Acasa » Auto » 5 sfaturi: Cum să-ți vinzi mașina ca un profesionist

5 sfaturi: Cum să-ți vinzi mașina ca un profesionist

Vrei să-ți cumperi o mașină nouă și cauți o cale de a-ți suplimenta bugetul sau, pur și simplu, ai nevoie de bani pentru a face o investiție importantă? Este momentul să renunți la mașina pe care o ai acum și nu oricum, ci punând-o la vânzare ca un adevărat profesionist! 

Știm că nu este ușor să-ți iei adio de la vechea ta dragoste pe roți, însă, cu siguranță că poți transforma această decizie într-o afacere avantajoasă. Iată 5 sfaturi utile în acest sens!

1. Repar-o 

Majoritatea potențialilor cumpărători vor încerca să găsească și cele mai mici defecțiuni ale mașinii pe care o vei pune la vânzare. Motivul este unul evident, anume acela că orice stricăciune poate să însemne o reducere a  prețului final de vânzare. Prin urmare, pentru a evita această situație, asigură-te că ai trecut înainte pe la service pentru a pune la punct mașina, până în cele mai mici detalii. 

Ca un pont, află că majoritatea cumpărătorilor de pe piața auto preferă automobilele care au trecut, recent, printr-o inspecție tehnică periodică. Așadar, mașina ta va deveni o achiziție mai tentantă în ochii viitorilor proprietari dacă o pui la vânzare în perioada imediată efectuării ITP-ului. 

2. Ocupă-te de designul său 

Modul în care funcționează o mașină este, fără doar și poate, o modalitate de a atrage clienți pentru cumpărarea sa. Totuși, mizând pe dragostea la prima vedere, trebuie să știi că este la fel de important și aspectul automobilului. Ca atare, oferă-i mașinii tale un răsfăț binemeritat înainte de a o pune la vânzare. O firmă specializată în detailing auto te poate ajuta să o faci să arate ca nouă!

3. Promovează anunțul 

Atunci când vinzi o mașină foarte bună, nu este de ajuns să știi doar tu acest lucru. Esențial este ca această informație să ajungă la potențialii cumpărători. Deci, ceea ce ai de făcut este să găsești cele mai potrivite canale de promovare a anunțului de vânzare. Există o mulțime de platforme virtuale care oferă această posibilitate și care sunt accesate de cei interesați să cumpere tot felul de lucruri, printre care și mașini, așadar, apelează cu încredere la ele. Nu omite nici site-urile de licitații auto online, unde poți găsi persoane interesate de automobilul pe care îl vei pune la vânzare. 

4. Stabilește prețul corect

Stabilirea prețului mașinii este un capitol la care majoritatea proprietarilor nu se descurcă foarte bine. În timp ce puțini sunt cei care își subevaluează bunurile puse în vânzare, mulți tind să solicite un preț mai mare decât ar fi necesar, în realitate. 

Ideea este să stabilești prețul corect, raportat la mai multe aspecte, cum ar fi: vechimea mașinii, numărul de kilometri, numărul de proprietari, dotări sau diverse avarii ori defecțiuni. Pentru a te orienta, analizează ofertele de mașini asemănătoare cu modelul pe care îl deții. 

5. Furnizează toate documentele mașinii

Cea mai mare problemă pe care o resimt atât cumpărătorii de pe piața automobilelor este lipsa de încredere în vânzători. Acest lucru nu ar trebui să ne ia deloc prin surprindere, având în vedere că samsarii au acaparat piața. Un pas pe care îl poți face pentru a crește încrederea celor interesați să-ți cumpere mașina este să le pui la dispoziție toate documentele bunului pe care îl vinzi. Așadar, asigură-te că ai la îndemână manualul de utilizare, jurnalul de service, precum și alte documente care să ateste garanțiile anumitor piese (ex: pentru baterie, pentru anvelope). 

Vânzarea mașinii tale poate fi o afacere avantajoasă dacă ții cont de sfaturile pe care ți le-am oferit în acest articol. 

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!