Acasa » Atitudine » Schimbare » 5 sfaturi pentru o reamenajare necostisitoare 

5 sfaturi pentru o reamenajare necostisitoare 

Vara este, poate, una dintre perioadele potrivite pentru a face diferite modificări prin locuință, mai ales că zilele lungi și frumoase îți oferă mai multă energie. Indiferent că vrei să faci doar anumite schimbări, ai nevoie să repari sau să modernizezi, este necesar să te pregătești corespunzător. În acest sens, am pregătit o listă de sfaturi prietenoase cu bugetul tău.

  1. Începe cu un plan

Pereții din camera de zi au nevoie de o culoare nouă? Vrei să reorganizezi balconul pentru a te bucura mai mult de zilele de vară? Sau poate este necesar să repari gresia din bucătărie ori faianța spartă din baie.

Indiferent de nevoia ta, analizează fiecare cameră în parte și gândește-te dacă respectiva modificare este legată de o reparație anume sau este una de natură estetică. Alcătuiește un plan și prioritizează camerele în funcție de natura lucrărilor necesare. De asemenea, estimează durata acestora, precum și timpul alocat pregătirii materialelor de lucru și ține cont de eventuale întârzieri care pot să apară.

  1. Alcătuiește un buget

Stabilește atât un buget general, cât și unul alocat cheltuielilor neprevăzute. Alcătuiește pentru fiecare cameră o listă cu: lucrările pe care le ai în vedere, materialele și cantitățile necesare, piesele de mobilier și manopera, pentru a avea o imagine de ansamblu a costurilor.

Pentru aceasta, ai în vedere cheltuielile actuale cu locuința, precum plata întreținerii și a impozitului, facturile pentru utilități sau ratele lunare. De exemplu, poți lua în calcul refinantarea creditului ipotecar, cu o dobândă fixă pentru primii 5 ani, iar ulterior variabilă, în anumite condiții. Poți face online o simulare a unui calcul orientativ, pentru a vedea dacă acest lucru este în avantajul tău.  

  1. Ia în calcul proiectele DIY

Proiectele do it yourself (DIY) pot fi o provocare, dar reprezintă o modalitate prin care te poți bucura de ceva realizat chiar de tine. Printre cele mai cunoscute lucrări se află reparațiile  micilor fisuri ale pereților sau ale faianței crăpate, zugrăvitul locuinței sau vopsitul mobilei. Pentru aceste activități, asigură-te că ai echipamentele de protecție necesare și ține cont de toate aspectele legate de siguranța ta și a celor din jur. Alege atent materialele și uneltele și informează-te temeinic, înainte de a începe lucrul.

  1. Folosește atent detaliile

Transformă diferite obiecte din casă, pentru a le da o nouă utilizare, fără costuri prea mari. Așa vei combina rolul estetic, dar și pe cel funcțional al acestora. De exemplu, folosește și decorează anumite pahare pentru a le folosi drept vază sau pregătește un colaj cu fotografiile din vacanță. O altă variantă este să alegi câteva plante în ghiveci, pentru a aduce o pată de culoare biroului sau balconului tău.

Tot la capitolul detaliilor, acordă atenție și iluminatului general. Împarte camerele pe diferite zone și montează mai multe surse de lumină, deoarece acestea oferă un plus de personalitate locuinței tale. De exemplu, pentru baie, alege o oglindă cu spoturi, pentru a te pregăti mai ușor, dimineața. Benzile cu LED-uri pot fi și ele utile: de exemplu, le poți monta în dulapul din dormitor, pentru a găsi mai repede hainele sau cele necesare.

  1. Acordă atenție schimbărilor mari 

Atunci când este nevoie să faci reparații majore, caută informații din diverse surse: consultă-te cu un specialist, discută cu prietenii care au mai făcut acest lucru sau intră în discuții pe diferite grupuri de specialitate. Solicită mai multe oferte și analizează-le, pentru a alege varianta potrivită pentru tine, luând în calcul și costurile de întreținere. De exemplu, închiderea balconului, după ce ai obținut aprobările necesare, se poate dovedi o lucrare avantajoasă pe termen lung, deoarece oferă o izolare termică mai bună.

Atunci când ai dus o lucrare la bun sfârșit, te vei bucura că ai realizat ceea ce ți-ai propus. Iar sfaturile de mai sus te vor ajuta să te organizezi mai bine, pentru a te încadra în bugetul inițial. Tu de ce ții cont, atunci când ai în plan o reamenajare a locuinței? 

Sursă foto: Unsplash

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

  1. În timp ce citesc acest articol, mă gândesc la cum pot face reamenajări în casă fără să cheltuiesc prea mult. Unul dintre aspectele pe care le iau în considerare este utilizarea pietrei decorative, pavelelor, dalelor și bordurilor pentru a transforma aspectul curții mele sau al grădinii. În acest sens, am descoperit un magazin online, http://www.starstone.ro, care oferă o varietate impresionantă de astfel de produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!