Acasa » Dezvoltare personală » Creativitate » 8 soluții eficiente de depozitare pentru un apartament mic

8 soluții eficiente de depozitare pentru un apartament mic

Apartamentele de mici dimensiuni trebuie să fie bine organizate, astfel încât să te poți bucura de acestea, fără să simți lipsa spațiului. De cele mai multe ori nu este confortabil un astfel de apartament, mai ales atunci când ai multe lucruri de depozitat.

Există câteva soluții pe care le poți pune în aplicare pentru a crea mai mult spațiu în apartament și pentru a depozita obiectele indispensabile. De aceea, am selectat pentru tine cele mai bune opt soluții pe care să le încerci dacă locuiești într-un apartament mic:

  1. Folosește cât mai multe elemente de depozitare. Alege, de exemplu, cutiile de depozitare ușor de amplasat sub masă sau sub canapea. În plus, cutiile de depozitare cu design atractiv pot fi așezate și la vedere, pe rafturi sau pe dulapuri.
  2. Cumpără obiecte de mobilier pliabile, care încap ușor în spatele sau în partea laterală a frigiderului. Alege o masă pliabilă în bucătărie și o masă extensibilă pentru living, pe care o poți folosi la capacitatea maximă atunci când ai oaspeți. 
  3. Înlocuiește canapeaua obișnuită cu una care dispune de spațiu de depozitare. De asemenea, există paturi pentru dormitor cu unul sau mai multe sertare de depozitare – gândește-te cât de utilă ți-ar fi o astfel de investiție. Alte obiecte care te pot ajuta să ascunzi vederii diverse lucruri sunt taburetele cu capac, în interiorul cărora poți păstra perne sau pleduri. 
  4. Depozitează pe verticală. În cazul în care te pasionează plimbările cu bicicleta, trebuie să știi că aceasta poate sta foarte bine atârnată pe perete. În acest fel o poți depozita în siguranță, fără să fie nevoie de ocuparea unui alt spațiu din casă. De asemenea, bibliotecile înalte până aproape de tavan arată foarte bine și sunt extrem de utile pentru a păstra, pe lângă cărți, și cutii pline cu diverse obiecte pe care nu le folosești prea des. 
  5. Montează etajere și rafturi. Rafturile suspendate te pot ajuta să economisești mult spațiu și să depozitezi cât mai multe obiecte. Acestea pot fi montate oriunde, inclusiv pe hol și vor lăsa mai mult spațiu pe podea. 
  6. Depozitează pe uși. Poți agăța pe ușa din baie și pe cea din bucătărie niște organizatoare cu buzunare pentru diverse obiecte de dimensiuni mici. O alta variantă o reprezintă suporturile metalice pentru uși: poți păstra în ele pungi, produse de curățenie sau recipiente pentru cosmetice, în funcție de locul unde le așezi. 
  7. Adaptează mobilierul la spațiul disponibil. De exemplu, dacă ai un hol foarte mic, nu-l aglomera si mai tare cu un pantofar clasic, cu multe sertare. Vezi aici modele de pantofare ingenios realizate, în formă de stâlp care se poate roti, în așa fel încât să încapă într-un colț și să fie la fel de util ca un model tradițional. 
  8. Agață vasele voluminoase din bucătărie pe perete sau de o bară de bucătărie, cu cârlige. Există și suporturi suspendabile speciale, prevăzut cu agățători, care te vor ajuta să câștigi spațiu prețios. Un astfel de aranjament arată foarte bine în decorurile rustice, shabby chic sau cu accente industriale. 

Soluții concrete pentru depozitarea într-un apartament mic există, însă nu uita să faci, din când în când, și o selecție printre obiectele care par să ocupe mai mult spațiu, și abia după aceea să adaptezi sugestiile de mai sus la situația ta particulară. 

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!