Acasa » Dezvoltare personală » 4 moduri prin care-i poţi motiva pe cei din jur

4 moduri prin care-i poţi motiva pe cei din jur

Oare oamenii pot fi ajutaţi dacă nu vor să fie ajutaţi? Sau să spunem ca unii oameni nu-şi dau seama că au nevoie de o schimbare? E o situaţie atât de întâlnită! Cred că o mare parte din populaţia urbană a globului trăieşte în rutină… fapt ce duce la un comportament ciudat, indiferenţă şi lipsă de motivaţie. Li se pare mult prea greu să schimbe ceva, orice.

E greu să-ţi vezi prietenii cum trăiesc ca şi cum ar fi nişte roboţi. Cred că dacă ai nişte sentimente pentru ei merită să încerci să-i dezmorţeşti.

Dă-le un exemplu!

Un mod de a-ţi motiva prietenii ar fi să te foloseşti de propriul exemplu. Arată-le ce faci. Fă-i să înţeleagă că rutina nu face decât să-ţi omoare pofta de viaţă. Dacă tu ţi-ai dat seama că prietenii tăi au nevoie de motivaţie în viaţa lor, e clar că tu ai o viaţă plină de activităţi frumoase pe care le poţi împărtăşii cu ei. Povesteşte-le tot ce faci, cu lux de amănunte, astfel încât să-i faci curioşi. Adu-i în stadiul în care te întreabă ei ce ai mai făcut. Când au pus prima întrebare e clar că i-ai dezmorţit şi că te-ai facut simţit în viaţa lor. De acum vor vrea mai mult. Nici un om când întâlneşte ceva ce-i place nu se opreşte, ci din contra, vrea mai mult.

Implică-i!

Un alt mod de a-ţi motiva prietenii (sau de fapt pasul 2 al acestui „ghid”) este să-i implici în ceea ce faci tu. Bineînţeles, asta în limita bunului simţ. Nu trebuie să-i iei cu tine la mesele în familie sau la serviciu… e vorba de petrecerea unei părţi a timpului liber. După ce le-ai atras atenţia trebuie să-i implici cumva în activităţile tale şi astfel să-i scoţi din „obositoarea” lor rutină. Ei sunt curioşi şi vor să guste ceva nou. Poate o piesă de teatru, un joc de ping-pong, baschet, fotbal, poate un film la cinema, orice numai să nu facă parte din rutina lor zilnică.

Laudă-te, lasă-i să-ţi guste succesul!

Pasul al treilea îl putem numi „deschiderea sufletului”. Aici e momentul când trebuie să fii sincer şi să le povesteşti, fără nici o jenă, ce satisfacţii ai tu după o zi trăită la maxim, după o zi creatoare. Chiar dacă o să ai momente când te vei simţi în postura omului arogant, povesteşte în continuare. Hrăneşte-le apetitul cu viaţa ta pe care o adori. Va fi un test şi pentru tine pentru că trebuie să discuţi cu ei lucruri pe care ţi le-ai spus numai ţie, în sufletul tău.

Susţine-i constant ca pe nişte bebeluşi ce încă nu pot merge!

E timpul pentru susţinere, deci timpul pentru al 4-lea pas. Poţi să-i susţii cum crezi tu mai bine. Ideea e să nu le dai voie să uite că a ieşi din rutină este esenţial şi distractiv. Vino constant cu ceva nou astfel încât să-i ţii constant curioşi. De exemplu spune-le în fiecare zi câte un citat şi explica-le ce înseamnă pentru tine. Recomandă-le şi împrumută-le câte o carte… Sugerează-le site-uri motivaţionale, ceva care să-i ţină în „priză”.

Nu-ţi pot spune că e uşor pentru că este de fapt un adevărat challenge să-i motivezi pe cei din jur – dar îţi pot spune că poţi primi satisfacţii extraordinare văzând că prietenii tăi au început să trăiască din nou.

Perseverează!

Ăsta nu-i un pas, ci un sfat: Dacă primul „pas” este propriul exemplu, atunci nu uita să perseverezi. O să ţi se pară la un moment dat ca vorbeşti cu „pereţii”. Nu depune armele. După cum spune şi Winston Churchill „Succesul vine din eşec după eşec, fără să-ţi pierzi entuziasmul”.

Este un exerciţiu foarte interesant pentru fiecare din noi să încercăm să ne motivăm prietenii. Satisfacţia este pe măsură, vă asigur!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

  1. Da dupa „transformarea” mea o sa am de munca cu „prietenii” foarte util articolu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!