2

Cum îmi înfrunt frica?

aaa

Luni (26 aprilie) a avut loc prima întâlnire „La un pahar de vorbă bună”.

Ne-am adunat la Verde Café şi am lansat o discuţie foarte captivantă despre frică şi cum s-o înfruntăm. Am ajuns împreună la nişte idei foarte interesante şi am aflat o grămadă de poveşti dintre care cele mai discutate au fost cele cu atacatori pe stradă.

Am aflat împreună că frica nu este ceva cu care ne naştem. Frica este ceva ce se învaţa în 2 moduri:

Frica indusă este acea frică învaţată de la ceilalţi: este atunci când părinţi ne tot spun că dacă stăm după ora 10 la calculator vine Bau-bau după noi, atunci când vedem zeci de accidente în trafic la televizor şi apoi ne este frică să călcăm într-o maşină.

Frica trăită este acea frică pe care o adoptăm din cauza unor experienţe anterioare negative. Atunci când îţi este frică să mergi noaptea pe stradă este probabil fiindcă ai fost atacat de nişte persoane în trecut.

Cum poţi să îţi înfrunţi frica?

Dacă ar fi să dăm o formulă generală aceasta este formată dintr-un singur cuvânt: Acţiune. Pentru a putea să îţi înfrunţi frica este nevoie să acţionezi cu multă încredere în direcţia în care îţi este frică. Cum s-a spus şi la întâlnire, dacă îţi este frică de atacatori pe stradă cumpără o pancardă pe care să scrii: „Atacaţi-mă”. :)

Ţie de ce îţi e frică?

Paul
 

Click Here to Leave a Comment Below 2 comments
Oana - 29/04/2010

Ma uit la Seinfeld…si in unul din showurile lui vorbea despre frica. Zicea el ca s-a uitat pe niste statistici si ca oamenilor le e cel mai firca 1. de a vorbi in public si abea 2. de moarte
Evident ceea ce se intreba el dupaia trebuia sa fie funny si anume – „asta inseamna ca daca esti la o inmormantare preferi sa fii mortul si nu cel care tine prelegerea?”
Articolul despre frica m-a facut sa imi aduc aminte de chestiuta asta asa ca….

Reply
11 lecţii de învăţat de la cei mici | Motivonti - 08/04/2011

[…] fii sincer. Indiferent că feedbackul tău e negativ, zi-l pe cel adevărat, nu masca adevărul de frica supărării celor din jur. Ei vor învăţa să ierte când tu vei învăţa să fii […]

Reply

Leave a Reply: