primul rând, este obligatoriu să îți faci un test de alergie, mai ales dacă este prima dată când te vopsești. Testul este necesar ori de câte ori schimbi marca de vopsea de păr, deoarece nu știi niciodată la ce poți fi alergică. Astfel, cu 48 ore înainte, aplică puțină vopsea în spatele urechii și las-o să acționeze. Dacă în cele 48 de ore apar reacții adverse în acea zonă sau în orice altă parte a corpului, pe piele, nu continua cu vopsirea părului. Dacă testul de alergie este în regulă, poți continua cu vopsirea. 

Reguli de urmat pentru o vopsire ca la carte 

Este bine de știut că poți obține o culoare frumoasă, uniformă și un păr mătăsos dacă urmezi câteva reguli simple. Acestea vor face întreaga experiență mult mai ușoară și te vor ajuta să previi orice fel de neplăcere. 

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face este să nu aplici suficientă vopsea. Acest lucru duce la o culoare neuniformă și un aspect deloc plăcut. Nu doar lungimea trebuie luată în calcul în momentul în care stabilești câte tuburi de vopsea vei avea nevoie, ci și desimea părului. Astfel, pentru un păr considerat mediu, dar foarte bogat, cu fir gros, s-ar putea să ai nevoie de două tuburi de vopsea, nu unul, pentru a acoperi cât mai bine întreaga podoabă capilară. 

Un alt aspect important de care să ții cont este secționarea părului. Este bine să îl împarți în patru secțiuni. Astfel, prima dată vei vopsi părul de la jumătatea capului în jos, iar apoi pe cel de deasupra. În felul acesta, te vei asigura că ai vopsit întreg părul în mod uniform și nu vei avea surpriza neplăcută ca anumite șuvițe să rămână nevopsite. 

Foarte important: nu aplica niciodată vopsea pe părul umed, deoarece nu vei obține o culoare uniformă. În ceea ce privește tehnica de vopsire, începe prin a aplica vopseaua pe șuvițe, iar abia la final pe rădăcini. Căldura scalpului va influența vopseaua și o va face să acționeze mai repede. De aceea, multe doamne și domnișoare obțin o altă culoare la rădăcină, dacă aplică vopsea prima dată acolo. 

Și, nu în ultimul rând, alege o vopsea și un oxidant care să se potrivească nuanței tale. Spre exemplu, dacă ai părul brunet, nu te aștepta să ajungi la o nuanță de roșcat fără să îl decolorezi înainte. 

Sperăm ca aceste sfaturi să îți fie de folos când vei dori să te vopsești acasă! 

Sursa foto: Shutterstock

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!