Acasa » Atitudine » Schimbare » 21 de regrete ale oamenilor de pe patul de moarte. Hai să învățam din ele.

21 de regrete ale oamenilor de pe patul de moarte. Hai să învățam din ele.

Nu cred că există vreo persoană pe lumea asta care, cândva, într-un moment al vieţii lor să nu fi simţit o urmă de regret, oricât de mică ar fi ea… Mi-ar plăcea să văd oamenii că fac tot ceea ce îşi doresc, mi-ar plăcea să nu aibă timpul sau ocazia să spună „Mi-aş fi dorit să fac asta atunci când a trebuit…” sau „Ar fi trebuit să procedez altfel.”

Poate că şi tu ești unul dintre cei care lasă zilele să treacă pe lângă el şi destul de rar face un lucru pe care şi l-a dorit cu adevărat. Poate că şi tu ești unul dintre cei care la sfârşitul unui an realizezi cât de multe oportunităţi ai avut şi nu ai făcut nimic. Dar şi mai grav e să laşi zilele să treacă şi efectiv să nu realizezi cât de multe pierzi pentru că nu faci nimic…

Am găsit azi o listă de 21 de regrete ale oamenilor de pe patul de moarte. Și o publicăm aici nu ca să ne întristăm, ci ca să învățăm din ea.

1. Nu am călătorit atunci când am avut ocazia.

Să călătoreşti devine din ce în ce mai greu pe măsură ce înaintezi în vârstă, deoarece apar mai mulţi oameni care depind de prezenţa ta şi e greu să îi iei pe toţi cu tine.

2. Întotdeauna am amânat să învăț o limbă nouă.

Mereu am găsit altceva aparent mai bun de făcut.

3. M-am complăcut într-o relaţie care nu mai mergea.

Aparent e greu să ieşi dintr-o relaţie care a durat ceva timp. Te-ai obişnuit cu ea, a intervenit comoditatea şi deşi ştiai că e mai bine să pui capăt, întotdeauna ai mai tras de timp. Problema e ca procedând aşa iroşeşti şi timpul tău şi pe cel al partenerului.

4. Am stat prea mult la soare.

Poate acum ţi se pare o prostie, poate crezi că am devenit şi eu una dintre acele persoane care te sâcâie cu, aparent, tot felul de prostii. Din păcate problema asta chiar e o problemă. Da, poate că în prezent nu ai nicio problemă, însă peste ceva ani efectele secundare nu vor întârzia să apară. Aşa că, te rog, ai grijă de tine!

5. Am amânat oportunitatea de a-mi vedea pe viu artiştii preferaţi.

Gândeşte-te aşa: dacă îţi place o formaţie, profită şi mergi la un concert cu prima ocazie. Niciodată nu ştii când se vor despărţi. 🙂

6. Nu am spus „mulţumesc” când trebuia.

Apreciază aşa cum trebuie tot ceea ce fac ceilalţi pentru tine, fii recunoscător şi mulţumeşte-le. Pentru ei va conta enorm iar tu te vei simţi mult mai bine!

7. Amânam de fiecare dată exerciţiile fizice.

Mare greşală, căci pe măsură ce trec anii realizăm cât de important este să avem grijă de corpul nostru. Până la urmă acesta reprezintă singura noastră „locuinţă” stabilă, aşa că trebuie să-i purtăm de grijă!

8. Am permis societăţii şi oamenilor din jur să mă schimbe.

Defineşte-te singur, nu le permite celorlalţi să facă lucrul acesta!

9. Nu mi-am dat demisia de la un loc de muncă oribil.

Ştiu că trebuie să plăteşti o chirie, facturi, ştiu că trebuie să te întreţii… dar nu trebuie să te forţezi să duci o viaţă profesională cruntă. Eu am experimentat aşa ceva şi după aproximativ două săptămâni mi-am dat demisia. Doamne, ce uşurare!

10. Nu mi-am dat niciodată silinţa la şcoală, cu adevărat.

Da, notele sunt importante, dar nu atât de importante precum lucrurile pe care le înveţi şi cu care rămâi după toţi anii ăia de şcoală. Şi ştiu sigur că sunt şi informaţii de care ai nevoie de acolo. Reţine-le, adaptează-le, foloseşte-le.

11. Mi-a fost teamă să spun „Te iubesc.”

Iubirea este sentimentul suprem. Fii selectiv, fii atent, fii realist… dar când ajungi să iubeşti, spune-o!

