Acasa » Dezvoltare personală » Managementul banilor » Indiferent de valoarea datoriei, aceasta poate fi rambursată fără probleme

Indiferent de valoarea datoriei, aceasta poate fi rambursată fără probleme

Sunt persoane care se confruntă cu datorii mari și foarte mari, cu împrumuturi create pentru o casă sau pentru o mașină, dar și persoane care se confruntă cu datorii mici, rămase neachitate, spre exemplu cu ratele făcute pentru un simplu aparat electrocasnic, aflate în imposibilitatea de plată.

Indiferent de valoarea datoriei, de importanța bunului pentru care împrumutul a fost realizat, acesta va putea fi rambursat fără probleme, chiar și în situații ce par fără ieșire, cu ajutorul specialiștilor KRUK România.

Creșterea gradului de îndatorare poate aduce un sentiment de neputință și de eșec personal, însă, cu puțîn ajutor, oamenii pot ieși lejer din orice fel de datorie. Este suficient că aceștia să ceară păreri  avizate, pentru a află care sunt pașîi necesari pentru a scapă de o datorie care îi bântuie de câteva luni bune.

Cei care înregistrează datorii nu se mai pot odihni așa cum trebuie, se simt împresurați, au un sentiment de neputință și de eșec personal, așteptând executarea silită și tot ceea ce rezultă din această acțiune. Specialiștii KRUK știu că și o simplă datorie de câteva sute de lei lunar care nu a putut fi achitată mai multe luni la rând se transformă într-o mare problema pentru datornici, așa că vin în sprijinul persoanelor cu datorii foarte mari, dar și în sprijinul persoanelor cu datorii minore.

Când datoriile sunt mici, oamenii le ignoră și le tratează cu mai puțînă seriozitate. Când datoriile mici se adună, nu mai sunt atât de inofensive, ci se transformă în datorii suficient de mari încât să pună în încurcătură – o problema serioasă care da bătăi de cap. În ciuda dorinței de a scapă cât mai repede de datoriile mici acumulate în timp prin refinanțări, de multe ori acestea nu sunt posibile, iar datornicii sunt la un pas de executarea silită.

Specialiștii KRUK se arată dispuși către soluționarea oricărei situațîi, indiferent de cât de mică pare datoria, sau, dimpotrivă, indiferent de cât de copleșitoare ar părea. Rambursarea datoriilor la timp ar putea preveni astfel de situațîi neplăcute, însă sunt și situațîi diferite care necesită abordări diferite.

Cum poți evita transformarea datoriilor mici în datorii copleșitoare

În primul rând, datornicii trebuie să își alcătuiască o lista detaliată a tuturor cheltuielilor lunare și să analizeze pe ce dau cei mai mulți bani. Cu cât mai detaliată este lista, cu atât vor obține concluzii semnificative. După o asemenea analiză, urmează o altă etapă importantă: identificarea elementelor neesențiale și examinarea sumelor estimate pe care le cheltuie în fiecare luna membrii familiei.

După ce această etapă este încheiată, atunci datornicii pot alege la ce să renunțe în lunile respective, treptat sau dintr-o dată, de la fumat, seri petrecute în oraș, mâncatul la fast-food sau mersul la serviciu cu mașînă atunci când afară este vremea plăcută, iar locul de muncă nu este departe de casă.

Oamenii pot economisi mulți bani și pot fi cu datoriile plătite la zi dacă învață să își schimbe comportamentul sau dacă decid că este timpul să renunțe la unele obiceiuri care le afectează deopotrivă sănătatea, cât și situația financiară.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!