Acasa » Dezvoltare personală » Altele » Ce trebuie să știi când vrei să cumperi casa ideală pentru familia ta?

Ce trebuie să știi când vrei să cumperi casa ideală pentru familia ta?

Dacă urmează să faci o investiție majoră precum achiziționarea unei case, știi deja, cu siguranță, că acest proces implică foarte multe aspecte și există numeroase detalii pe care trebuie să le iei în calcul. Pentru început, va fi nevoie să stabilești un buget și să faci o listă cuprinzătoare, unde să treci fiecare lucru pe care îl consideri relevant.

În cazul în care cauți o casă ideală pentru tine și familia ta, este esențial să ții cont de necesitățile și de preferințele fiecărei persoane în parte, fie că este vorba despre partener sau copii. Pentru a-ți fi mai ușor să faci acest lucru, citește mai jos câteva recomandări utile și organizează-te eficient.

  • Stabilește bugetul și prioritățile

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să estimezi cheltuielile și să decizi, alături de familie, care sunt nevoile voastre de bază. Nu este nevoie ca bugetul să fie unul fix, ci mai degrabă un șablon care să te ajute să te orientezi, atunci când alegi casa.

Dacă locația reprezintă o prioritate pentru tine și familia ta, este bine să știi următorul aspect: cu cât zona este mai centrală, cu atât costurile vor crește. Prețurile variază și în funcție de oraș sau județ; de exemplu, în județul Argeș poți cumpăra case ieftine și poziționate convenabil, precum și în zonele din apropierea capitalei.

  • Caută zona potrivită

În cazul în care ai unul sau mai mulți copii, vei dori, fără îndoială, ca zona în care locuiți să fie una sigură pentru cei mici și să ai la dispoziție locuri potrivite pentru ei, precum parcuri, locuri de joacă sau centre comerciale cu cinematograf.

În plus, vei vrea ca prichindeii să poată ajunge repede și ușor la grădiniță, școală sau liceu. De aceea, când găsești un apartament pe placul tău, verifică atent zona și află care sunt posibilitățile educaționale din imediata apropiere.

Totodată, ia în calcul și distanța dintre noua casă și locul tău de muncă, respectiv al partenerului. Dacă unul dintre voi nu este conducător auto, asigură-te că există suficiente combinații convenabile de transport în comun.

  • Ține cont de activitățile fiecărui membru al familiei

Când cauți o casă pentru o familie cu copii, vei fi tentat să pui pe primul loc necesitățile celor mici: afterschool, meditații, cursuri și ateliere. Deși este normal să faci acest lucru, nu omite nici nevoile tale și ale partenerului.

Dacă unul dintre voi frecventează sala de fitness, ar fi indicat să pui acest aspect pe listă și, când crezi că ai găsit casa ideală, verifică dacă ai acces ușor la un astfel de serviciu.

În mod similar, dacă tu și partenerul de viață aveți alte hobby-uri, ar fi neplăcut să realizați, după ce deja v-ați mutat în altă casă, că vă este incomod sau chiar imposibil să le puneți în practică. De aceea, este indicat să nu omiți niciun detaliu!

  • Gândește pe termen lung

Acest aspect important este, de multe ori, omis de către familiile care își caută o nouă locuință. Când vrei să achiziționezi o casă, este bine să ții cont atât de necesitățile din prezent, cât și de potențialele nevoi ce pot apărea în timp.

De exemplu, dacă tu și partenerul tău aveți un copil și plănuiți să vă extindeți familia cu încă unul sau chiar cu doi micuți, ar fi indicat să cumpărați o casă încăpătoare sau care să vă permită adăugarea de noi spații, atunci când veți considera necesar acest lucru.

Nu în ultimul rând, după ce vezi o casă și decizi că este cea potrivită, asigură-te că aceasta este și pe placul copiilor tăi. Vizionați locuința împreună și veți lua cea mai bună decizie!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!