12. Nu am ținut cont de sfaturile părinţilor.

Ei au mult mai multă experienţă ca noi, dar mai presus de lucrul acesta sunt oamenii de care poţi fi sigur că îţi vor binele orice ar fi!

13. Mi-am petrecut tinerețea încercând să fiu cine nu eram.

Ne petrecem tinerețea încercând să fim cel mai popular, cel mai îndrăgit prin diferite metode greşite şi false, de multe ori. Stop! Fii tu! Iar lumea te va aprecia pentru lucrul acesta.

14. Mi-a păsat prea mult de ceea ce au spus cei din jur!

Atunci când vei ajunge la o vârstă, vei realiza că părerile celor din jur nu constituie o cărămidă care stă la temelia fericirii tale.

15. I-am ajutat pe ceilalţi să îşi îndeplinească visurile, iar pe mine m-am lăsat pe ultimul loc.

E un lucru foarte frumos să fii un prieten bun, să îi ajuţi pe cei din jur, dar nu trebuie să îţi sacrifici viaţa şi fericirea făcând doar asta.

16. Nu am făcut destule lucruri nebunești.

Nu ieşi din zona de confort. Rămâi prea mult timp într-un singur loc doar pentru că îţi e teamă de lucruri noi, deşi ceea ce trăieşti în prezent nu te face deloc fericit. Nu ezita să iei decizii îndrăzneţe! La final vei realiza că trebuie să le iei mai devreme, pentru a nu mai irosi timp.

17. Am rămas prea mult timp supărat pe cei pe care-i iubesc.

Fii demn, dar lasă de la tine, iartă, lasă durerea să dispară decât să o ţii în tine. Bea un pahar de vin cu ei, decât să arunci vorbe dure.

18. Mi-am neglijat dantura.

Poate că periatul dinţilor e enervant şi plictisitor, dar e mai bine să ai grijă de dantura ta atunci când o ai, decât să plângi după ea atunci când nu o mai ai.

19. N-am stat de vorbă îndeajuns cu bunicii mei.

Poate că ai crescut şi nu au mai fost atât de prezenţi în viaţa ta ca în anii copilăriei, dar întotdeauna te vor iubi iar tu le faci o bucurie enormă oferindu-le fie şi câteva minute din timpul tău preţios.

20. Am lucrat prea mult.

Ştii ce? Faci bani, bun. Şi când îi cheltui? Îţi iroseşti cea mai mare parte a vieţii. Ratezi oameni, momente… ajungi la o vârstă şi realizezi că nu ai amintiri.

21. Nu am dus la bun sfârști anumite lucruri începute.

Orice proiect, relaţie, orice lucru demarat are un început dificil. Dar fiecare zi e o nouă oportunitate de a mai construi puţin, ca în final să ai parte de un rezultat excepţional şi să fii mândru de tine.

Nu-i nimic de adăugat aici. Îmi doresc doar ca lista asta să trezească în fiecare dintre noi o dorință imensă de a nu avea regrete pe patul de moarte.

Tu cu ce regret din listă rezonezi cel mai puternic? De el ar trebui să te ocupi. 🙂

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

4 răspunsuri

  1. Inca regret numarul 8 – Am permis societăţii şi oamenilor din jur să mă schimbe. Dar acum gata, am spus stop de mult si imi este mult mai bine 🙂

  2. Cred ca pe patul de moarte omul ar trebui sa regrete ca a ignorat PE DUMNEZEU ; ca n-a IMPLINIT PORUNCILE LUI DUMNEZEU ; ca a facut mult rau ,desi nu era cazul ; macar pe ultima suta de metri ar trebui SA SE SPOVEDEASCA pentru iertarea pacatelor si sa SE IMPARTASEASCA, PENTRU A PUTEA INTRA IN IMPARATIA LUI DUMNEZEU . NORMAL, ca sa te spovedesti si impartasesti nu trebuie sa astepti sa fii pr patul de moarte ! Dupa 7 ani poti sa te spovedesti mereu .

  3. Ca si Elena, consider ca asta ar trebui sa fie cel mai mare regret: ca nu am trait pe placul Creatorului, al Lui DUmnezeu. ca oamenii m-au schimbat sau nu, ca am spus sa nu ca te iubesc la timp, asta mai putin conteaza, dar daca am traiti defect, asta ne va costa vesnicia si e cel mai dureros lucru si cel mai nebagat in seama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!