Acasa » Uncategorized » 5 lucruri care îți pot ruina vacanța de Paște în 2019

5 lucruri care îți pot ruina vacanța de Paște în 2019

Anul acesta, vacanța de Paște începe pe 26 aprilie și durează patru zile. Însă, având în vedere că și ziua de 1 mai este declarată nelucrătoare, ce rost are să te întorci la lucru pentru o zi?! Dacă îți mai iei două zile de concediu, te poți bucura de o săptămână întreagă de vacanță pentru a-ți încărca bateriile în așteptarea verii.

După ce ai stabilit destinația și ai rezervat hotelul, totul pare rezolvat. Dar un concediu perfect necesită o bună organizare înainte de a porni la drum, mai ales dacă părăsești țara pentru o escapadă exotică sau pentru un alt oraș european. Astfel, te asiguri că nimeni și nimic nu îți poate strica vacanța.

Ce ai de făcut înainte de plecarea în vacanța de Paște

1.    Verifică-ți documentele

Pentru a călători în țările din Uniunea Europeană ai nevoie doar de un act de identitate valabil, însă sunt destinații pentru care îți trebuie pașaport sau viză. Dacă nu vrei ca vacanța ta să se termine înainte de a pleca, în aeroport, asigură-te că buletinul sau pașaportul nu sunt expirate, iar vizele sunt încă valabile. Ține cont că eliberarea unor documente noi poate dura câteva săptămâni bune, ceea ce te-ar putea împiedica să pleci în concediul mult dorit.  

2.    Asigură-te că ajungi la timp la aeroport

În general, companiile aeriene recomandă să ajungi la aeroport cu cel puțin 2 ore înainte de decolare, iar în cazul zborurilor lungi, chiar cu 3 ore. Această regulă se aplică mai ales atunci când trebuie să îți faci check-in-ul și să îți lași bagajul la cală. Pentru a te încadra perfect în timp, calculează cu atenție durata drumului până la aeroport, ținând cont de distanță și de aglomerația din respectivul interval orar. Dacă vrei să scapi de grija drumului și a locului de parcare poți alege serviciul de transfer aeroport de la transfero.ro la prețuri avantajoase.

3.    Organizează-ți inteligent bagajul

Prima regulă: verifică restricțiile pe care compania aeriană cu care urmează să zbori le impune în privința bagajelor pentru a te asigura că valiza ta are dimensiunile și greutatea permise. În caz contrar, vei fi nevoit să plătești taxe suplimentare atunci când ajungi la aeroport sau să renunți la unele obiecte din bagaj. Totodată, trebuie să ai în vedere că în bagajul de mână sunt interzise lichidele peste 100 ml, chiar dacă sunt parfumuri sau produse de îngrijire, dar și alte obiecte considerate periculoase, precum forfecuța sau pila de unghii. Așadar, mai bine le lași acasă decât să riști să ți se deschidă valiza și să fii nevoit să le arunci.

4.    Ai grijă de obiectele de valoare

Se întâmplă uneori ca bagajul să ajungă la destinație cu întârziere, iar acest lucru ți-ar putea strica întreaga vacanță. Dacă hainele sau produsele cosmetice pot fi înlocuite cu mai mare ușurință, pierderea obiectelor de valoare reprezintă un motiv întemeiat de supărare. Pentru a evita acest risc, ține obiectele importante, precum camera foto, laptop-ul sau bijuteriile, în bagajul de mână și ai grijă de acesta atât în aeroport, cât și în drumul tău spre cazare.  

5.    Informează-te despre regulile din țara în care mergi

Ultimul lucru pe care ți-l dorești atunci când mergi în vacanță este să ai de-a face cu poliția. Acest lucru se poate întâmpla din cauza unor legi ciudate, a căror încălcare se sancționează cu amenzi sau chiar cu zile de închisoare. De exemplu, în insula Capri din Italia nu ai voie să porți șlapi sau sandale, în timp ce în țările arabe este interzis să fotografiezi localnici sau să îți faci poze pe anumite plaje din Dubai. Dacă vrei să scapi de aceste situații neplăcute, documentează-te dacă în țara în care urmează să ajungi există astfel de reguli absurde.

Pentru ca vacanța de Paște să fie una liniștită, fără peripeții, trebuie să dai dovadă de organizare și să acorzi atenție tuturor detaliilor. Dacă ții cont de aceste sfaturi nu îți rămâne decât să te bucuri din plin de zilele de concediu.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!