Acasa » Atitudine » 6 lucruri obligatorii pentru reuşită

6 lucruri obligatorii pentru reuşită

Cu toţii ne dorim să reuşim în viaţă, unii doar pe plan profesional, alţii doar sentimental, cert e că toţi vrem asta! Ei bine, dacă stai şi te uiţi în jurul tău şi analizezi lucrurile şi situaţiile vei vedea că nu e chiar atât de simplu să fii un om de succes, să fii un om admirat şi apreciat. Dacă ar fi fost aşa, toţi eram acum mai mult decât mulţumiţi de propria persoană.

Dacă ne referim acum la planul profesional, ca să poţi să ai succes cu adevărat, până să începi să porneşti o afacere, să fii – ATENŢIE – un lider de succes, nu doar un şef, trebuie să iei în considerare 6  paşi mici, 6 „note to self” pe care să le respecţi.

  1. Priveşte în ansamblu, pe termen lung. Este foarte important să îţi faci treaba gândindu-te pe termen lung, să iei în considerare anumiţi factori şi să nu acţionezi doar după instinct. Ai raţiune – foloseşte-o! Vederea şi gândirea pe termen scurt vă ajută să vă entuziasmaţi, să porniţi o afacere, să realizaţi lucruri rapid, dar nu vă ajută să vă construiţi un viitor. Stabiliţi-vă, aşadar, obiective realizabile pe termen lung şi duceţi-le la bun sfârşit.
  2. Ai încredere în tine. Stima de sine şi încrederea în propria persoană reprezintă cărămizile ce stau la baza unei reuşite. Dacă ai încredere în tine şi te respecţi îndeajuns, atunci vi primi mai multă încredere şi apreciere din partea celor din jur, vei fi mult mai productivi, indiferent de timp, perioadă, vei dori cu adevărat să ai succes.
  3. Stabileşte-ţi obiectivele. Cum poţi duce la bun sfârşit un lucru, dacă în prealabil nu ţi-ai stabilit nişte obiective? Ai vise, dorinţe, pasiuni, lucruri/titulaturi pe care le vrei? Stabileşte pentru fiecare 3 luni, sau jumătate de an, sau chiar la un an (în funcţie de gradul de dificultate) un astfel de vis şi îndeplineşte-l. O să fii mândru de tine, o să te simţi extraordinar şi o să primeşti energia necesară de a merge mai departe şi de a face mai mult.
  4. Fii entuziasmat! E imposibil să reuşeşti  într-o anumită direcţie dacă nu pleci la drum cu entuziasm, cu gânduri pozitive şi cu zâmbetul pe buze. Entuziasmul este precum un motor ce îţi oferă energia necesară să parcurgi toţi paşii necesari reuşitei cu mai multă uşurinţă. Astfel, vei realiza cu adevărat că eşti capabil de ceea ce ţi-ai propus iar obiectivul este pe jumătate îndeplinit.
  5. Ai grijă de tine! „Sănătate, tată, că-i mai bună decât toate!” – zice o vorbă din popor şi bine zice. Fără sănătate nu mai poţi duce nimic la bun sfârşit şi în fond un singur corp ai, de ce să nu ai grijă de el? Evită, pe cât posibil, stresul, excesul de orice natură, fă sport, odihneşte-te, socializează, plimbă-te, mănâncă sănătos şi nu uita – ZÂMBEŞTE!
  6. Ai eşuat? Ia-o de la capăt! Orice reuşită are la baza un eşec. Majoritatea oamenilor care au cunoscut succesul, s-au confruntat mai întâi cu un eşec. Aşadar, treci peste orice eşec sau greşeală, învaţă din ele, mergi mai departe cu capul sus şi fa-ţi treaba până la capăt. Din nou şi din nou cu acelaşi entuziasm!

Ai incredere în tine întotdeauna, exprimă-te aşa cum simţi, fii tu! Nu căuta niciodată o persoană de succes pe care să o reproduci. Învaţă de la cei ce au reuşit, dar pune-ţi propria amprentă !

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!