10 cosmetice utile pentru orice femeie

cosmetice

Orice doamnă sau domnişoară are mereu în geantă o trusă de cosmetice, de care nu se desparte, oriunde ar merge. Cu toate acestea, nu toate cosmeticele sunt cu adevărat esenţiale, pentru a contura un look care să te avantajeze. Fiindcă nu ai neapărată nevoie de de un număr mare de cosmetice, ci de produse de calitate, care să se potrivească tipului tău de ten, noi îţi venim în ajutor cu unele sfaturi. Află, din lista de mai jos, care sunt produsele cosmetice utile oricărei femei, care te vor ajuta să arăţi impecabil, în orice moment al zilei.

Ce cosmetice trebuie să fie în trusa fiecărei femei

Dacă în trusa ta de machiaj se găsesc multe rimeluri sau farduri de pleoape nefolosite, poate ar fi momentul să te ocupi de sortarea produselor cosmetice pe care le foloseşti pentru machiaj sau îngrijire. Iată care sunt cosmeticele esenţiale, pe care să le incluzi în rutina ta zilnică de răsfăţ!

  • Fondul de ten este cel mai important produs de machiaj, de aceea nu trebuie să îţi lipsească din trusă. Un fond de ten bun va acoperi şi cele mai mici imperfecţiuni ale pielii, reprezentând baza unui machiaj reuşit, indiferent de momentul zilei. Acordă o grijă deosebită alegerii nuanţei potrivite! În acest fel, nu vei rămâne cu pete inestetice şi vei avea un machiaj uniform. Totodată, alege fondul de ten potrivit pentru tipul tău de ten. Dacă pentru un ten normal, fără imperfecţiuni, este ideal un fond de ten fluid, cu textură uşoară, pentru tenul gras sau mixt vei avea nevoie de un produs matifiant. Nu uita nici de pensulă sau bureţel, pentru o aplicare uniformă a fondului de ten.
  • Corectorul. Lichid sau în formă de stick, corectorul te va ajuta să estompezi cearcănele şi va oferi tenului un aspect luminos. Imperfecţiunile şi ridurile vor fi diminuate, în timp ce machiajul va rezista mai mult. Încearcă să îl introduci în rutina ta de machiaj, deoarece este un produs ideal pentru acoperire şi strălucire.
  • Pudra. Un alt produs cosmetic necesar pentru orice femeie este pudra, care oferă numeroase beneficii: oferă strălucire, minimizează aspectul porilor şi uniformizează nuanţa tenului. În plus, cu ajutorul pudrei, machiajul va rezista mai mult, mai ales atunci când te confrunţi cu un ten gras, cu tendinţe acneice. Dintre toate tipurile de pudre întâlnite pe piaţă, cea mai folosită este pudra compactă, datorinţă uşurinţei în aplicare.
  • Blush-ul. Fardul pentru obraz îţi oferă culoare şi prospeţime, fără de care orice machiaj ar fi incomplet. Dacă tenul tău are un aspect tern sau palid, cu ajutorul blush-ului îţi poţi schimbă total fizionomia. Optează pentru un blush cremă, dacă ai tenul uscat sau pentru un blush pudră, dacă ai tenul mixt sau gras. Nu uita să faci loc fardului de obraz în trusa de cosmetice şi să îl foloseşti ori de câte ori simţi nevoia de puţină culoare.
  • Rimelul este esenţial în orice trusă de machiaj, fiind un produs care oferă intensitate privirii. Indiferent de complexitatea machiajului, genele lungi şi arcuite te vor ajuta să obţii efectul dorit, în doar câteva clipe! Cu toate acestea, acordă atenţie termenului de valabilitate al rimelului folosit. Nu deschide mai multe produse în acelaşi timp, deoarece acestea se usucă sau îşi schimbă aspectul şi mirosul după 3-6 luni de la folosire. În caz contrar, rişti să te confrunţi cu iritaţii sau mâncărimi ale ochilor, pe care ar fi indicat să le eviţi.
  • Demachiantul. După folosirea atâtor produse de machiaj, demachierea este esenţială. Pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii, foloseşte gama de produse doTerra în România, ideale pentru a îndepărta machiajul, sebumul sau particulele de praf de pe ten. Curăţă tenul în fiecare seară cu un produs demachiant şi câteva dischete cosmetice, care nu trebuie să lipsească din trusa ta.
  • Crema de mâini. Indiferent dacă eşti la birou sau acasă, crema hidratantă de mâini trebuie să fie tot timpul în trusa ta de cosmetice. Este cu atât mai folositoare în anotimpul rece, pentru a-ţi hidrata pielea. Pentru că mâinile sunt cartea ta de vizită, foloseşte crema de mâini ori de câte ori simţi că ai pielea uscată.
  • Şerveţelele umede. Utile în orice situaţii, nu ezita să pui în trusa de machiaj şi şerveţelele umede. Acestea îţi pot fi de ajutor atunci când vrei să îţi retusezi machiajul sau când trebuie să te ştergi pe mâini, dar nu eşti în apropierea unei băi.
  • Beţişoarele igienice îţi vor fi de folos atunci când vrei să îţi retusezi machiajul ochilor, fără să fii nevoită să îl îndepărtezi cu totul.
  • Penseta îşi are locul în trusa ta de machiaj. Dacă nu poţi ajunge întotdeauna la salonul de cosmetică, penseta te va ajuta în situaţiile critice.

Acestea sunt principalele produse cosmetice pe care orice femeie trebuie să le aibă în trusa de machiaj. Desigur, produsele pot varia, în funcţie de preferinţele tale şi de stilul de machiaj pe care îl adopţi în fiecare zi.

Anna
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: